Friday, April 30, 2010

"Kesedihan BERTUKAR menjadi Kegembiraan. Terima Kasih Ya Allah !"

dengan apa yang terjadi. semuanya menjadi memory dalam kehidupanku. all of part buat aku lebih tabah dan semakin berani hadapi hari-hariku di dunia ini. terima kasih Ya Allah memakbulkan doa-doaku. aku bersyukur sangat-sangat. alhamdulillah. thanks jugak pada pada semua ahli keluargaku always bagi support padaku! sayang korang sangat-sangat! hari ini BAHAGIA yang AMAT. thanks GOD!
hari ini kita orang plan nak pergi tok bali, Bachok. ada nak buat bbq. taksabar! hekhek =) dah lama tak buat sama-sama. 4ekor ayam, 4kg daging. . . campur dengan hotdog. apa-apa lagilah. hekhek kita orang nak bertolak lepas solat zohor. maybe dalam pukul 3 or 4 kot. hehe kita orang stay sana malam ni. esok baru balik rumah. goodbye internet. i will missing u !..rindu nak suasana cam dulu. keluarga kami sentiasa hepy dan riang! taksabar nak hidu udara pantai. ermmmm damai !
nanti tunggu pic-pic ye. hahahaha
c om i n g s o o n

friday30april2010
12.22am

xoxo
kiss and big hug

berAKHIRnya sebuah TEST ! haha

assalamualaikum & good mowning!
gumbira ? oh! gumbira akhirnya berakhirnya minggu test. yang memenatkan otakku. huahua. . . minggu ni apa tak penatnya, ada 4 test. fuhhhh! kasi otakku tepu! huhu dah la aku ni bukan jenis muka study. kuang3 bye bye test! haha gumbira la sangat. next week ada satu ag test!! huu test diagnosis dan selenggaraan sistem komputer. last test kot. masuk bab printer dan bekalan kuasa. fulamak test sistem komunikasi. punya lah banyak soalan. 11 kot tak silap aku. haha ada gak la aku buat cam karut marut. hoho soalan last paling buat aku nak tergelak. siap soalan who teaching you communication systm. 5 markah tu! haha =) cik nak tolong kita orang kot. thanks cik! huhu nak meniru pun susah. haha tapi dapat gak meniru. kelmarin dekat pukul 3 lebih baru bertolak balik kb. akhirnya. tinggalkan dungun untuk 3 hari. byebye! haha sampai rumah boleh dikatakan lewat jugak la. balik-balik, terus hepy. tak makan pun tak apa. sebab mood hepy sangat-sangat! kalau cuti lama kan best. hehe duk lepak-lepak kat rumah. sebab ada geng tu yang jadi best..
hepy sangat-sangatlayan "baik-baik sayang" by wali band
menusuk jantung !
kelmarin dalam kereta pun duk ulang lagu tu dalam 10 kali lebih. haha

aku suka part ni
" hanya aku satu pintaku
untukmu dan hidupku
baik-baik sayang ada aku untukmu
hanya satu pintaku
disiang dan malammu
baik-baik sayang karna aku untukmu

semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku sayang
karna bagiku
kau kehormatanku
dengarkan dengarkan aku "


miss u!
sorry semalam ye. penat gile-gile.
=)



friday30april2010
10.35am

xoxo
kiss and big hug



Tuesday, April 27, 2010

Bila la Saya Nak Rajen Baca Buku Ni ???

study
study !!
adoi !
kenapa malas ni.
esok test
lusa pun test
adoi........
s.t.u.d.y.
pemalas tul lah laskarpelangi sorang nie!!!!
arghhhhhhhhh!!

xoxo

hari yang membuatkan ku demam


assalamualaikum
fuh! arini sempat gak isi warkah di belog.hekhek semalam memang aku tak larat tahap dewa dewi pelangi. memang kelmarin seharian mood tak sihat. sekarang dah baik. alhamdulillah. semalam punya lah pening. hanya Tuhan je tahu. nak study pun tak boleh. asyik terlentok dekat bantal je. hekhek =D last-last malam tu, telan 2 biji panadol. alhamdulillah sudah baik sikit. tapi pagi tadi sejuk je nak sentuh air. hehe ;Dbaru jer abis test math. hilang satu bebanan. minggu ni ada 2 lagi test yang akan melandaku. wish me luck oke! adoi. malasnya nak study. nak baring jer rasa. huhu tak sabar nak balik. rindu rumah sangat-sangat

cau dulu
cau cin cau

tuesday27april2010
11.40am

xoxo
kiss and big hug

Monday, April 26, 2010

hujan itu sejuk rindu si bad. aku cinta kamo!

