Friday, December 16, 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011



Assalamualaikum =)


Rajin plak nak join segmen. Walau meja tengah bersepah dengan buku. Tengah siapkan report, sambil release tension, tu yang nak gatal join segmen. Mari mari join sebelum terlewat. ^^




Nak join eh ? Klik je kat banner kat atas tu. So easy la. Kan kan kan ?


Kena plak jawab soalan si Lyssa ni. "Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh? Rasa menyesal tak?" ... Mengapa yea. Kejab nak fikir masak-masak. Okey dah tau. Mintak kos lain, dapat yang lain. Menangis 7 hari 7 malam tau. Sebab fikir kalau belajar benda yang kita tak minat ni, akan membawa kita ke lembah yang tidak sepatutnya. Disebabkan nasihat mama abah, redha jela dapat kos tu. Mungkin rezeki ku ke arah tu. Insya Allah .. Buat masa ni, takde plak rasa menyesal. Tapi, bersyukur dengan apa yang ditakdirkan. Bukan senang nak masuk UKM kan ?


Soalan seterusnya plak "Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U." Cheh! Kena kasi semangat plak. Kat sendiri pun ni dah kurang semangat rajin, ada hati nak bagi nasihat kat orang. Okey lah, kepada mereka mereka yang membilang hari, membilang tahun nak masuk U, jangan give up kalau korang tak dapat pilihan pertama korang. Jangan lah korang reject apa yang korang dapat, kalau itu bukan minat dan pilihan korang. Mungkin akhir nanti korang bersyukur dianugerahkan jurusan tu. Rezeki Allah dah tentukan untuk umatnya. Kita je yang tak tau. Jangan sia siakan peluang yang ada. Semoga berjaya menjejakkan kaki ke U pilihan hati masing-masing. Mari lah apply kat UKM. Heeee..


Lupa nak state jurusan apa kan. Ni haaaa..^^



"Sarjana Muda Teknologi Maklumat Dengan Kepujian (Komputeran Industri)"


xoxo
kiss and big hug

37 comments:

zaty said...

jurusan apa ni?huhu
wahh UKM dia.apa pn goodluck ey! :D

jom singgah
http://hisomi.blogspot.com/

Hapiz Rahman said...

moga jadik pelajar yg berdedikasi, dan bila kuar u cepat2 dapat keja.

singgah ler.

http://tepi-pantai00.blogspot.com

InaAchik said...

Slamat study dan wish u best of luck to adik2 yg masih study. target nak grad ngan 1st class! hehehee

zaty said...

kembali.
hee..sy study di UIA :)

zaty said...

kembali.
hee. .alhamdulillah,study di UIA.

najihah sahami said...

HUAA..MISH DAH KEJE.....:(

Miss Xyz said...

all the best kak ;)

Pamie said...

belajar rerajin pelangi :)

bila dah kerja, rasa rindu ngan kenangan tym belajar dulu..huhu..

Fendy said...

singgah dari segmen yang sama

salam perkenalan dan semoga berjaya
dalam bidang masing2....

http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Miz Novexx said...

ooo... amek kos komputer rupanya,gud luck final exam ni tau ;)

emy zulaiha said...

wah gud luck ye awk! :)

Syazwani Mazlan said...

amik IT rupanya....dh jauh tu...good luck ye..slm kenalan :)

nurul liyana said...

Salam..akak...saya datang dari blog kak lyssa faizureen...saya sudah follow akak..harap follow balik ya...Terima kasih.^-^cantik blog akak..

Dalila Hamid said...

good luck

En. Muncit said...

singgah dr segmen yg same !

kita di dalam landasan yg same cume bidang je berbeza
insyaALLAH kamu akan berjaya !
good luck !

kalau sudi jom la jenguk2 blog sy ye =)

FYA PELANG! said...

nak ukm ;') *my first choice. . .

FYA PELANG! said...

nak ukm ;') *my first choice. . .

aReLaN said...

nk join tp tkleh sbb dh keje.klu cter zaman u dlu leh tak wlupon uni bkn kt malaysia???hehehe

darling asma said...

waahhh ukm... koz apa?? good luck ea...

ratu zuleyqha said...

salam kenal, eqha dari segmen yang sama.. selamat maju jaya dalam apa jua bidang yg diceburi, klik iklan kamo dear (:

Amalina Razali said...

selamat maju jaya..:)

http://duniacontengsaya.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

nasha sanza said...

hai,terjah sini..memang sedih bila masuk coz yang tak diminati..

berhenti meroko said...

kunjungan persahabatan sukses selalu buat agan salam blogger,...

HardiskHifni said...

jenguk jenguk dari blog lyssa :)

sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena nak ucapkan selamat maju jaya .. =)

Niena sudah follow ..

Jemput singgah & komen blog Niena ye ..

Niena dah klik semua iklan nuffnang kamu ..

(Klik iklan churp2 & nuffnang Niena ye)

Jom daftar churpchurp d'blog Niena .. Dengan 1 klik , sudah dapat 20sen .. Churp2 lebih laju daripada nuffnang .. =)

アヌムちゃん said...

study it rupanya ye.all da best!

Juliet_iRa~" said...

xpe...minat boleh dipupuk...skang da ok sikit?hee

wahh UKM..dekat je la..heee

gdsbnga said...

ukm susah nak masuk . goodluck for your future , salam perkenalan :D

Ana Jannah said...

HUHUHU....nak promote UKM YE...:)
anywayy...gud luck keyh ^,^

Saddila said...

awesome. UKM . Good luck study , kakak pelangi .
proud your parents :))

.eypgonzales. said...

gudluck cik kak ..! stdy rerajen eyh ..:) kite nk join tp nieh utk IPTA jew .. sob3 .. XD

dhiera said...

ye betul tu~ setiap apa yang Allah tentukan itu pasti ada hikmah ye. mana taw klo jurusan yg kite minat mula2 tu sebenarnya tak sesuai dgn kite~

salam perkenalan!

syufaa said...

betol!
bukan sng nak dpt masuk ipta tauu.
iskkkk! ='(

Cik Eykaa said...

singgh dr blog yg same :) gudluck for ur future :)

meera kamil's said...

salam kenalan, da follow. follow balik eh.
masyeh. gud lark :)

http://onlyshygurlz.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

acheeqa farhana said...

msti hbat gila tang komputer kan?hehe..

Namee Roslan said...

bagus segment2 nih :)

Related Posts with Thumbnails