Sunday, January 16, 2011

pelangi nak kahwin !

Assalamualaikum dan Salam Kesejukan. . .



lagu yang berkumandang kat encik speaker : MCR - Welcome To The Black Parade

hujan baru mencurah-curah membasahi bumi UKM nie. hujan tanpa jemu kan turun titik demi titik menyegarkan rumput kat bawah. kasi pepohon segar semua. segala apa yang Allah kurniakan ada baiknya kan. pelangi dan hujan tak dapat dipisahkan. sebab tu Pelangi suka tengok hujan turun. kadang-kadang terfikir jugak cam mana hujan turun cam bentuk sama jerk titisan dia. (korang ada terfikir ke? soalan cam budak-budak kan). tu semua kuasa Allah kan .

nak tayang kasut jab. hikhikhik .
tayang muka jab. eheeee.
eh eh eh ! mata korang terkejut ke dengan nama entry kali ni ? hekhekhek| sesaja jerp nak menggatal kan. kalau korang sayang someone or sesapa kan. mesti korang rindu kan. camtulah Pelangi ni haaaa | rindu sesengat ! eh bukann ! rindu sesangat. tapi hanya doakan yang terbaik kan. semoga beliau dilindungi daripada benda yang tidak elok dan sentiasa diberi petunjuk olehNya. amin .

rasa bosan kuasa lima tau hari ni. sejak semalam lagi terbuku mood tu. tapi pendam dalam jiwa nie. pastu duk tilik gambar mama , abah dan adik-adik tersayang. rindu nak balik rumah. nak makan masakan mama. rindu betol !

nieh ha ! semalam kan. siap jerk proses download. (student katakan, tak mampu nak beli vcd original). heee | petang kelmarin siap melayan cerita " aku masih dara ". boleh tahan la jalan cerita dia. suka kat si Asyraf Muslim. hensem kuasa tiga. tapi yang dalam hati lagi hensem kuasa lima belas. amik kauuuu kuasa lima belas. korang kenal ke si Asyraf Muslim tu. tak kenal maka tak rock la korang ni. movie luar negara layan jerk. habis pelakon luar negara korang kenal. kat Malaysia tak kenal. powdahhhhh ! cam mana prestasi dunia seni kat negara kita nak maju? rakyat negara sendiri tak mahu sokong. kan kan kan (gaya upin ipin) .

lepas settlekan movie tu. bergegas ke Dectar. untuk daftarkan diri dalam program kesenian. balik jerk ke bilik. apa lagi. layan movie " 3 idiots ". sumpah BEST ! Pelangi kasi 5 bintang lah. sangat best best ! tau tau nak cakap dah cam mana lagi. korang mesti dah puas nengop kan. Pelangi plak yang baru nak layan. hehe | movie yang membuatkan Pelangi meleleh airmata okeyyy .

hari ni plak kan layan movie " ngankung ". tapi takdelah tengok sampai tercangkung. eheeee | boleh tahan lah cerita dia. suka tengok si Shaheizy Sam. dia pun comel-comel gak. eheeee~ kan? :)

aiyoww ! arini Pelangi pergi daftarkan diri untuk SPR. mama ! kakak dah besar lah ni ? dah boleh mengundi bagai lagi. tapi sebelum pergi, siap sms mama, tanya boleh tak nak pergi daftarkan nama untuk SPR tu. mama cakap orite jerk. tu yang ON terus. tak sabar nak balik rumah cuti nanti. nak makan makan dan makan sampai kenyang. eheeee | nak makan masakan mama. rindunyaaa kat my mama. dah la banyak story nak cerita kat mama. mama memang suka bab dengar cerita dari anak dia yang sorang ni. tu yang mama adalah yang terhebat dan hot ! bukan hot & spicy. tapi HOT lahhhh :)

kat sini sudahlah karangan Pelangi untuk kali ini. harap korang sudi bacalah yee. pastu tinggalkan komen seposen dua kan. buat Pelangi leh beli aiskrim wall rainbow tu. (yummy...sampai menjilat jari) .

xoxo
kiss and big hug

22 comments:

nur aisya humaira said...

laa,igt nk cite pasal kawin daa...:)
shaheizy sam lakonan die best..kan2??:)

Yui_Wani said...