assalamualaikum
good morning semua. arini class en nasran cancel. rugi jer bangun pagi-pagi. lau tau awal-awal tak bangun awal lagi. hekhek arini pagi yang hujan. sejuk jer menyelubungi kalbu. bila dah siap-siap semua, baru dapat tau class takde. btw, kita orang pergi breakfast kat kedai. aku makan nasi lemak ayam ngan teh tarik. best. tapi tak abis plak. tak sabar nak tunggu hari khamis ni. hehehe
esok ada test math
waduh-waduh
malasnya nak study
ari rabu ni plak dengan khabar ada test ic design
ari khamis lak test sistem komunikasi
padat otak kejab. haha
T E S T !!

pic : teh tarik yang manis

out dulu
cau cin cau

monday26april2010
8.50am

xoxo
kiss and big hug

Sunday, April 25, 2010

anak mama ?


moshi-moshi
saya anak mama & abah noktah! hahaha. . .
rindu rumah sangat-sangat
tak sempat menikmati kebahagiaan kat rumah baru ni
selepas apa yang berlaku dalam sekelip mata
n a m u n
dalam sekelip mata juga. kuasa Allah membuktikannya
akhirnya semuanya ternoktah di situ
alhamdulillah
saya sebagai hamba yang lemah bersyukur padaMU ya Allah
semuanya ada hikmah disebaliknya


p/s: mama, rindu nak makan ayam pedas. uhuk3

sunday25april2010
8.20pm

xoxo
kiss and big hug


kuantan im coming

assalamualaikum
buat sekian kalinya, kuantan im coming! haha dah naik bosan asyik naik kuantan. kali ini, aku ber-empat (pelangi, norly , yaya & nick). aku yang drive. bertolak dalam pukul 11 lebih camtu lah. alhamdulillah selamat sampai sana. terus amek firdaus. thanks teman kami. he3 kita orang memang plan nak tengok cerita "Hooperz". kita orang pergi ecm. tiket pukul 3petang. jalan-jalan satu ecm nak tunggu pukul3. aku ni, betapa bosan dah. boleh dikatakan, every week aku pergi kuantan. mana tak naik bosan. hehe citer "Hooperz" ni best jugak la. citer pasal remaja. remaja yang minat & fanatik pada sukan netball. ingat zaman sekolah rendah main sukan tu. aku selalu jadi center. haha lawak bila ingat time main netball. rindu time-time dulu, time yang tak fikir pasal masa depan. hidup asal hepy dengan kawan jer. hehehe citer ni not bad lah. asyik tergelak jer layan citer nie. ada istimewanya sendiri citer nie. watak dalam citer ni pon semua ok. persahabatan tak kan putus demi lelaki jika difikir-fikirkan kembali. antara lelaki dan persahabatan. mana lagi berharga??? bagiku. yang penting persahabatan. kerana suatu persahabatan itu suatu yang suci. cerita yang menarik ni aku kasi lah
4 bintang !! hehe lepas tengok "Hooperz".

sape entah candid my picture kat ecm nie. . .

tak tahu nak jalan mana dah. semua dah bosan. haha apa lagi. kita orang pergi TC (teluk chempedak). pergi jalan-jalan kat sana sampai petang. dalam pukul 6.45petang. baru pergi rumah daus. ngeee. . .


dalam pukul 7lebih baru bertolak pergi rumah aina. fuhhhhhh! sekali tengok. cam meriah jer. penuh khemah. hehe aina chantek malam tu. wahwah! ngeee~ ramai sangat orang. parking pun hujung sana. haha kami bertiga berbaju kurung tau. he~ chantek jer si pengantin. kami tak sempat nak tengok majlis akad nikah. sebab nak balik awal. perjalanan kami jauh lagi kan. lepas makan. kita orang cau dulu. sorry ye aina. huhu dah la fikir test kan. sampai kat rumah dalam pukul 11.11malam. balik-balik kemas kan diri. pastu tidur. haha study tak pun. ape punya budak la. huahua arini test komunikasi data boleh jawab la (bertemankan si toyol). tapi ada banyak gak tinggal. mana sempat jawab. apa la puan tu. tak pe lah benda dah lepas. malas nak ingat balik. kuang3 quiz sistem komunikasi pun dah lepas. betapa susahnya nak meniru tadi. hahaha. last-last ada gak jawapan kat kertas jawapan.


ngeee =)
cau dulu
cau cin cau


sunday 25april2010
6.34pm

xoxo
kiss and big hug

Saturday, April 24, 2010

pagi yang dingin


assalamualaikum semua !

moshi-moshi

malasnya nak bangun pagi tadi. liat jer nak bukak mata. hekhek bangun-bangun terus iron baju kurung. . .
rindunya kat rumah. tak sabar nak balik khamis nie. yeaaa !!
ni duk siap-siap nak pergi kuantan. g wedding kakak aina.
dah la tak study pun. esok ada test. siot tul lah. hahaha
oke lah. mau siap-siap nie.
tadaaa
pye pye
miss u !

