Friday, December 9, 2011

Cendol Pulut Kawasan UKM



Assalamualaikum..
Ho Ho Horrey dah berakhir sesi kokurikulum seni batik. Jadi, setiap hari sabtu boleh rilex je. Tak yah nak celikkan mata untuk pergi siapkan karya. Pameran seni dah lepas minggu lepas dari 2 hingga 4 Disember. Walau dah lepas pameran, kerja Pelangi selaku Pengerusi tak berakhir di situ, lepas sebulan dari pameran kena submit laporan pada Jppel.


Jom terjah gambar-gambar kat bawah. Tu semua diambil sebelum pameran. Karya-karya semua dah dilekatkan pada board. Femes kejab masing-masing. Seronok la tengok karya dipaparkan. Yang tak seronoknya sebelum karya siap. Sebab setiap karya tu dinilai oleh penyelia.





Ni baru sebahagian ajk Seni Batik. Semua sekali ada 43 orang tau..


Kalau karya so so, kena REJECT. Mampu nak buat banyak kali ?


Banyak masa nak siapkan satu karya. Quite boring... Nak tau pasal Seni Batik UKM. Klik SINI.

Dah tak lama juga nak final exam. 3 minggu lagi. Habuk lagi otak tak ready ni. Macam baru je masuk untuk sem ni, dah nak final. Cepatnya masa berlalu. *Kata nak habis degree cepat-cepat..* 4hb Januari sampai 18hb Januari akan berperang dalam dewan peperiksaan yang sejuk dan membuatkan kaki kaku. Otak pun macam beku nak kena keluarkan segalanya yang tersirat dalam otak. Hehe..




Baru je dapat slip peperiksaan. Tapi, diri ni tak ready lagi untuk masuk dewan. Adessssss.. Kena mula rajin rajinkan diri la sekarang. Tak leh nak malas malas lagi ye Cik Pelangi. Nanti nak cuti, jadi kena tempuh dugaan berperang dengan kertas soalan. Huk Huk Huk ..


Oh yeah , kelas hari ni sejam je, dari pukul 3 petang sampai 4 petang. Lepas je kelas, cepat je merayap pergi gerai cendol. Order cendol pulut dengan laksa penang. Alhamdulillah kenyang. Gerai tu takde lah jauh dari UKM, gerai tu jalan nak ke Banting, selepas traffic light. Memang ramai jugak lah yang makan kat sana. Sapa sapa nak try, pergi lah sana. Sedap la jugak laksa penang dia.


Sampai sini dulu ceritera dari Pelangi. Terima kasih sudi baca sampai habis. Terima kasih juga sebab sudi singgah sini. Teratak buruk lagi tak cantik ni. Ada masa, klik sini untuk Hotlink bersama Yuna :)



xoxo
kiss and big hug

21 comments:

shiema sufian said...

gudluck ye awakk :)

amalyna said...

nampak sedap jew cendol n laksa 2..hehe :)

mie_syah89 said...

tetibe rs nk g kdai yg cik pelangi pegi...area mane tu eh?? slal0o je lalu jln tu sbb abg duk bdar seri putra..

Namee Roslan said...

cantiknyaa :D yg lukisan2 tu untuk dijual ke? :D hehe. em rindunya zaman study. good luck :)

Jerr said...

laksa tu macam best je .. lama tak pekena laksa ni :D

cmmnt here .

iMBobo said...

ooo dekat jalan bengkang bengkok tu ek? trafik light simpang 3 tu ke?

Syuxer said...

cendol memang sedap dimakan time petang2..kena2 time panas terik hehe..bab2 seni syuk tak berapa expert hehe.

apapun ready to war for exam k..good luck n jngan memain kusir deh

kura said...

mcm best je pameran tuuu :0

Nurul ain said...

cantik la.... lukisan tu design sendiri ke??

azzey said...

menarik bahan2 pameran tu..:)

Saddila said...

chehh kenapa dila tertarik dengan gambar makanan je ni .
T__T

Nur Aischa said...

wahh cantik2 lah semua karya seni tu :D goodluck utk exam sis ya, sis pelangi boleh. chaiyokk! =D

RynaHakimi said...

Cantik lukisan batik tu..akak berkenan nak buat baju boleh?? hehe.nway gudluck untuk exam nanti..do da best ;)

SoLy SoLicious said...

LAksa rimba !! kite suke mkn situ tau ^^

jom mkn sme2 len kali nak?hehe

~eZmALiZa~ said...

wahhhhh!! hebatnye dia melukis2... ;)ezma mmg takde bakat la nak melukis nie..hahaha :D

syufaa said...

serius lapar tgk laksa tu!
hahaha.
ehh goodluck jgk ye awak utk final exam nnti! :D

Paris Lipton said...

uihhhhh, syoknye dpt belajar bidang ni....gudluck dlm bidang ni ye! hehe

Rtp Farra Arisha said...

hey, these are very cool drawing..i so much love to attend to such as the great exhibition of batik drawing..as i'm not too good at drawing, so, i take the precious time to do so..emm, i wish you all the best!

nak juga pekena laksa penang dan cendol pulut. hehehe.

J.Syazwana said...

tak minat cendol. hehehe.

btw cepat pergi study.

gud luck exam. hehe

najihah sahami said...

Waaaaa..cantekkkk....kreatif la pelangi ni..untungggg sape dpt.hehe

InaAchik said...

cendol dan pulut = paduan lengkap utk buat saya terlantar! saya angin tapi teringinnnnnnnnnn sgt dah nk mkn cendol pulut ngan asam laksa.

Related Posts with Thumbnails