Saturday, December 24, 2011

Berseronok Sebelum Final Exam


Assalamualaikum .... ('',)

Happy-happy selalu. Jangan stress sangat. Nanti hari hari tak seceria pelangi. Memang la bila fikir, bila hitung hari dan tarikh final exam dah hampir mencemburui masa seronok. Tu yang jadi stress, bila dah stress, semua kerja tak jadi. Muka pun dah masam mencuka, dah tak manis macam gula gula :)

Harus tayang gambar tuan blog satu. ^__^


Dengan semangat waja wira myvi viva, Hik Hik Hik .. Kami ber-tiga (Pelangi, Atia , Rina), plan nak ke pantai. Pantai area tak jauh sangat dari UKM. Apa lagi, google jela kerja kita orang. Google sana, google sini. Akhirnya usha gambar pantai ni, macam cun gak. Tak delah nak jauh sangat sampai 2 3 jam dari UKM. 


Bab jalan nak ke sana, rilek je. Tak yah nak gelabah sangat. Kak G ada kan. Ala, Kak G tu la. Serius tak tau? Meh nak khabarkan, Kak G tu si GPS la. Kalau salah tempat dia kasi, ambil je Kak G, lepas tu baling dalam longkang. Baru puas hati. Ye dok ?


Akhirnya selamat sampai ke destinasi pilihan kami, "Pantai Bagan Lalang",Sepang. Seronok ke sana ke mari asyik snap gambar. Layan udara yang menyegarkan.Fuhh. Indahnya ciptaan Allah :)





Dalam pukul 3.30 petang, dah habis tempat kita orang dah terjah. Ambil keputusan nak merayau tempat lain plak. Sebab tak puas lagi merayaukan, malas balik kolej lagi. Heee ^___^


Penat nak baca eh? Lagi penat nak scroll down kan? Heeee..


Dah la takde idea nak pergi mana. Search dan search kat GPS tempat yang menarik. Lastly, berserah jer search " Paya Indah Wetland " area Dengkil. Dah la rupa tempat tu tak tau. Apa yang menarik kat sana, lagi lah kita orang tak tau. Pakai click "GO" je pada GPS. Ngeee~




Sebelum sampai sana, punyalah cuak, sebab macam masuk area hutan je. Bahaya gak rasa. Tuptup, masuk kat pintu pagar kawasan tu, siap tanya guard lagi pasal apa yang menarik kat situ. Bila guard cakap pasal kolam hippo, kolam buaya, teruja gila. Macam tak pernah tengok barangkali. HAHA.



Memang sempat tengok la si hippo, tapi dari jauh je. Sebab time tu hujan rintik rintik. Kami layan dari dalam kereta jer. Besar yang amat hippo tu, sedang nak mandi manda dalam tasik tu. Lepas layan hippo, usha usha pastu jumpa kolam buaya, tak nampak sangat buaya, tapi agak-agak tu buaya dah la, sebab cam ada nampak hidung dalam air tasik tu. Maybe tu buaya kan ?


 
 

Boleh tahan la tempat tu, siap ada untuk aktiviti kayuh basikal. Tak sempat nak kayuh basikal pun, sebab hujan rintik-rintik. Sempat lagi naik menara tinjau. Semput gak naik berapa tingkat ntah. Tak sempat nak kira plak. Excited punya pasal. 


Lepas selesaikan urusan solat Asar, kita orang menuju ke Serdang. Terjah kedai Chop N Steak. Yummy. Lama kemain nak cari kedai tu. Hohoho ^^


Jumpa juga akhirnya tau. Makan dan makan. Yummy. Pipi pun dah makin temtem. Uwaaaaa.. Fulamak! Kesemua gambar yang kita orang ambil pakai DSLR, dalam 600++. Banyak kot. Heeee. Sedar tak sedar gambar sebanyak tu. Tak puas nak tengok satu satu. Banyak sangat kan. ^__^


Oh yeah. Sampai sini dulu. Sedihnya, blok dah sunyi sepi, ramai orang dah balik rumah. Mentang-mentang study week kan. Kesian kat saya yang merempat kat bilik jer. Kalau balik, memang tak sentuh buku langsung, tu yang tak nak balik. Tunggu lepas final lah yea. Sabarlah wahai hati. Memang saya merindui kasih sayang mama :(



xoxo
kiss and big hug


22 comments:

Paradise Gal said...

good luck!!!!

najihah sahami said...

rindunyaaaa zaman student. huhu...gudlak wanie!

aQimie Ceplos said...

best ni dpt jalan2 macam tu :D

Innanie | Ariffin said...

penah g wetland tu, sejuk mata memandang! suka~

Nerdy Zuera said...

Waa.. best la dapat jugak berjalan.


*http://sempoi9.blogspot.com*

kura said...

teruga gila? typo... hahah

wah best gila... amboi..

iMBobo said...

bestnye berjalan, tak try ikan bakar bagan lalang?org kate sedap :)

AMMAR YASIR said...

Pg jalan2 tak ajak pun...xpe2...huhuhu

kyoshi_sousuke said...

sggah sini nk memberikan warna membentuk pelangi :)


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Rizwan Ewan said...

Good Luck akak ! do the best.. =D

Cik Aish said...

zmn student la best merayap!! hehe

onie said...

puncak alam bila nak mai :P

Apik Pehe said...

hehehe..kuatnyer dia berderak sebelum exam...haaa..balik klate nanti roger apik deh..kiter wat gath kecik2..hehhee

nik rosmawati said...

wah..best nya..baca entry ni teringin lak nak pi 2 tempat ni :)

Nurul Iman Rosman said...

wahhhh, best nyeee! :D

shida'R said...

bestnyerr deme jalan2 hehee.. :)

Pamie said...

puas berjalan nampak..hehe

Semut Senyum said...

waaa... best nye.. dah lama tak pergi cuti2 mcm ni

eRza farEeha said...

wahh,..erza bercuti kt rumah je b4 exam..hehehe

Namee Roslan said...

fuhh, ini betul2 enjoy ni. dr pagi sampai malam layan steak. hehe. :) takpe, at least release sikit stress nk exam tu :)

L.e.e.z.a said...

amboooi~ sonok die berjalan yeee ^___^ xpe2 relax2 dulu sebelum study, proses tenangkan diri dulu =D

Dorky Guy said...

kete ada sticker hujan lagi.hewhewhew

Related Posts with Thumbnails