saturday 24april2010
10.50am

xoxo
kiss and big hug


Friday, April 23, 2010

berMALASan

p/s : bermalasan mengadap buku

moshi-moshi
haha
post kali ni ber-title kan "berMALASan". thats
right! aku malas sekarang. asyik nak bermanja-manja ngan si lappy ni jer. study malas. uwaaa... help me!!! this sunday ada test! test komunikasi data & quiz sistem komunikasi. toyol pun tak siap lagi. hehe jawabnya malam ni tidur lewat sikit. ermm

sunday
- test komunikasi data , quiz sistem komunikasi

tuesday - test math
thursday - test sistem komunikasi (dari bab1 hingga bab8) **gile kekgi baca byk sgt

p/s : cam ni lah time study. jadi STADO ! ha3

fuh! minggu depan! minggu yang memenatkan. penuh dengan TEST !

malam ni dinner ngan burger ngan air soya. yummy. kenyang. walau burger tak habis. asyik tak selera lagi. minum air jer banyak. adoi. . bila nak berselera nia. rindu mama!!!

xoxo

dbk sudah suci

good morning semua!
fuh! penatnya. . . baru jer lepas kerjakan si DBK tadi. kesian kat dia. 2 weeks dah tak mandi. hekhek sorry sayang! sekarang kau dah suci ! shiny ! oh yeahhh! sudah berpeluh-peluh badan ni duk mandikan si DBK comot tu, mandikan dia sorang-sorang.
DBK oh DBK !

ingat lagi first ketemu sama kamu. memang excited gila lah. ingat lagi time kita mula ketemu. kamu malu-malu. ahakz waktu LI dulu, ari sabtu. first jumpa pun, aku dah merasa bawak kamu. terus ke kampung untuk buat solat hajat buat kamu. semua sayang kamu. emmmuaah!kamu bikin saya gumbira sentiasa! sejak hari itu, kita bersama! love u so much! i wanna be with u forever. huhu thanks to my dad. present DBK for me. sayang abah sangat-sangat !!!friday 23april201011.48amxoxokiss and big hug

Thursday, April 22, 2010

heel bikin gegar

assalamualaikum
alhamdulillah. hari-hariku kini ceria bak pelangi di awan, selepas hujan membasahi bumi nan damai ini. alhamdulillah sekali lagi. amin. minggu ni, aku duk tension pasal present BI. menyampah rasa. dah la aku ni anti-BI. bukan anti bahasa tu, tapi anti class tu. belajar dari kecik pun, tak pandai-pandai. huhuhu kita orang satu group berempat, aku, daos, syedi & tiqah. kita orang punya tajuk berkisarkan sal dandanan sebelum interview. alhamdulillah, dah selesai semua tadi.amin. tak payah nak fikir-fikir dah. lupa plak pasal heel. story pasal heel ni best jugak. jadi pengamit memory antara kami. hakhak class ari selasa aritu, sir cakap nak suh pakai heel. mampos nak cari mana heel kan. lain lah rumah dekat, leh gak nak try yang mama punya. huhu ingatkan boleh pakai jer kasut rucini yang puteh tu. tapi budak-budak ni cakap nak kasut dark-dark. waduh! gawat oden!! mana nak cekau heel ni. kelmarin, wednesday 21april2010, lepas jer class Puan Roslinda. kita orang berlima (laskar pelangi, lily, yaya, yna garie, farid farisya) pergi MesraMall, Kerteh. habis semua kedai kasut kami jelajah. aku lak last-last beli kat CarloRino. terbang duit dah situ. nak claim duit dengan mama nanti. yeahhhhhhhh !!! hehehe nasib baik tak beli heel yang tu, yang tumit dia runcing. tapi kasut tu menarik! akhirnya beli kasut hitam yang cam ada riben. nice jugak =) selesa di kaki. boleh buat pergi class..kebosanan melanda diri malam ni. apa nak buat nie. aina lak takde. hukhuk rindunya kat rumah. huahua nak jumpa mama, abah, adik-adik dan tidak dilupakan si bad ! u always in my heart. im taken by u sayang! hikhik meowwww ! :) lambatnya minggu depan. tak sabar nak balik. walau baru jer balik aritu. rasa nak balik lagi. nak balik. nak balik.
awak si Muhamad Firdaus Jusoh. thanks belanja saya air kelapa tadi. dah lama nak minum air kelapa. heee =) lain kali belanja lagi tau. hekhek bwek !

thursday 22april2010
9.35pm

xoxo
kiss and big hug

Monday, April 19, 2010

laskarpelangi


pelangi pudar mula bertukar laskar pelangi =)

xoxo

monday is relax

p/s : rindu nak peluk cium mama

good morning !
masih pagi kan pukul 10.15pagi. kan ?? hehehe abis class tadi dalam pukul 9.15pagi camtu kot. best abis awal. lepas class, lepak kat kantin. pastu mam nasi minyak ngan ayam masak merah. boleh la. . . :) lepas makan, terus balik rumah. ngadap si lappy nieh. hekhek kalau tak ngadap sehari, PASTI tak senang hidup dalam sehari tu. hikhik dah OBSES dengan si lappy & internet. tanpa mereka, aku kesepian. hehehehe . . hari ni class rilex sikit. esok ! FUH !!! bikin otak nak berasap pun ada jugak. nak tau tak apa pasal. adoi. sakit otak jerk bila fikir-fikir. hehehee

