Friday, January 21, 2011

cinta itu tidak buta. tapi manusia yang membuatkan ia buta .

Assalamualaikum  . . . 

mood tak berapa nak senyum manis kot. tengah penuh 1001 perasaan & gundah gelana. hanya Allah tempat ku memohon kedamaian dan keredhaanNya. amin .

memang dunia ini sangat sempurna. Allah jadikan matahari, bulan, bintang, tak lupa juga si pelangi yang tidak selalu muncul. begitu istimewanya kuasaNya. kita sebagai manusia, yang lemah lagi hina disisiNya. semoga kita semua diberkati dan ditunjukkan ke jalan yang benar lagi lurus. amin .


hari ni. seharian bersama rakan seperjuangan di uni. thanks korang. walau hati penuh hiba. penuh dugaannya kan. biarkan ia tersimpan dalam kotak hati. ku mahu kau tahu, bila aku sudah tiada. dan membentuk pagi yang gelap. dan lepaskan aku. biarkan aku mencari konklusi dan menjadi lonely soldier boy. disebabkan aku masih muda. dan itu adalah obsesi. dan terus menjadi sangkar besi dihatiku. luka mana yang tak sakit kan dalam empayarmu. kuala lumpur bukti kasih kita, tak lupa ludah amerika dan menjadi inspektor remos. terima kasih rindu. terima kasih sayang .

what the hell?? (bagusnya anak dara mama cakap camtu. maaf jadi emo sikit malam ni). 

malam ni macam takde mood nak blogjogging sesama kalian semua. kalau ada mood ni datang, Pelangi pasti akan singgah ke blog kamu semua. 

korang korang semua. perasan tak semua tulisan merah itu adalah lagu band Hujan. 

mereka terbaik ! Pelangi jatuh hati pada muzik mereka sejak mereka masih tidak sepopular sekarang. walau band mereka sentiasa mendapat cacian daripada anak muda time mula-mula dia orang mula meningkat naik. tapi itu tidak menjadi kan Pelangi rebah dari menyukainya. check check rock rock !


xoxo
kiss and big hug

17 comments:

Cik Tqah said...

aip2..apsal sedey je ayat???

contengwall said...
This comment has been removed by the author.
♥ sempoi295 ♥ said...

xmo la sedih2.. nnt x comel la...

bila hujan mula berhenti dan matahari menjadi ganti, saat tu akan muncul pelangi yang sangat cantik..

taib wahid said...

Kreatifnya,hehe

laskar rainbow said...

@cik tqah : dear, boleh dikatakan sedih jugak nie =((

laskar rainbow said...

@contengwall : senyap la..jangan buat bising..nnty orang lain tau plak..uhuuu.....

laskar rainbow said...

@sempoi295 : ermmm..okeyy..akan ku usahakan senyum dan gembira

laskar rainbow said...

@taib wahid : thankssss=)

contengwall said...
This comment has been removed by the author.
misSbLurRy said...

btol la tue.....
org yg membuta kan diri sendiri
bila something happend xpayah nak salahkan org tp diri sendiri

laskar rainbow said...

@contengwall : makcik kantin sekolah ke?? =)) hebat lah kalau makcik kantin ada degree kan? miz sape? pakcik tukang kebun ke?

laskar rainbow said...

@missblurry : ye btol..kita tak boleh asyik nak salahkan orang lain.salah diri sendiri..

cik-terompah said...

wah.. org buta..

contengwall said...
This comment has been removed by the author.
laskar rainbow said...

@cik terompah : hehehe=DD orang buta a.k.a orang bercinta....

laskar rainbow said...

@contengwall : kangen?? ini Malaysia ke Indonesia nie? haha

luvYOU said...

cik pelangi ku sayang
lame dila tak bw sni :)

ape cer..sihat ke yang?

entry atas nih nape mcm moody jeh.
ade pape ke yg dila termiss di spjng hari dila tak bw sbb busy nihh..
heeeee

Related Posts with Thumbnails