Sunday, February 26, 2012

Skuad Hati Ku Tertinggal Di Dalam Si Merah


Assalamualaikum  >,<



Ceria sikit. Kenalah ceria, baru tak stress. Tajuk entry kemain lagi panjang, macam tajuk lagu dah gamaknya. 5 minit kot amik masa nak fikir tajuk. Lastly, pakai hentam jerk !


Hihihi   -,-


Sebenarnya, takde idea pun nak karang entry. Bosan menyelubungi adinda. Sorang sorang, terpaksa lah meluah perasaan dekat sang blog. Tak gitu? Ada masa free nanti, anak cucu cicik boleh baca apa yang Pelangi karang zaman belajar. Tak ke itu seronok namanya. Hahaha   ^____^


Sebagai seorang gadis dan perempuan yang luarannya macam ayu. Macam ayu. Kena ingat tu. Tapi, sebenarnya tak berapa nak ayu sangat. Sapa yang kenal rapat-rapat, akan ketahuilah diri ini yang begitu lasak. Biasalah, manusia yang mempunyai 4 orang adik, semuanya hero. Tiada masa nak main mekap sama-sama. Main lasak-lasak semuanya. Ape kelas nak main mekap mekap dengan adik lelaki.


Dah masuk sem baru ni, awal sem ni cam biasalah, niat nak study rajin rajin tetap dalam list nombor satu lagi. Macam sem dulu dulu jugak, sejak zaman diploma. Perangai rajin awal awal sem tu memang ada lah. Bila dah pertengahan sem, semangat tu jadi huha huha sikit. Dah masuk zaman degree pun, masih dengan perangai rajin awal sem je. Akhir sem mula lah malas itu ini. Haish !


InsyaAllah sem ni. Rajin sampai akhir sem. Fighting ! *macam ye ye jew kan.


Saja nak tayang apa yang ada dalam si merah. Seperti tajuk entry tu. Si merah maknanya garang dan cekal menghadapi hari hari mendatang. Binggo !







Dalam si merah, ada macam macam warna. Warna warni kehidupan la. Merah, Pink, Hijau, Biru, Hitam. Suka Pink, tapi dalam si Merah, warna Hijau ada lebih banyak. Memang Pink & Hijau , Pelangi tak leh nak pilih mana tercomel. Dua-dua buat Pelangi tersungkur. Hihihi  :)


Tu la skuad yang paling penting bila dalam kelas. Macam-macam warna ada. Dah macam sekeluarga pelangi dah mereka tu. Kalau yang mana tak setia, dimana dakwat dah habis. Kena campak dalam bakul sampah dah. Pen Merah baru je beli kat Popular IOI Puchong kelmarin.  -,-


Pen Merah Pen Biru, Jangan marah I Love You    :)



xoxo
kiss and big hug

34 comments:

kura said...

eh. sgt kelas la klu boleh main masak2 dgn adik. ouch. heheh

lisa said...

lisa ada 2 orang hero. dan lisa je sorg perempuan -____- warna warni pen diaa :D

H.J said...

banyak pen..nak satu..haha

JIJI YU said...

lain keng tu sek myvi club

cik LOLA said...

nasib baik ade heroin dalam family. boleh ajak main masak2.

pinjam pen sat. haha

Nurulbadiah Lai said...

chayokkkk syg!!!!rajin tau!

xila riston said...

yeaahhh cecayokkk!!

Cik Atien said...

banyak nye pen dia. Btw, good luck! Hee

~eZmALiZa~ said...

amboi oneni...

hehee..wanie=oneni...


taknak byk pulak pen dia..ezma pon byk jugak.. tp last2 pakai pen biru je.. konon2 nak wat nota bg cun.. haremmm!! last2 tak buat pon..ekekke :D

zulhilmi tempoyak said...

ayu jugak la.. haha...

anda tahun bape ek blaja..?? heee

Lady Milo said...

banyak nye pen.. sedekah sini sikit... (^_^)

merahitujambu said...

kemas je pen2 tu dlm box dia./

Udinz.com said...

cantiknya pen..mcam2 kaler ader.....
sbenarnya perempuan ni best...alat2 tulis miliknya sllunya takde yang nak curi...

kajaharuna said...

pen merah, pen biru.. you marah i kiss you..

huaaaaa, coment yang gatal. awwrr!

fathiahRAIHANA said...

kami adik beradik suma prmpuan pun takda masa nak mekap2 bagai --"


si merah akak = si pink kami :D

Ct Aja said...

banyak nye pen.... guna semua ke tu...wuhuhu

saffiya_aleesya @ echa said...

macam2 warna dalam si merah kan..
meriah gitu..

p/s: pen merah pen biru u marah i cubit cubit kat u hehehhee

YOUsoF said...

Jejaka macam pemalau : Tajuk tu sama bagusnya dengan tajuk lagu dari Indon tu.. heheh


Waah macam² warna ada kt dalam tu. Semoga semangat belajar tu pun sama banyak la ye. ;)


Nama pelangi tu jahit sendiri ke?

cik ika said...

mnta 1 pen..hehe..ika ade pen biru je..

Liyana Zahim said...

Mmg btol2 kalerful cam pelangi stuff budak ni.. Ekekeke..

Cik Aish said...

hehehe pantun last tu i loikee.selalu pakai time sekola dulu..haha..

dhiera said...

belajar bersungguh-sungguh. chaiyok!!

syakey said...

mmg slalu mengalami masalah nak buh tajuk hape. hahaha


aku rasa sudah sejati lagi sebati student akan rajin pada awl sem then tak sampai separuh tahap kerajinan akan pudar sikit demi sikit.

smpai la nak exam, nak exam pun tak rajin2 jugak. hahhaa

syafiqakarim said...

hahah wa pun xde ayu la.macam ayu yela kottt.hahha

nak biru!

AienAiril said...

salam ziarah. penuh warna warni :)
jemput lawat disini dan dapatkan barangan muslimah dan koleksi buku2 menarik dr ustaz riduan serta hadiah istimewa.semoga mendapat manfaatnya~ :)
http://e-storebasyirah.blogspot.com/p/pembukaan-e-store-basyirah.html

♥ p a a n i ♥ said...

banyaknye pen! hohoho akk dlm pencil case ni ade sebatang je pen. -,-

LAici KAng Ais said...

guna ke pen tu semua.hee

najihah sahami said...

rindu zaman belajar...huwaaaa...!

Cikgu Ma said...

tak suka pakai liquid perut buncit tu...ehehehe

Namee Roslan said...

amboi,kemain banyak pen. boleh bg saya sikit. sy salu gi kelas takde pen. hehe. goodluck on ur new semester :)

aTy _faRed~ said...

dah lamer tak ade pencil box..teringin biler tengok pencil box cun2..tapi nak buat ape..kat opis pakai bekas die jer..lagi senang nak amik letak..:)

Azhafizah[フィザ] said...

penuh pencil boxnya si merah tu..samelah kita..sure penuh warna warni..

ABU said...

si merah mengandung bnyak alat tulis ^^

CIK IMAKASIHDANI said...

tajuk da macam tajuk novel da. saya suka merah .nak pen merah tu bole? hehe

jom komen cini pulak cinta, kawan, kawan cinta ;)

Related Posts with Thumbnails