ESOK !

ada test diagnosis dan selenggaraan komputer (Ujian 3)
presentation BI (about grooming for interview)
BI buat cuak tahap cipan !! arghhhhhhh dah la tak pandai BI...

monday19april2010
10.30am

xoxo
kiss and big hug

Sunday, April 18, 2010

ketenangan ku kecapi

alhamdulillah. syukur. semuanya sudah selesai dengan jayannya. kasih sayang mereka tidak pernah pupus walau macam mana sekali pon. family first. sayang mama ngan abah sangat-sangat. dia orang lah jantung hatiku. tanpa mereka, aku tidak akan berada di dunia ini. terima kasih mama & abah. love both of u. u always in my heart. fullstop. . .
rasa nak balik rumah jer lagi. rindu mereka sangat! erm.. tapi apa kan daya. belajar mesti diteruskan. dah tak lama kat Dungun ni. nanti pastiku merindui saat-saat bersama rakan. manis, pahit, masam, kelat, masin, semualah. semuanya dilalui dengan sabar. tempoh masa bersama bukannya 1 hari. bukannya 1 saat. bukannya 1 minit. tapi sudah nak dekat 3 tahun. masa yang agak lama. semua kenangan tetap dalam mindaku. sayang korang sangat-sangat. korang jugak lah mencorakkan hidupku dengan warna warni. thanks dear. =)

syukur atas segalanya

dengan sekelip mata. kuasa Tuhan mengalahkan semuanya. amin :) alhamdulillah semuanya sudah back to the normal. jasa baik semua yang secara langsung dan tidak secara langsung, terima kasih banyak-banyak ye. jasamu di kenang. alhamdulillah pagi sabtu 17april2010. semuanya menoktahkan segala persoalan yang bermain di benak fikiranku. akhirnya semua telah kembali ke arah petunjukMU wahai Tuhan yang Esa lagi Maha Penyayang. airmata kegembiraan tergambar di setiap orang. gembira sangat semuanya sudah selesai. sudah penat nak lalui dugaan seberat ini. jadi semuanya telah pulih seperti sedia kala. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.kelmarin. sampai dungun dalam dekat pukul 6petang. syukur jugak lah selamat sampai. dah la mengantuk jer time drive. walau dua tin air dah kehabisan. hehehe rindunya kat rumah. rumahku syurgaku... semalam pon tidur awal. hakhak ngantuk gila-gila. erm. rindu mama ngan abah & adik-adik semua. i gonna miss u sayang !

18april2010
sunday 10.34am

xoxo
kiss and big hug

Friday, April 16, 2010

malam yang suram lagi sepi

mungkin itu semua dugaan bagiku. aku hanyalah hambamu yang lemah. yang tidak sekuat Sumayyah dalam menghadapi dugaanMu ya Allah. namun doaku tetap ku pohon supaya semuanya back to the normal. tanpa ku duga. malam ni malam yang sedih bagiku. dengan si dia macam tu. entah lah. rasa pilu jer kat hati ni.. semua ini dugaan yang pedih nak laluinya.. semoga aku lebih cekal dan sabar menghadapinya..

xoxo

zinnirah

assalamualaikum

hati yang suci. tanpa benda-benda yang Allah larang. yang sentiasa bersama zikir dan sentiasa ingat kepada Maha Pencipta dan Maha Kuasa iaitu ALLAH. semua masalah PASTI selesai dengan izinNya. insyaALLAH. hanya masa yang menentukannya dan usaha dalam menyelesaikannya. ALLAH tak kan membantu hambanya yang hanya berdoa tanpa berusaha. perlu berusaha dan berkorban untuk melakukan sesuatu. tak de benda yang senang dengan hanya sebuah doa. sabar itu separuh daripadan Iman. sabar. sabar. sabar. pesan daripada Tokku sentiasa di ingatan. terima kasih atas jasa baik hamba Allah yang sentiasa memberi harapan dan semangat pada kami. hanya kuasa ALLAH yang dapat membalasnya.. tiada lafaz dan kata-kata untuk memperkatakan tentang balasan itu. hanya kuasa Tuhan mampu membalasnya. hari ini lebih membuat diriku dengan sekuntum senyuman. walaupun tidak seperti senyuman sebelum ni yang sentiasa dengan statement "warna wanie pelangi". . . tapi sekarang statement baru dipublishkan iaitu "pelangi pudar". . . belum masanya lagi menjadi warna wanie. sentiasa inginkan seperti dulu. dimana senyuman sentiasa terukir di bibir. dan hidupku cukup bahagia dengan kehidupan dulu. tanpa dugaan yang mencabar dan perit nak hadapinya. semoga Allah sentiasa cekalkan hati hambamu yang lemah lagi tidak terdaya menghadapi tanpa petunjukMU. semoga memberi petunjuk ke arah ke jalan yang benar dan jalan yang lurus kepada ku, kedua ibubapa dan keluargaku. jauhkan daripada godaan iblis dan syaitan yang sentiasa tidak mengerti jemu untuk menghasut hamba Allah ke arah kejahatan dan kemungkaran. AMIN


layan lagu UNIC - zinnirah

friday 16april2010
1.12pm

xoxo
kiss and big hug

pagi yang terang

p/s : gambar hiasan semata-mata

assalamualaikum . . .