Perghhhhhhhhhhhhh!!!!! SUSPEN BETUL!!! xD

Nur Farah Hani said...

nak kahwin jugak arh..
ngan asyraff muslim.. hehehe..

pada awak dia hensem kuasa 3..
pada saya kuasa 30 boleh.. hahaha..

so fanatik pada dia...=p

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

bukan maen g entry ye.

tape tape kalo betol pun ape slhnye kn.
nt jgn lupe jmput shbt mu ni ye

contengwall said...

saya2!!!jemput saya please..kyahhh:D..pelangi kantoi windu bangat kn!!ngeee..jgn lupe blanje nasi hujan+pelangi..ehe..yahooo!!!
kompang dipalu..pengantin baru!!ahaha

rockinsudu said...

whoa. lame gile xdgar lagu mcr dahh

~WaNniE~ said...

wah.....pelangi dah nak kawin...
:) suspend betul..

Hidayati said...

Suspennye! Tapi tak per..., akak doakan semoga hajat Pelangi bersatu dengan si dia yang dirindui akan dimakbulkan. Amin.

Any, akak ader tag Pelangi dalam satu contest. Check this out:)

http://hidayatimohamed.blogspot.com/2011/01/contest-blog-paling-comel-cantik-dan.html

Selamat mencuba!

laskar rainbow said...

@nur aisya humaira : adoiyaaaa! masa masih muda..hik3;))

a'a sam sangat super best ! ;)

laskar rainbow said...

@yui_wani : alahai..dah tak sabar tengok Pelangi nak kahwin yeee?

heheeee...

PEACE !

laskar rainbow said...

@nur farah hani : amboi..nak jugak dia yewww..;) eheeee~

alahai. sampai kuasa 30..melampau dah tu..jelesnyeee! ;)

laskar rainbow said...

@amyliaindahouse : eheeek3;) mesti semua cam tertipu yewww;)

adoiyaaa ngadeeee amy! bwerkk~~;)
wokeyyy! akan ku ajak !dont woryyy

=)

laskar rainbow said...

@contengwall : eiiiiwwww! mengade kuasa empat!! ;DD windu la gakk (blushing)..uhuk3 ;(
opcoz nnty kawen kena belanjew makan..eheeee=))

tak payah nak kompang bagai sekarang. lambat lagi wokeyyyy~

laskar rainbow said...

@rockinsudu : heeeee! tuela tetibe terpasang lagu MCR. dah lama kan lagu tu...=)

laskar rainbow said...

@wannie : hehehee;) suspend yeeee??

laskar rainbow said...

@hidayati : eheeee=) saje jerk nak miang keladi kejab kak;) akak! Thanks sesangat doakan Pelangi =)

anyway. thanks sekali lagi tag Pelangi yeee=)

contengwall said...
This comment has been removed by the author.
qeen said...

ingatkan awk nak kawen :D
shaheizy sam best kan??
haha.kite follow da.jenguk2 blog kite :)

laskar rainbow said...

@contengwall : eiiii..mengadew tol nak kuasa 1..eheee;D air bawak sendiri..pastikan bawak dari rumah wokeyyy?? adusss! band hujan?? xmampu nak bayar gaji mereka nnty...

laskar rainbow said...

@qeen : adoiyaaaa;) maseh muda la dear;))

contengwall said...
This comment has been removed by the author.
laskar rainbow said...

@contengwall : heehehe..bukan kedekot..tp nak jimat cermat amalan mulia.chewahhh! ;D jemput band pelangi eak? kena watkan proposal dulu nie

Related Posts with Thumbnails