Sunday, December 18, 2011

Uztaz Azhar Idrus Datang Bangi


Assalamualaikum dan Salam Ceria ...

Terima kasih sudi jenguk sini. Yang singgah datang komen dan follow. Terima kasih sekali lagi. Nanti ada masa free sikit, saya balas segala jenis kunjungan awak awak. Ni pun curi sedikit masa untuk up entry. Ingatkan nak capai target 3000 follower sebelum 2012. Pewit ! Tapi, tak sampai akhir bulan ni pun dah cecah 3028 pun. Serius terharu maru ^^


Ok. Straight to the point la kan, tak payah nak merepek panjang - panjang. Macam lah ada yang rajin nak baca sangat. Semalam (17Disember2011, Sabtu), Ustaz Azhar Idrus datang memberikan kuliah Maghrib di Masjid Al-Hasanah, Bandar Baru Bangi. Ustaz Azhar Idrus dimana ramai panggil Ustaz Youtube. Yang berceramah dalam loghat Terengganu. Tak kering gusi bila dengar segala jenis ceramah dari beliau.


Semalam lah 1st time dengar dan tengok sendiri Ustaz Azhar Idrus. Selama ni layan yang dalam youtube je. Semua video beliau, dah habis layan. Seronok wooo dengar setiap isu dan persoalan. Semalam memang ramai gila. Sampaikan solat pun part luar.

Cari parking pun susah. Ada yang parking atas divider tengah yang pembahagi jalan tu. Nak parking situ jugak, tapi tu semua hanyalah ilusi. Macam DBK ni pajero ke ? Dengan mula-mula mencari mana letaknya masjid tu. Bila masuk jalan tu, fuh. Jalam jem kot. Rupanya semua berpusu-pusu nak ke masjid yang sama.


Akhirnya parking dekat perumahan area situ. Tu pun dalam 5 6 kali pusing baru jumpa. Dah memang ramai sangat-sangat. Mengalahkan orang pergi konsert. Alhamdulillah :)


Memang tak rugi lah cari parking punyalah lama. Last last dapat jugak dengar ceramah tu. Dekat 2 jam lebih ceramah dari beliau. Asyik gelak dan gelak je. Dari semua peringkat umur yang datang, tak kira kanak-kanak, mak-mak, ayah-ayam, kakak-kakak, abang-abang, adik-adik, ada yang bawak baby lagi. Semuanya semata-mata nak dengar sendiri ceramah Ustaz Azhar Idrus. 


Tu di antara gambar yang sempat di ambil. Memang duk khusyuk dengar ceramah. Takde banyak masa nak snap sana sini. Maaf, kualiti gambar tak sehebat DSLR. Hanya pakai kamera phone jer. Asal dapat diabadikan sebagai kenangan. Nak pergi lagi ceramah Ustaz. Huk Huk Huk ...Insya-Allah :)

Ni baru sebahagian tau. Ramai sangat ..




Malam tu juga, satu kutipan derma dilaksanakan. Dapat tau yang jumlahnya sebanyak RM 47 000. Banyak kan? Alhamdulillah. Dengar orang cakap, solat Isyak pun ada 2 trip. Sebab ramai sangat. ^^


Ni otw nak ke masjid. Jalan punyalah jem. Kita ni dah la tak sabar nak dengar sendiri suara Ustaz. Asyik berdoa adalah parking yang terdekat. Hik Hik Hik ^^


Dah memang ramai. Hanya boleh lihat Ustaz secara jelas dari layar ni je. Nampak tu, nampak ,Ustaz Azhar Idrus dari jauh. Tapi, kecik sangat. Dah memang jauh sangat. Lebih lebih lagi saya duk tingkat atas. Tu yang dapat intai dan snap gambar dari atas. Heee :)


Sampai sini dulu berita dari TV AWANI PELANGI. Teruskan menonton rancangan di TV PELANGI CHENTA. *Tetiba .. Ngeee ..^^



xoxo
kiss and big hug

20 comments:

Paris Lipton said...

untgnye dapat dgr ceramah dia live...hee

Mishter Izwän said...

ramai nyer . mmg top erh . dyer...
bangi kt mne tuhhh


folllow speechless009.blogspot.com

syufaa said...

mmg crowded.
syufa x pi, kwn syufa pi.
dia cite. hehe. ;)

daimpressive said...

Salam Ziarah dari blogger daimpressive:

http://suaraserak.blogspot.com/

Serak Itu Suatu Abstrak, Nampak Nyata, Boleh Dirasa, Kedengaran Ada, Tapi Fizikalnya Tiada. Arena perkongsian ilmu dan budi, perundangan, santai dan sukan.

Wanz Mejuez said...

Wahh best laaa... Bila la Ustaz ni nak singgap tmpt aku buat ceramah.. teringin jugak ngan tgk dia secara live.. >_<

kajaharuna said...

syukur.. ramai jugak yang datang untuk dngar ceramah :)

Nurul Iman Rosman said...

wahh, best nye dapt jumpe ustaz azhar idrus.

teringin jgk nak jumpe beliau :D

khairul akmal bin azman said...

suka la ustaz ni..
tgh hot skrg..
banyak ceramah isu semasa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

alhamdulliah lately dah ramai gi dengar ceramah agama khen...lagi pun ostad ni best lawak...

syakey said...

mmg wajib pegi ni ;D

Ct Aja said...

ramainye...untung dapat prgi....

Namee Roslan said...

suka dengar ceramah dia !!mudah diterima !!:)

Liyana Zahim said...

Akk hari2 dgr ceramah die kt utube.. Suka sgt die.. Die fleksible.. Pndai ambik gmbr.. He's superb! Bnyknye 47k.. Fuuhh!

budak penjara said...

weh..lps aku blik singpore ai tu aku dok bangi 2 hari gk..mu blaja ukm bangi ko??hehe nk call mu, tp x dok no tpon..huhu

Nalisa Syahira said...

waa , asyik dgr ceramah dia dlm youtube je , bila lah boleh dgr depan depan .

Ahmad Syuxer said...

dia memang ustaz yang superb..buktinya ramai yang dok ikut ceramah dia..orang camnila kita nak jadikan pemimpin kan..insyaAllah..

Shaznina Sofia said...

wahh sgt suka ustaz azhar idrus.. mula2 dulu tgk kt Youtube jea.. tp ceramah beliau mmg best.. :)

Shaznina Sofia said...

follow u. follow me too k..

Pamie said...

untuk dapat dengar live..huhu :)

SYAFIQAHSALEH said...

ustaz ni memang terbaik!!!! :)

Related Posts with Thumbnails