ermm. . . wah!
good morning semua!
tetibe plak rajin nak bukak si belog nie. hilangkan tekanan di kepala otaq nie. insyaAllah semuanya back to the normal. amin ! ;) semalam bukan main kepala ku kusut memikirkan something. nak tidur pon macam tak lena. harap sangat-sangat semuanya hanyalah ujian daripadaNya. dan akan back to the normal. Tuhan nak menguji keimananan dan keteguhan dalam menghadapi masalah..

sesungguhnya semua ini mematangkan aku. lebih fikir macam orang dewasa. bukan seperti kanak-kanak dulu. yang sentiasa tidak mengerti erti dugaan dan cabaran hidup dalam kehidupan. apa yang Allah jadikan sekarang bukannya saja-saja. mesti ada sebab dan hikmah dia. hanya Allah sahaja yang tahu isi tersirat pada itu. hope aku lebih tabah lagi. dan kurangkan pembaziran airmata yang sentiasa menemaniku apabila terdetik pada hati ini. aku sentiasa berdoa dan berusaha sehingga semuanya berubah seperti sedia kala. amin :)
best tidur semalam. baring atas katil. selalu baring atas tilam. sakit belakang. semalam selesa jer.. rasa nak cuti lama-lama. tapi apa kan daya. sekarang bukan hari cuti. uwaaaa..
yeahhhh !!
mulakan hari ini dengan semangat baru
yang lebih mematangkan ku
pagi ni dapat jugak download lagu "Pelita" by A.P.I
layan jer lagu tu =)
pastu layan lagu nasyid pagi-pagi
rasa lebih tenang dan suci

xoxo
kiss and big hug

Thursday, April 15, 2010

hari yg pedih lagi sakit

arini, ada test BI. lepas jerk class, terus balik rumah. kemas barang-barang nak balik kb. hehehe.. nie dah ada kat rumah. best!
semuanya tanpa diduga ku dengar dari mulut.

xoxo

pinky dayz

moshi-moshi for all of you
good morning !

wah! arini update si blog di pagi hari. disebabkan class math tak de. jadi aku update blog lar. bosan weh. hu3 tak sabar nak balik rumah. rindunya kat katil rumah. . . miss u all ! semalam pon duk chat ngan fiq. dia pun suh aku balik cepat-cepat. hari ni mood cam kurang bersemangat nak belajar. tapi mood excited nak balik. arini plak ada test BI. tak study pon. huahua malas jer rasa. walau pon tak pandai. bongek tul lah. jiwa kacau . . . semalam kuar amek angin malas. thanks awak sudi teman saya. jasamu dikenang wahai mr kuantan. =)


pagi-pagi dah layan lagu justin bierber (eenie meenie)
cute jerk lagu tu :)
love u !



thursday 15april2010

7.50am

xoxo
kiss and big hug

Wednesday, April 14, 2010

ratu PENIPU ?


cam best jer title post kali ini. suatu statement yang paling menarik buatku ! PASTI !! aku sangat suka kuasa dua. hakhak =D anyway. bukannya "ratu penipu" itu aku ! tapi apa eak. susahnya nak describe. masih memikir-mikir untuk susun ayat. hehehe sebenarnya aku BENCI kepada manusia yang PENIPU, aku tidak rela DITIPU oleh PENIPUAN. . . tidak rela.tidak rela ditipu !
ratu penipu ! hahaha
suka lagu tu !

dalam masalah ku sekarang. wujudnya kes PENIPUAN ! benci gila bila ku fikirkan kembali statement itu. tapi aku sabarkan diri. sebab Allah lebih kuasa dan Allah yang akan membalaskan dengan balasan yang setimpal

wednesday14april2010
11.55pm


xoxo
kiss and big hug

the end of project !


moshi-moshi
fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! tarik nafas panjang. . .
alhamdulillah semuanya dah berakhir. amin. apa yang korang rasa? tentulah project ! akhirnya semuanya berakhir dengan presentation. bye bye litar & semua yang berkaitan. bebanan itu sudah hilang. hari ini menjadi tarikh penting untuk projek. 14april2010. aku present pagi tadi. dalam pukul 11pagi. dengan Puan Roslinda & Cik Aifah selaku panel kami. boleh tahan jugak la soalan dia. tapi tak pewla. semuanya sudah berakhir. bestnya tak payah fikir pasal projek lagi. yahoooooooooooooooo !

