Monday, January 10, 2011

ubuntu buat ku buntu.

Assalamualaikum dan Salam Ceria. . .

senyum manis ala-ala gula batu. (buat lawak bodoh la plak). . .
kepala penuh dengan pelbagai jenis masalah yang perlu difikirkan dan disettlekan. harap dapat harungi semester ini dengan penuh heppy sampai tidur pun boleh senyum-senyum (tidur dalam iman). heeee :)

maaf yew kengkawan semua. otak tengah refresh kembali. macam laptop korang lah. ada button kena refresh. kan kan. so, otak pun kena refresh jugak. clean mana yang menyerabutkan sarang-sarang urat saraf. hikhik | nak clean kan otak korang daripada anasir kurang baik bukannya kena install ccleaner okey. tak payah nak cucuk pendrive kat mulut korang lahh. tak kan menjadi punya. (boleh tak nak kata, tetibe otak tak berapa nak betul bila duk cakap benda tak akan boleh menjadi). mana tau kan. kot-kot zaman 2020 nanti mulut korang leh detect pendrive versi baru. cayalahhhh ! sapa nak ganti Bill Gates. leh jadi kaya. pastu jadi femes amesss !

ke main lagi semangat time ni. bila dah cam tak jadi. terus off linux. ahaks. (dah la nak buka linux pun bukan main lama)

adoiyaaaa. dah melalut ke arah lain dah ni. tensi sikit ni. tak berapa ingat step untuk run kan program. ^__^

habis duk godek-godek manual ubuntu. tapi still error. rasa nak maki hamun kat encik unbuntu dan encik linux. kamu semua menyeksa saya tau tak. dah la nak manje-manje dengan korang kena guna coding. adusss! kenapa susah sangat korang nak manje-manje haaa. jual mahal tol korang dengan pelangi kan. takpe takpe. nanti pelangi jual mahal dengan korang ye wahai encik ubuntu a.k.a encik linux. benci kamu kuasa tiga. :)

so, semangat nak buat untuk lab esok jadi lembik macam jelly pelangi tu. (jelly comel kan. dah la sedap). dah rasa malas dan terpesong ke arah meng-update si pelangi chenta plak. okelah nak cau cin cau dulu. sape terror linux meh tolong ajarmu sifu kat sini meh. ;)

tetibe mood merindui kasih dan sayang. tu yang buat duk asyik repeat lagu "pelengkap hidupku". biarlah masa menentukannya. semoga Allah sentiasa memberikan yang terbaik kepadaku. amin. .

xoxo
kiss and big hug

22 comments:

najihah sahami said...

hhhhahahaha,,siannye pelangi tayam..sabor la yea..meh nak tumpang benci kuasa 4 kat dua bnda tu. hehe

~eZmALiZa~ said...

ezma pakai ubuntu taw! best sebenarnye dear..ezma suke sgt appearance ubuntu ...tp kdg2 pakai jugak window 7 bile dah buntu gune ubuntu..hik3.. :D

cool boy said...

selamat malam

datang ziarah kawan yang saya follow

SyedGraphiX said...

hahaha..sdap la quote title die XD
actually..u buntu nih appereance je lawa.. tp, nak cari software die susah..n byk la jgak kelemahan..
tp, for hackers.
u buntu is the best!
sbb susah kna virus.! Xd

a'im said...

hhahah...taubat dah nak guna linux..

::nuRuLaDHar:: said...

ubuntu sgt buntu! =.='

laskar rainbow said...

@najihah sahami : ngadewww tol mish gelakkkk~ eiiii~ rasa nak cubit jerkkkkkkk~ huuu~ ;)

ada plak nak tumpang benci ;p
werkkkk~~~

laskar rainbow said...

@ezmaliza : hehehe;) buat lawak lak ezma nieyh~ =)

laskar rainbow said...

@cool boy : thaxxx ^__^

laskar rainbow said...

@syedgraphix : hahahaha;DD perli ke hapewww nieyyhh...ermmm tuela..ssh nak cari software yg okey dngan ubuntu...yeahhh! lau hacker mmg suke r sbb virus2 xleh nak merebak mane kt ubuntu....

laskar rainbow said...

@a'im : awat lak....

laskar rainbow said...

@nuruladhar : yeahhh=) betol sangat tu .....

=)

anamizu said...

cik ana pun pernah rase nak try ubuntu tp bile nengok care nak gune die,mak aih memang bleh buntu..hihi

laskar rainbow said...

@anamizu : tuela..ubuntu nie tak user friendly..kita kena betul2 belajar cara nak guna baru dapat menghayati ubuntu =)

luvYOU said...

cik pelangi..lame tak nampak kat blog dila eh....huhu
bz eh sayang?

awak2..jumlah dtg belog dila tlg pujuk dila utk entry nih..

http://endlessofstory.blogspot.com/2011/01/korang-korangtolonglah-klik-hal.html

rindu kamu BW kat belog dila :)
mwah2

laskar rainbow said...

@luvyou : hai dear;) boleh dikatakan busy jugak la skrg...uhuuuu~

luvYOU said...

ck pelangi pon manishhhhh shangat! :)

ciQu said...

ubuntu..ade jer cd installer die tp duk lam laci jer, tak pernah bukak pon die nyer case. xgheti ah pakai linux nih.. sbb bile da ubuntu i pon buntu jugak. XD

laskar rainbow said...

@luvYOU : aishh! ngadew2~ werkkk~~~

laskar rainbow said...

@ciqu : eheeee=) alahai..letak lam laci jerk tak aci..try la usha2 ubuntu tu=))

... said...

as salam..
ubuntu?
saya pun tak berapa bereh dengan ubuntu.tapi kalau kerja2 ping-ing dari ubuntu.saya suka ;D VIRUS tak kacau :D

Tungau Ijau said...

Ubuntu best! skarang ngah try create open source software for Ubuntu! whoaa~ sakit pala...

Related Posts with Thumbnails