Monday, January 24, 2011

khurafat berasap !

Assalamualaikum dan Salam Hujung Minggu. . .


halu ! saje je nak post entry kali ini. dah naik tahap kebosanan paras tinggi. boleh dikatakan tinggi lah. anyway, nak habak mai pasal movie yang sekarang tengah tiptop & menggegar wayang dengan laungan masyarakat kat Malaysia ni. hari cuti yang lepas, pada hari Khamis lepas tu. kan cuti untuk Thaipusam. apa lagi, macam biasalah. hariku penuh dengan plan-plan yang dirancang. plan yang membazirkan money memang sentiasa berlegar di minda tau tak. tapi plan nak jadi budak nerd yang mengadap buku selalu & habiskan masa di library, tak pernah nak fikir plak.bila la nak jadi budak pandai kalau asyik merayap ke sana ke mari. masalah-masalah. memang menjadi masalah kan :)

sila terliur cepat :)
memang bila mengisi perot. semua senyap layan satay.
Alhamdulilah. habis sudah. settle bab mengidam satay.

kami ber-tiga. macam biasa lah. (saya selaku Pelangi, mek Atia & cik Rina). thanks korang sudi ON kan plan kita yang begitu cepat kita plan. (plan time dalam lecture hall untuk kuliah asas elektronik. lecturer duk mengajar | kita duk fikir plan untuk cuti). sangat bagus kan.

sebenarnya plan untuk pergi makan satay jer. tapi plan lain cepat terhasil plak. tengok khurafat ! Pelangi lah yang duk mengidam nak makan satay. tu kengkawan ON jerk. baik sungguh mereka kan. campur memang kaki suka berjalan .

kita orang tengok kat Metro Kajang jer. tak leh nak ajak g jauh-jauh. nanti mulalahh merayap tempat lain kan. kita orang tengok pukul 3.00pm. Khurafat sesangatlah best. dari movie seram yang lain sebelum ni. boleh tahan lah. tersentap kejab wei. berderau darah naik ke muka. banyak part yang terkejut. nasib baik takde sakit jantung kan. kalau korang ada unsur sakit jantung, baik tak payah gatal nak pergi. kot-kot sakit kat situ sapa yang susah. eheeee | 

tapi time tengok syok layan movie tu, memang mata duk perhati je kat depan sampai popcorn pun dah tak termakan. fokus orang kata. ada jugak lah part yang membuatkan ku tutup mata. ahaaaa | biasalah tak berapa nak berani kan. siap tanya kawan lagi ada muka yang menyeram ke tak. kalau tak berapa nak seram, baru terkedek-kedek nak bukak mata. eheee | cam budak-budak plak kan. jangan gelak kat Pelangi okeyy. kalau korang berani sangat. pergi lah tengok khurafat cepat !! sementara stok ada lagi .

btw, sangat comel lah liyana jasmay pakai shawl. menawan dan tertawan. sopan jerk kan. tapi part mayat kena usung lagi sopan kot. syamsul yusof dukung jenazah tu bawak lari bersama. memang vogue habis ! hahahahaa | kiranya tak membazir mana lah duit bayar tiket tu untuk movie kali ni. memang berasap lah wayang ! dah la ada makcik mana entah asyik menjerit lah. macam-macam. suara makcik indon la apa la. . .


pastikan anda semua pergi wayang segera. kalau yang tak tengok lagi KHURAFAT (perjanjian syaitan). dan jangan lupa, malam-malam jangan nak drive sorang-sorang. takut nanti anda akan bersama. . .  jeng jeng jeng .

xoxo
kiss and big hug

16 comments:

syufaa said...

cedapnye sate!!! =)

saya_arief said...

nak sate.
:D

Cik Tqah said...

pegi makan satay xajak.. jelsshh

Syukri Mohtar said...

sume org ckp cite khurafat tu best.hmm.
cam sedap pic satay tu..huhu.

mia* said...

haih.sate kan ?grr .geram.lme ta makan. btw,bloggies anda cantk .like it :)

penaberkala said...

haih, rmai dh cakap cite ni best
ni rasa cam nak pi tgk

Khumaera Ismail said...

satay nmpk sedap~!! =)

IFA Athirah said...

ahaha.sy pn x brape brani nk tgk muke2 seram.hehe http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

laskar rainbow said...

@syufa : memang sedap la jugakk=)

laskar rainbow said...

@saya_arief : nak satay? amek la kalau boleh capai dari gambar tu

laskar rainbow said...

@cik TQah : ehehehee=) mrs lebah jauh kat kl sana. nnty datang sini..meh kita makan satay ramai2 =)

laskar rainbow said...

@syukri mohtar : ada plak satay ibarat cam citer khurafat

laskar rainbow said...

@mia : yeah! satay;) thanks girl :)

laskar rainbow said...

@penarberkala : pergi tgk cepat!!

laskar rainbow said...

@khumaera ismail : memang sedap;) bukan setakat nampak tawwww..hik3

laskar rainbow said...

@ifa athirah : hehehee=) nnty jadi ingat. tu yang gerun nak pandang citer seram lama-lama kan (:

Related Posts with Thumbnails