suka kejab ! =)
tapi . .

masalah ada lagi tak selesai lagi
masam balik la :]
huhu
arini kami set pink ! aku ngan aina. fulamak ! geng dak-dak nie. si hitam ! :)

14april2010

4.40pm


xoxo

kiss and big hug

Monday, April 12, 2010

kepala fusim-fusim


kelmarin satu hari, kepala cam pusing-pusing jerk. pening sangat-sangat. tak tau kenapa. banyak benda nak fikir. camtu ah. hukhuk. arini. wah! betapa penatnya aku ngan aina. lepas jerk class en nasran. terus pergi jumpe cik izwadi. nak tanya pasal lift counter circuit. hukhuk yewla litar tu cam sengal skit. cam ape ntah. dia tak mahu function. hu3 jadi kita orang jumpa cik. fuhh! punya lah lapar... class cik nasran kuar awal pagi tadi. dalam pukul 9pagi camtu lah. pastu sampai pukul 2 kita orang duk kat dalam ofis lecture. duk ngadap litar tue r. mana tak penat kaki. perot pon duk vibrate. sabar jewla. kih3 yewla. tak makan dari pagi kan. dah la pukul 2 ada class ic design. fuhh! suruh dak-dak nie amek buku kat umah. hehe duk ngadap litar tu. buat dah jemu dah. cam tak bersemangat dah. huhu balik rumah dekat pukul 3 lebih tadi. balik minum air zapple. best !! heee. pastu ada plak abah call. sedih kejab. mula dah fikir sal problema itu. wahwah. semoga Allah sentiasa mendengar luahan dalam hatiku. ampunkan dosa-dosa ku dan dosa kedua ibubapa ku serta keluarga. amin

sorry seem to be the hardest word

today is monday 12april2010

6.00pm

xoxo



Saturday, April 10, 2010

hati kelabu

arini bangun punyalah awal dari biasa. huahua tak lena mata ku tidur. hati gundah gelana memikirkan masalah yang ku hadapi sekarang. hanya padaMu ya Allah aku memohon pertolongan. semoga semuanya selesai dengan jayanya. insyaAllah. doaku hanya untukMu. bantulah hambamu yang lemah ini. bangun-bangun terus pergi basuh dbk. cian dbk. cam lemah jerk aku tengok si dbk.arghhh!!!!
sial punye jantan
bodoh
sial

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

6.36pm
10april2010
update !
huh! lepas solat rasa tenang jerk dari masalah tu. insyaAllah semua ini dapat diselesaikan. amin. tadi rasa cam dah okey. tapi lepas ym ngan adeq. jadi gilak balik. huk3 makin panas hati gua! manusia itu bikin gua naek angin ! engkau tak kemana weh manusia! dajal punya manusia. tak dew hati perot kew sial ! ayat ku mula kuar tak elok di telinga. mintak maaf semua. tak sengaja. nak marah sangat-sangat. daripada pendam menjadi dendam. baik luahkan di sini. tak de siapa yang marah. hukhuk tempat kau hanya di neraka wahai manusia jahat !!! siap la kau. engkau menghancurkan aku. tunggulah masa Allah membinasakan diri kau!! kau hanyalah manusia lemah. tidak dapat lawan kuasa yang Esa. hanya masa menentukannya saat kau dihukum olehNya. sekarang kau hanya boleh lah tersenyum sinis. tapi bila tiba masanya. kau akan menyesal lah manusia!! bodoh ! tak dew otak ka! otak guna tuk benda bodoh. baik lembu dari ko manusia bodoh! siapa kau. asal kau. semua akan ku bongkarkan! dunia ni bukan hak kau sial. tapi hak ALLAH! ada balasan buat orang macam kau. semoga kau cepat menyerah!

kau manusia bodoh cam lembu
baik kucing aku kat umah lagi
bodoh !
f*** u !
u can say come here to hell
pergi mampos lah kau !



xoxo


Friday, April 9, 2010

hidupku kucar kacir

" ya Allah "
tabahkan lah hati hamba mu syazwani che suliman ini. dengan ber-breakfast air vanilla coke aku mengalas perotku. dah la perot cam masuk angin sejak semalam. adus! aku tidak tahan untuk menahan derita begini. selera makan ku sudah hilang. kemana pergi selera makan ku. tetapi dalam pukul 6petang tadi. aku keluar makan bersama norly & yaya. nasib baik aku makan la jugak. hukhuk aku ingat pesan dia tu. huhu terima kasih menasihatiku.

suram campur gusar
gundah gelana
tabahkan aku menghadapinya
insyaAllah

friday09april2010
7.12pm

xoxo

nothing !!!




jiwa kosong





duniaku gelap gelita
airmata menemaniku...........



