Thursday, December 15, 2011

Boboiboy Comel



Assalamualaikum ... 

Semoga semuanya sihat sentiasa dan dirahmati olehNya. Insya-Allah. Alhamdulillah diberikan nikmat sihat tubuh badan. Semoga sentiasa sihat hendaknya. Sekarang UKM asyik hujan jugak,lepas tu mendung lagi. Buat diri ni begitu selesa tak kala beradu atas katil. Semestinya tidur yang paling best bila cuaca mendung. Sesi membusykan diri dengan buku adalah tak wajar ketika tu. Hek Hek Hek..


Baru je fikir awal minggu ni nak pergi car wash, kesian DBK dah dekat 5 minggu tak main sabun. Asyik main air hujan je. Makin comot dah, daki sana sini. Minggu yang singkat, dimana kuliah ada 3 hari jer, Selasa Rabu Khamis.Kan Isnin cuti. Syiokkk sangat !


Next week dah minggu terakhir sesi pembelajaran. Lepas tu, bermulalah study week sebelum berperang dengan kertas soalan. Dah namanya minggu terakhir,segala projek, assignment dan bla bla bla kena submit. Yang paling tak tahan, sesi presentation. Dalam 4 subjek lagi kena present. 1 subjek dah lepas. 


Minggu depan minggu yang kasi sangat penat. Serius! Bahang kepenatan dan mula membuka tirai dah ni.Semua sibuk nak siapkan report yang kena submit. Next week pun ada lab test JAVA, pasal GUI (Graphical User Interface). Yaaaa ampun.. Tak ready lagi.Nak tunggu ready, tak tau bila kan. Dah namanya minggu akhir.Semua kena selesaikan..


Doakan semuanya dalam keadaan baik. Amin :)


Dalam kepenatan melayan report, perut asyik lapar.Hik Hik Hik ^^



Tengah kepala tengah fikir pasal nak siapkan report, tangan duk cekap jer duk mengunyah biskut Munchys. Ala, yang baru tu..Best tau. Yang macam chipsmore. Tapi, yang tu lagi sedap dari chipsmore. Tu pandangan dari "manusia kuat makan". Heeee ..



Buka jer plastik biskut tu, walawehhhhhhhhhhhhh!! Ada pemadam comel comel dari geng Boboiboy.  Dah la siap boleh letak dekat pensil. Comel sangat.Ingat plak zaman darjah 2 dulu, suka sangat beli pemadam yang boleh cucuk dekat pensil. Dah la bentuk kartun gitu. Benda comel dengan perempuan tak dapat dipisahkan?


Penat. Nak rehat. Hari ni kelas dari 8.00pagi sampai 1.00petang. Lepas tu perah otak untuk coding  GUI.Susah sangat nak faham layout layout bagai. BorderLayout la, GridLayout la, lepas tu FlowLayout lagi. Kalau sesenang nak install macam layout Friendster tak pe jugak. Lepas tu ada plak discussion group sampai pukul 6.15petang. Sampai bilik dah pukul 7.10malam. 


Macam tu la perjalanan seorang student. Sabar jela. Bukan semua orang boleh melalui perjalanan seperti ni kan. Bersyukurlah kita dengan seadanya :)



xoxo
kiss and big hug

16 comments:

Nurul Iman Rosman said...

kartun boboiboy mmg sangat comel.

Hamboi, kemain busy benor pelangi skang ni. Jangang stress2 sangat. Rilek je, hee :D

Ijah EmoTemo said...

auww comel boboi boy punya pemadam hahah :p

Rtp Farra Arisha said...

hehe, boboi boy is such a sweet cartoons! :)
i do always pray for your best, sis..much love <3

J.Syazwana said...

sabar je lah.
tapi bila dah kerja mesti rindu nak jadi student.boleh ponteng kelas. ekekekeke

Liyana Zahim said...

Pastu feelin2 comel kan pkai mende ni.. Ahaks..

Ahmad Syuxer said...

syuk zaman dulu2, suka kumpul pemadam..hampir seratus lebih berjaya dikumpulkan..bukan wat guna pun hehe

Nur Aischa said...

haha dulu kat skolah aisyah slalu ohbeli biskut tu.. rindu dah :( btw crita boboiboy mmg best kan. hee

Asmara said...

Aha pemadam yg comel! Teringt juga msa zmn sekolah suka kumpul pemadam kecik2 yg wangi. Hihi.. Best!

nazirah said...

betul2 waktu student je dapat rasa penatt cmni . kre berbaloi ar.. bile da keje tak rse pn mcm nak struggle sgt.. so takecare ;)

InaAchik said...

oh kiut miut nya pemadam tu!

SyEraa said...

alahai pemadam tu rase nk mkn jee!

Hanis MY said...

all d best! ha ah la pemadam tu mg comel walopun tak pernah tgk boboiboy

Pamie said...

gud luck final!

❤nadiah.rahim❤ said...

kite suke jugakkk..cte ni..siap download lagi..

asyraf ahmad said...

waaaa....nak jugak pemadam tuuu!!!
mesti sayang nak gune..jdkan perhiasan je...heheh

bwalking

to my blog - Acapsuur (>,<)

Namee Roslan said...

tp boboiboi macam ganas sikit je cerita dia. adik sy jadi ganas tgk boboiboi.

Related Posts with Thumbnails