Saturday, August 28, 2010

hai awak.saya happy ada awak.



Assalamualaikum & Salam Sayang
menatap wajahmu. uiipppp! bukan nak jiwang ke apa ni. oke. tapi sedang layan lagu tu. tetibe kuar lagu tu kat speaker gedabak aku. jadi. layan jewla. ingat lagi. time famous lagu ni. siap buat ringtone sms lagi. betapa minatnya katakan. hai korang. harap-harap sihat la semuanya yew. dah 18 hari kita semua telah sempurnakan kewajipan kita sebagai umat Islam. alhamdulillah. anyway. entry kali ini, aku nak story pasal kelmarin punya hari. sungguh fun & enjoy.

.kami.



manusia bak semut kan. berpusu-pusu.


27ogos2010-friday- bersamaan dengan hari nuzul al-Quran. tapi rakyat jelata di kuala lumpur, tidak cuti. tapi selangor cuti. best kan. jadi meh duk sini. pagi kelmarin. dalam pukul 11 pagi dah siap pun. tapi. last-last kena tinggal dengan bas. wahahaha. || tapi dalam tengah hari rasanya baru naik train, menuju ke bank negara. punyelah lama berdiri dalam train. dekat kl sentral kot baru dapat duduk. dah sampai tu, terus merayap dalam sogo kejab. macam semut duk hinggap sang gula adalah. bak kata pepatah bagi situasi masa tu. tak nampak barang. nampak manusia jerk. sale memang belambak-lambak. patutlah manusia berpusu pusu ke arah kaunter untuk membuat pembayaran. dalam hati ada jugak tersirat untuk membeli sehelai dua baju. tapi. bila tengok di kaunter. panjang bak apa manusia duk beratur. hilang perasaan nak membeli belah. apa lagi. bersama si kecik, tia. jalan pergi jalan tar (jalan tunku abdul rahman). dengan dua-dua tak tahu jalan. pakai jalan je. ahaha. || berdikari kot. hahaha || jalan punya jalan. dah rabun mata. dengan barang-barang semua. pastu pergi kat jalan masjid india. fulamak. kat situ pun manusia berduyung-duyung. nak kata raya, lambat lagi kan. tapi. semua nak siapkan persiapan untuk raya dah. macam-macam gelagak ada.


bila kami dah giles glamour kan. jangan jeles. ok.





lepas dah bosan merayau kat jalan masjid india. siap nak naik kat masjid india. nak selesaikan tuntutan kita sebagai umat islam, solat zohor. tapi punyelah ramai orang beratur semata-mata untuk ambik wuduk. entah pukul berapa boleh solat kalau camtu. jadi kita orang batalkan plan tu, dan bertukar arah. untuk pergi solat kat ts jela. naik lrt pun berhimpit. macam sardin plak dah. menghabiskan masa kat ts. dari petang sampai ke lepas berbuka puasa. buka puasa nasi putih, tomyam campur dan telor dadar & milo ais. hepy time. lepas tu jejalan. sampai lah naik monorail sampai ke kl sentral dari jalan imbi. hahaha || nak tergelak pun ada pasal tia. tinggalku dengan naik monorail dulu. hekhekhek || boleh dikatakan lewat. dalam pukul 9.57pm baru train sampai. cuak siot beb. sebab fikirkan bas ukm ada lagi ke kalau sampai nanti. sebab bas pukul 11pm dah takde kan. tup tup. bila dah sampai ukm. alamak. punyalah ramai student ukm. ingatkan just kami berdua. terus hilang cuak. heeee || balik kolej terus mandi manda & kemaskan diri. disini sudah story ku buat kali ini.

.bye.

xoxo
kiss and big hug

4 comments:

Duniaku said...

saat2 yg sgt bes!!!

laskar rainbow said...

yuppp...saat kegembiraan..xyah pikir c++...hehehe

NaNaKe said...

syoknyaaa...
nak ikut....

laskar rainbow said...

meh r kl kak sayang......

Related Posts with Thumbnails