Tuesday, July 31, 2012

Hari Terakhir Episod Julai




Assalamualaikum .


Moshi-moshi *bajet orang Jepun pulak.  Hihi

Hari ni lastday bulan Julai, tigapuluhsatu haribulan. Jumpa Julai tahun depan pulak ye, jika diberi lagi nikmat untuk bernafas. InsyaAllah masa tu dah habis belajar, amin. Sapa tak suka habis belajarkan, nak naik pentas untuk konvo, lepas tu mesti dapat bunga dan bebear lagi dan lagi. Best. Sebab kalau tak konvo, mana nak dapat bunga ros. Lainlah rumah dekat cameron. Kan?  ;-)

**Julai juga bulan anniversary mama abah. dah 24 tahun. 
(ni cupcakes untuk anniversary untuk lastyear punya)
alhamdulillah ;')


Alhamdulillah dah Ramadhan ke 11 kita semua kan, lambat lagi dapat berbuka puasa dekat rumah. Tunggu raya nuh baru balik. Rindunya nak sahur sesama, duk kolej asyik sahur sorang-sorang. Berkorban untuk berjaya. Dengan izinNya, insyaAllah berjaya, nak berjaya di dunia dan di akhirat kelak. 




**notakaki. tulisan agak cakar ayam -,-

Minggu ni je pun, ada tiga kuiz kena ngadap. Dah berlalu pun, namanya shortsem jangkamasa untuk submit assignment, kuiz, kuliah dalam 7 minggu je. Setiap kuliah, ada yang 2 chapter terus, kadang-kadang otak rasa dah tepu jugak, sebab baru nak fahamkan chapter tu, dah masukkan chapter baru. Lebih-lebih sekarang ni bulan puasa, kes mengantuk pun ada jugak. Hoho -___-


Hujung minggu lepas, sempat berbuka puasa rumah mak saudara dekat Puchong. Merasa juga makan bersama-sama keluarga. Walaupun bukan dengan mama abah sendiri. Makan nasi kerabu kuning, ohoooo sedap sedap. Laksam lagi. Rezeki jangan ditolak kan. Hihi  


Untuk internship ni tak tau lagi dapat kat mana. Stress sungguh !  >,<
Kelmarin ada dapat call dari company 'T-System', dekat Cyberjaya, suruh datang interview dekat sana 7hb Ogos ni. Cuak weh. Kalau dah cuak cuak ni, speaking entah ke mana lah kan. Bercakap dalam phone pun dah rasa seram sejuk -____-


Ce bagi tips sikit untuk interview nanti. Nak internship pun kena interview jugak T_____T


Aja - aja fighting  .....!!  *buat-buat tak cuak kejab.


;'(  


Haruslah seram sejuk.


xoxo
kiss and big hug

22 comments:

dak eina said...

chaiyok2 pelangi!! :))

Chuu Muqhlis said...

gudluck utk inteview :) btw nk tnye., cupcakes tu topping dy buat senirik ke., yg hias cntek2 tu...kite teringin nk buat la

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe gambatte nehh :D

azizah :) said...

tu dia peta minda dia dah muncuk.. chaiyok2! pasti berjaya..rindu zaman belajar dulu..hehe

LuN@_aiDi said...

gudluck dear untuk intership nnt^^_
jgn cuakkk sudaaa... baca
rabbiyassir walatu'assir byk2 yea(:
moga dipermudahkan! amin(:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

fighting! boleh punya! ;)

~azillakhalison~ said...

YA ALLAH,COMELNYER CUPCAKE...LEPAS TUU NAK CAKAP,NOTAKAKI AWAK TUU KEMAS SANGAT :)

Innanie | Ariffin said...

comelnya note diaaa!!! all the best wani... insya-Allah, Dia akan bantu wani...

shafiqabdshukor said...

goodluck...
dahsyat tu...
rajin dia wat note cmtu...

fifie said...

Lapar la pulak tengok cupcakes. Hehe. Tempah kat mana ? Btw, good luck for interview.

syiela said...

gud luck ye nanti... jgn terlampau nebes tau

hafiz hafizol said...

gudluck.. terbaik ah nota.. boleh pinjam photostat x ? haha

Zahora Ahyan said...

lawanay nota.. :)

kte pun ambik short sem gk... hehe

amranaiman said...

huhu konvo dlu xdpt ape2 pun haha :P tp alhamdulillah graduate

FnF Simple Life said...

Amboi nak gi intership pun ada interview ye... leh offer kerja sekali ek kalau masa practical tu excellent... apa pun all the best dear ;)

Liza Razak said...

good luck..nanti kalau datang puchong lagi meh singgah umah saya :)

fatin hanani said...

semoga berjaya pelangi :))
fuh !! notakaki dy style gila hehe..serius..dah la kemas penuh plak tu..good luck yer :D

fatin hanani said...

semoga berjaya pelangi :))
Fuh !! notakaki dia..style gila hehe..dah la kemas..penuh plak tu..good luck yer :D

ღKekunangpelangiღ said...

Awal-awal dah nampak makanan, ni nak korek hidung bulan puasa ni. ehh? :P

goodluck~

syakey said...

kenapa notes comel sangat!!!!

Namee Roslan said...

saya rasa tahun ni macam cepat sangat berlalu. tahu2 dah masuk bulan ogos pun. :O hmm. btw, good luck untuk kamu sweety ! do ur best ok :)

Anonymous said...

Salam nk tny
Cmne nk apply shortsem ni?

Related Posts with Thumbnails