Monday, December 5, 2011

Ombak Rindu



Assalamualaikum ....dan Salam Sejahtera ...

Musim gelombang " Ombak Rindu " merebak di semua tempat. Yang pasti di panggung wayang yang berdekatan. Tak lupa juga di status facebook masing-masing. Semua nak " Ombak Rindu ". " Pelangi Rindu " takde la plak kan ?


Rindu pun ada ombak ek. Jiwangnya alahai. Sweet gitu duk rindu rindu yang berombak. Rindu dah macam pantai, sebab  ada ombak kan. Hehe ..


Fuhhh. Pergi nak beli tiket 3Disember2011 [Sabtu], memang lah tiket seat depan je tinggal. Sadis jugak. Memang lah si Pelangi takde lah teruja nak layan movie tu. Sebab macam " kureng best " je. Tu tanggapan pertama dari saya. Dah " Ombak Rindu " tak kasi peluang tengok lagi, layan " Misteri Jalan Lama ". Lain pada yang lain kot weh drama ni. Ingat ni cerita hantu. Tapi, macam cerita makhluk asing ataupun makhluk bunian maybe. Hehe. Ce tengok lah sendiri :)

Nape eah kalau bosan je, mesti nak snap kaki. Hehe


Melayan diri dengan " Ombak Rindu " juga akhirnya pada keesokkan harinya 4Disember2011 [Ahad]. Cam biasalah, di Alamanda Putrajaya lah. Dekat, tak perlu nak layan jalan jem kan ?


Ala, UKM dengan Alamanda, berapa minit je pun. Kan ?

Aaron Aziz pun ada datang Alamanda. Ramai kot gadis jelitawan duk serbu. Pelangi tengok dari jauh dah la..Ngeee ^^

Fuyoooooo.. Dah layan berjaya layan " Ombak Rindu ". Serius best gila. Meleleh jugak airmata ni haaa. Choiii habis plak kan. Memang mengusik jiwa dan perasaan serta sanubari Pelangi selaku seorang perempuan. Tu meleleh leleh airmata berderai kat pipi. Ada hero pun, tak jadi tukang lap airmata gak. Ish!

Kaki lagi sekali. Bajet kaki kurus macam kaki kucing.


Dalam kecelaruan hari-hari berada di sini, memang otak serabut dengan macam-macam masalah dan kerja yang tak siap. Dilupakan segalanya dalam suatu jangka masa yang singkat, untuk meliburkan diri seketika. Happy-happykan diri :)

Merokok amalan tidak baik. Kan ? Dush pada perokok!


Suka sangat OST Ombak Rindu, yang Hafiz & Adira nyanyi tu. Dekat 40 kali kot duk repeat. Tak cukup dengar kat laptop. Masukkan dalam pendrive, lepas tu cucuk kat radio kereta. Nak pergi kelas, sempat lagi berjiwang layan jiwa. Hampeh punya orang, kata minat indie, muzik bising bising. Lepas tu, layan lagu sentimental baik punya. HAHA.




Suara bro Ajek Hassan terbaik gila weh. Ce dengar !!



xoxo
kiss and big hug

31 comments:

Nurul Iman Rosman said...

pelangi, iman pon suke lagu Ombak Rindu version Ajek Hassan tu. lagi sedap dari yg original kot. hehe.

okay, bagi iman citer ni best lah, boleh bagi 3.5 bintang sbb tak berjaye buat iman nangis. ehee ;)

najihah sahami said...

hoho..jelesss...nk tgk jugakkk!

sergeant keroro said...

dah tengok, thumbs up. tapi slow jalan cter. haha

syufaa said...

syufa tak tengok lagii.
huwaaaa. seronoknyaa!

kura said...

nasib gua bukan perokok. Ehh. hahah

Namee Roslan said...

alaaa, x tgk lagi. teringinnya nk tgk. tp busy :(

Liyana Zahim said...

Akk nk tgk cite ni time sume org mlysia da tgk.. Cam salu akk wat... Hahahha..

KizZ said...

hihi...best citer ni..dah tengok dah...tapi kelaka kelaka pun ada..

yua said...

xtengok pon lg ombak rindu ni. yg pasti, novel dia mmg best giler

Alieza Dayasari said...

kalau kat alamanda nk tgk ombak rindu.. mmg dahsyat pack punya...
buka 2 hall pun full...
sambutan hangat di sana.. time square kurang...
itu servey2 saya lah kat panggung GSC...
SINGGAH JAP...

Meow Meow said...

serius best ne ? oke nanti saya nak pegi tengok ! XD

MissyNursy ♥ said...

adooiii..bile la aida dpt tgok gak ni?? @_@

MissyNursy ♥ said...

adooiii..bile la aida dpt tgok gak ni?? @_@

syakey said...

haa,knapa rokor di situ :P

edit gamba comeyy ahh! ombak rindu tak sama sikit jln cta macam novel. tak syiokk.

kajaharuna said...

tak tengok lagi cerita tu..

auw auw auw~~

~azillakhalison~ said...

pon suke gile ost adira n hafiz tuuu

PUAN SUE said...

best yer citr ni..xtgok pun..sejak kawen xpi tgok wayang lagi..

AMMAR YASIR said...

Sedih!!!! Nak nangis.... bukan sebab filem ni sedih tapi sebab tak leh tengok filem ni. Huhuhuhu...

L said...

hehe.. naper la xpenah nk tgk muvie2 gini.. huhu

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

アヌムちゃん said...

demam ombak rindu skrg ni.huhu

ct N honey said...

mmg hebat filem ni 4 hari dah 4 juta

YOUsoF said...

Cik Pelangi, Misteri Jalan Lama memang pasal alam bunian la.... ;D


Tak tengok ombak rindu, tapi kalau tengok dengan kawan² lelaki terasa macam jiwang pelik pulak nanti kan.. Tapi nak tau jugak sedih tahap mana yang orang duk sibuk cakap tu ek..

Belum dengar lagi suara bro Ajek tu, pc tak de speaker. Nanti² kena try dengar ni.

Serius sama minat indie, pun minat sentimental juga... hehe

hazanis said...

kita pun tgk ombak rindu 4 disember gak..^^

J.Syazwana said...

baru nak layan petang ni. terpaksa beli on9 sebab kalau datang sure fullhouse kat mid valley. nak booking pon penuh =____=


follow blog comel ni jugak. hehe

kakchik@ella said...

Have u read the novel? If not, u should. Sebab lagi best!! lagi syahdu!! lagi membuai perasaan .. lagi melelehhhhh airmata. hihihi.

hyz said...

oke lah ombak rindu ni. better dr twilight saga tu. tapi sy tgk ombak rindu tanpa perasaan. tak nanges pown? tang mana tah sedehnyer. haha

merahitujambu said...

leleh tgok ombak rinduuuu

Hanis MY said...

teringin nk tgk muvie tu, eh comelnya kasut!

Syuxer said...

ombak rindu neh syuk nak tengok tapi takde peluang nak tengok hehe..kutipan rm5 juta membuktikan citer ni best hehe..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Ombak rindu memang the besttt

Related Posts with Thumbnails