Saturday, December 10, 2011

Kesempatan Kedua



Assalamualaikum ... dan Salam Ceria ...

Terima kasih sudi singgah dan sudi baca entry kali ni. Terharu maru yang sudi singgah dan coretkan komen sekali. Terima kasih sekali lagi. Senyum sikit. Kan manis tu..


Senyum tu pengubat duka lara. Cuba kalau awak dan awak bila ada masalah, awak cuba senyum depan cermin. Mesti senyum paksa kan? Kot-kot nak pandang muka sendiri pun dah tak nak. Ada masalah katakan. Tak elok camtu. Kalau ada masalah, kena gigih dan berusaha untuk menyelesaikan masalah tu. Bukannya bersedih dan bersedih, lepas tu makan tak selera la, tidur tak lena la, semua kerja tak dapat buat, sebab tak fokus.


Memang tak sah dunia ni kalau takde masalah dan dugaan. Tak ceria lah kan? 


Bersyukurlah dengan apa yang kita dapat dan yang kita capai. Tak semestinya yang kita ada tu, ada kat orang lain. Bersyukur dengan seadanya :)


Memang spesis suka ambik gambar kaki. Heee:)


Yeyeah cuti hujung minggu kali ni jadi 3 hari. Isnin cuti sebab Keputeraan Sultan Selangor kalau tak silap. Boleh rest lama-lama. Rest lama-lama kalau study takpe jugak, ni duk melayan movie. Kelmarin duk melayan "Aku Bukan Tomboy". Best jugak, sebab ada Sam kot. Hehe ^^


Tak lupa juga, hargai orang yang ada disekeliling kita. Walau ianya hanyalah selaku pelakon tambahan dalam dunia kita, kena hargai juga. Menyesal dikemudian hari tidak berguna.


Rindunya kat mama :(



xoxo 
kiss and big hug

36 comments:

azizul said...

bestlaa penduduk selangor,,,isnin cuti

zuzuBEBE said...

senyum sokmo lah :)

SoLy SoLicious said...

isnin cuti..jum masuk istana!!! hahaha

Meow Meow said...

style kot even gambar kaki serta kasut jer. :D

budak penjara said...

semua orang de masalah..cabaran hidop setiap manusia akan bermula bila kita sudah berkerjaya

kura said...

seronok la cuti woiii :0

Liyana Zahim said...

B pstve at all time... :)

Namee Roslan said...

apa jua yg berlaku, kamu senyum okay. :) sabar. hadapi dengan senyuman. hhehe. :) cuti Christmas kan ?nnti jumpa la mak puas2 :)

Pamie said...

senyummmmm :)

Ct Aja said...

selamat bercuti....

Eyriqazz said...

setuju..hargailah orang di sekeliling kita sebelum mereka meninggalkan kita..

P/s : harap dapat bantu saya like,retweet,G+ dan juga komen entry ini :

http://www.eyriqazz.com/2011/11/gadget-impian-eyriqazz-dan-contest-5-in.html

Nur Aischa said...

betul tu,kita kena hargai org di sekeliling kita. yeahh nanti cuti kan haha :D

cik izars said...

bercuti sampai isnin so awal2 lg blk kg..hihi:)

sergeant keroro said...

kol la mama, hehe XD

shida'R said...

shida lum penah lg suke tgkap gmbar kaki hehee..

J.Syazwana said...

untung lah kaki cantik boleh amik gambar kaki. keh keh keh :P

Semut Senyum said...

well.... senyum mcm cik semut ni ye... ngeehh ngehhh ngehhh...

kalau rindu mak, call la tanya khabar.. =)

Miz Novexx said...

isnin dah habes la... maknanya esok dah setat kuliah, adoiiii :(
heheh, pesen tak suka gi kelas (^__^)V

syufaa said...

memang best bila hjg mggu jadi lama.
phewww. start dah kelas.
boringggg. =.="

najihah sahami said...

Alalalala anak mama ni..heheh.kaki sape tu yunk?

THE LEKAT LEKIT STORY said...

hargai selagi kita masih berkesempatan..

H.J said...

sayunya bunyi..jangan jadi tomboi suda..haha

Jue said...

senyum..x perlu kata apa2 hihi

diana said...

hargai orang lain akan buat hidup kita jugak lebih bernilai dan berharga.

InaAchik said...

ehem2...
milik siapakah kaki sasa itu? :p

lieynanilaz said...

hadapi masalah dengan berhemah...insyaallah ...:)

Rtp Farra Arisha said...

hehehe, senyum. apa2pun situasi yang kita hadapi, haruslah senyum slalu :) PEACE!! :)

Nurul Iman Rosman said...

pelangi + gambar kasut = tak dapat dipisahkan.

haha! comel okay gambar kasut ;)

Iffah Afeefah said...

isnin cuti slase cuti

sampai taun dpn cuti muhaha

eB ezrin said...

kami mood cuti x abes2 . hu3

fnd said...

tgh blaja nak hargai org sekeliling, esp famili sendiri, ni dah jarang tak balik kampung..

Saddila said...

yup . bersyukur seadanya .
selamat bergembira time cuti ni kak pelangi . ehh ? haha

have a nice day :))

nazirah said...

lepas ni krismas.. isnin pun cuti .. new year. isnin pun cuti yey ;)

Ahmad Syuxer said...

yeah hidup mesti mensyukuri pe yang Allah s.w.t kurniakan..

mak kita memang insan yang kita akan rindui setelah beribu batu tak dapat tengok kelihat dia kan..call la dia kalau rindu sangat..

Wanie said...

tengah senyum la ni..nak awet mud akena senyum selalu..hehe

si ngokngek said...

masaalah tue manis,cuba bayangkan hidup takda masaalah mesti boring kan..

setiap masaalah tue ujian kasih sayang..hehee

Related Posts with Thumbnails