Tuesday, August 31, 2010

macam dunia ini.kami yang punya.

.Assalamualaikum.

Hey Malaysia!

moshi-moshi semua. tetibe rajin nak utuskan celoteh kat sini. walau banyak kerja yang belum diselesaikan. dah wajib di-submit tomorrow. rilex jer kerja. malam ni mula lah cuak dan sibuk bersenkang mata mengadap kerja itu semua. dah namanya mahasiswi yang tidak begitu peruntukkan masa untuk benda berfaedah. apabila bermain dengan mukabuku. cergas dan bertenaga sekali. tetapi bila mengadap buku tebal. terus lemah. bila nak rajin ni. hero hero malaya kat luar sana. tolonglah merayu dan nasihatkan ku. perasan. lupakan saja wahai laskarpelangi. hanya duk berangan jerp tau. stop stop. ei. agak melampau. asyik duk reka angan angan yang entah bila akan menjadi kenyataan. *pray for that.

ini gambar sudah lama ok. sewaktu berada di dungun. candid si meow di pantai.


hai kawan kawan (macam dalam kisah kanak-kanak plak). selamat menyambut kemerdekaan hari ini buat negara kita yang tercinta. iaitu Malaysia. salam 1 Malaysia. dengan cuti hari ini. bersenang lenang dalam bilik. esok ada kena submit asgment. kena gagahkan jugak ni. hari khamis & jumaat dengan mid term lagi. doakan aku eak. thanks. alamak ! tadi punya lah hujan lebat. membasahi kolej ni. lebat giles. nasib baik sempat pergi turun tangga dengan lenggang kankung punyalah mak minah. mengarut jerp. terpaksa angkat kain walau tak kering sepenuhnya lagi. punyelah malas nak jadikan bilik ni sebagai stor pakaian yang bersidai. macam serabut jerk tengok pakaian seperti itu. tapi mengelak daripada ianya basah kuyup, angkut jugak lah naik ke atas kan. habis si hanger ku sidaikan ia.



hari ini tak tau lagi nak berbuka puasa makan pe. cam dah takde selera dol. tak sabar nak jejakkan kaki kat negeri cik siti wan kembang. dalam 5 hari lagi wei. omg! dah tak lama kan. sabar ye. ayam percik dan kuih-kuih semua itu sudah pasti. insyaAllah. heee || setakat ini sudah utusan dariku. say imy.

p/s : tengah layankan telinga dengan lagu " pujaan malaya ". lagu ala 90an. menarik.

.bye.

xoxo
kiss and big hug

4 comments:

penaberkala said...

lorh, ore qlate ko? ish3
salam kemerdekaan
jgn malas-malas, study2!

laskar rainbow said...

yup. org kelate. ehehe....
yew salam kemerdekaan!
oke. sy usahakan jadi rajin! hehe

diriku said...

he2..slm ore klate

laskar rainbow said...

hehe...salam

Related Posts with Thumbnails