friday09april2010
3.05pm


xoxo

first jumaat yang suram lagi suam

tanpa ku duga semua ni berlaku tanpa kerelaan diriku. hanya Tuhan sahaja yang tahu betapa pedihnya penderitaan ini. selama ini semua tu aku ingatkan hanya mainan saja. tapi bila dah jadi cam nie. cam satu bebanan yang amat-amat berat jatuh menimpa diriku yang lemah ini. hanya doa yang dapat meredakan hatiku yang penuh dengan kekecewaan. itu semua menjadi kenangan bagiku. kenangan-kenangan dulu semua berlegar-legar di ingatan. dimanakah kegembiraan dulu. senyuman dulu, gelak tawa, keriangan.. semuanya cam hilang dari pandangan diriku. hanyalah tinggal sebagai kenangan di waktu itu. tika ini apabila bersendirian. airmata yang sentiasa menemani diriku yang lemah lagi terluka dek dugaan ini. aku menjadi lemah sangat-sangat. tak dapat nak kuatkan lagi. disebabkan ini tahap kritikal bagiku. semoga Allah mendengar doa-doaku. dan memakbulkan doa hamba mu yang lemah dan perlukan bantuan dan pertolongan dariMu. terima kasih sangat-sangat pada muhamad firdaus jusoh. jasamu dikenang. sentiasa support saya dari belakang. kepada kawan-kawanku pun tidak ku lupa. korang terbaek lah! aina. norly. and yaya. . .

todayisfriday
9april2010
1.09pm

xoxo

Thursday, April 8, 2010

jiwa kosong otak celaru


tanpa diduga dugaan seberat ini terjadi pada diriku. aku mengharapkan ketabahan yang utuh daripada Allah. semoga aku dapat menghadapinya dengan penuh tabah dan cekal. itu semua membuatkan aku lebih matang, lebih mengetahui tentang liku-liku kehidupan sebagai seorang manusia. yang sentiasa tidak selalunya membuatkan senyuman. tapi ada duri juga dalam kehidupan. berbagai-bagai penderitaan dan kemanisan dalam kehidupan yang telah aku alami pada tahun 2010. dugaan itu macam memang menguji keimanan aku sebagai hambamu. semoga Allah sentiasa bersamaku dan membuatkan aku cekal. dugaan yang berat itu adalah dugaan yang paling berat aku lalui sejak aku hidup di muka bumi ini. thanks kawan-kawan ku support aku. hanya Allah saja yang dapat membalas jasa-jasa korang semua. hidup ini memang palat.

xoxo

Wednesday, April 7, 2010

panadol jadi dinner ku

moshi-moshi
sempat plak update si belog nie. hehe. rase bosan la plak. hek3 ;)
rindu abah + mama
love both of u
u always complete my life
u always in my mind
rindu rumah sangat-sangat
jadi
esok balik kota bharu
bestnya
insyaAllah selamat sampai
sory kawan-kawanku, tak dapat ikut korang ke kuantan
sebab aku rindu rumah sangat-sangat
huhuhu
pewot sakit plak malam nie, masuk angin
hukhuk
dah la kepala pening
jadi malam ni berdinnerkan panadol ngan milo ais
semoga esok saya baik-baik saje
alhamdulillah

xoxo
kiss and big hug

Tuesday, April 6, 2010

otak serabut jiwa melayang

assalamualaikum

today dah 7april2010. cepat masa berlalu. dah hari ke7 dalam bulan april. tak lama lagi dah present projek. cuak gile-gile la doo.. sape tak cuak. hukhuk projek entah ke mana. dulu awal-awal duk rilek sangat. sekarang dah kalut. haha
kelmarin nasib baik PIC dah burn. thanks sudi membantu bagi pihak yang tertentu. jasamu di kenang. cheh! heee.. penat jugak la seharian duk kat poli. dalam kul 5 baru nak bertolak balik rumah. mana tak penat. hurmm. takpew lah bukan selalu pon macam tu kan. dah la litar tu tak tahu nak connect cam mana. susahnya tak pandai nak main bab-bab macam tu. sem6 pon mcm tu lagi. huahuahuahua
hari ni 2 kelas tak belajar pon. masuk-masuk just amek kedatangan jer. leh rehatkan diri kat rumah.hahaha. esok kita orang plan nak pergi kuantan. nak tanya pasal litar. hurmm..

semalam hari yang sedih. sedih-sedih buat aku rindukan mama sangat-sangat. bestnya kalau duk kat rumah. lau sedih pon, jadi happy sebab bersama parents. tapi sabar jewla, dah tak lama mana pon berada kat dungun. tak lama lagi, genap lah 3 tahun amik diploma. wahwah! cam dah tua sangat dah pon. hehe
projek oh projek



xoxo
kiss and big hug

Sunday, April 4, 2010

otak panas !!!


Assalamualaikum

fulamak! rasa panas jer dalam hati ni. bukan pasal nak cari gaduh or something yang camtu kan. tapi bila pikir pasal si projek tu. adusss! bikin gua sakit jerk. 14april2010 dah kena present. cuak bagai nak rak. insyaAllah semua dalam keadaan yang terkawal. amin. today 4april2010 bersamaan dengan hari sunday, class puan roslinda jer ada. buang masa jer tunggu lelama kt library, lebih kurang 2 jam camtu kot kita orang melepak kat sana. last-last class "cancel".... kuang-kuang
dah la tadi, jumpa lec. tanya pasal litar 7segment, yang guna PIC. semuanya kena create semula. litar tu tak dapat digunakan. jadi, papan litar tu tak dapat digunakan lah. kena buat yang baru. membazir duit jer. huhu anyway, thanks kepada lec tu yang sudi tolong kami berdua, arini kami lanje dia makan dinner plate from kfc. wahwahh!
tensionnya pasal projek
bilanya nak berakhir penyeksaan ini
hope aku lebih tabah
tadaaaa

wing**wing**
miss u

xoxo
kiss and big hug

oh! sepatu peveretku

moshi-moshi
post kali ni special tuk cik ezma kita. hikhik (:
sebab dia tag saya tuk pelengkap cerita sal kasut
nice topic !
i like.i like
sebenarnya lebih suka kasut yang casual. yang tak memenatkan kaki ku
yewla. tak mau r. jalan dalam setengah jam. kaki dah mula melecet
leceh r camtu kanhekhek
tapi kasut nie lebih pada simple jerk
dulu suka jer pakai kasut nie lau pergi mana-mana
senang + simple
dan
tak menyakitkan kaki walau berjalan berjam-jam lamanya
lagi pon kasut nie corak dia ala-ala "rainbow"chomeil sangat!
kasut nie brand kappa :)kasut nie memang la tak ssuai kalau dipakai bersama si baju kurung
agak-agak la dalam pemakaian kan
heeee =)


second kasut yang disukai plak
takde la suka tu dalam 100% suka
cuma suka jenis dia jew
tapi tuela. tak boleh lasak-lasak
kena jadi girl gitu
chewah!
oke. jom kita terjah kasut itu :)
jom !

xoxo
kiss and big hug

Saturday, April 3, 2010

buih-buih chenta

assalamualaikum . . .


moshi-moshi
fulamak. arini bukan main kebosanan lagi. tahap dewa dewi pelangi ! hak3
mengarut itu sayalah! noktah. hahaha
today is saturday 2april2010. hari kedua bagi bulan april. tup tup dah masuk bulan april. cepat masa berlalu. 14april2010 ni dah present projek. gila tol. dah tak banyak masa. cuak bangat. cam mana la projek kita orang tu. ada lagi dalam dua bulan kita orang kena harungi hari bersama-sama kat dungun ni. harap-harap semuanya berjalan dengan lancar dan jayanya. insyaAllah semuanya dalam keadaan OK. bukan KO. huhu masa beredar tanpa menunggu kita. dah nak abis dah diploma. rasa cam baru jerk masuk. tapi dah nak dekat 3tahun aku jadi penduduk dungun ni. banyak kenangan manis dan pahit yang telah aku harungi time duk dungun ni. semuanya mengajar aku kepada kehidupan yang penuh dengan onak duri.
arini. aktiviti aku tak de lah skema pon. cam biasa lah aktiviti di hari hujung minggu. apa lagi. basuh kete. lama gak tadi duk cuci-cuci. sampai bersih dan berkilat. cian DBK selalu jer kotor an. hehehe satu plastic bag besar aku buang sampah sarap yang ada dalam si DBK tu. dah la kaler pearl white. hehehe tapi arini kamu nampak suci jer. sayang kamu si 6767. u make me crazy! cayang kamu ketat-ketat. emmuahh!

bubble of luv


xoxo
kiss and big hug:)

Friday, April 2, 2010

gatal kaki lagi...


Assalamualaikum . . .

moshi-moshi
saya kembali berblogging. hihi kelmarin gatal kaki pergi kuantan lagi. huhu daripada duk melepak kat dungun sorang-sorang, baik pergi kuantan kan. hukhuk tu pon pergi umah aina. malu rasa asyik bertandang. hehe kelmarin, di pagi hari. hujan turun dengan jayanya. wah! rasa nikmat jer hujan turun. suka sangat hujan turun. tapi mengharungi hujan jugak la time nak pergi class. dah la bila sampai class, dapat call yang bagitau pasal class math cancel. arggghhh! tension ase. dah la kena hujan. pastu tetibe class cancel camtu jerk. baik tidur kat rumah ag best. dengan hujan-hujan camtu. nikmatnyaaaaaaa! rindu lah kat mama. hukhuk... hope u always miss me . thanks dear. im gonna love u forever and ever. oh mama
berposing jab!
betty pelangi
hehehehe
=D


xoxo
kiss and big hug(:

Related Posts with Thumbnails