Sunday, July 22, 2012

Ramadan Muncul Kembali



Assalamualaikum .


Alhamdulillah, kita dah masuk bulan Ramadhan. Dah berpuasa untuk hari yang kedua. Selamat berpuasa kepada semua yang beragama Islam. Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dari yang sebelumnya. InsyaAllah. Semoga kita sentiasa dekatkan diri dengan Tuhan Yang Maha Esa, bukannya pada bulan Ramadhan je. Amin  ;')



Kolej ni sunyi je bila awal Ramadhan ni, ramai yang balik berpuasa kat rumah. Rumah dekat sini takpelah, saya jauh di Kelantan. Tunggu cuti nak raya lah nanti. Sabar dan sabar. Pastilah rindu nak sahur dan berbuka puasa bersama sama keluarga tercintakan. 



Jom buat checklist. Semoga dipermudahkan.^^


Sahur pada puasa pertama, mama kejutkan. Tapi, awalnya alahai, dalam pukul 4.15 pagi. Hihi. Takpela, semangat hari pertama. Untuk sahur hari ni, bangun sendiri dah. Minum air susu dengan roti pun dah cukup. Esok lusa kena beli nasi pulak untuk sahur. Sahur sorang-sorang camnilah. Tak selera nak makan sangat. Asal isi perut je pun dah alhamdulillah kan ('',)





**semua gambar dicekau dari facebook (:

InsyaAllah Ramadhan kali ni tak nak tinggal solat terawih. Jom semua meriahkan masjid yang berhampiran.  Saya pergi masjid UKM, pergi jalan kaki je, walau sorang sorang, boleh je sampai untuk dirikan solat terawih. Asalkan kita ikhlas, semoga dipermudahkan segalanya. Amin  =)


xoxo
kiss and big hug

22 comments:

Ameerul Ashraf said...

alhamdulillah..
siap dengan checklist lagi.. hehe
selamat menjalani ibadah puasa :)

Nina Ayra said...

semoga kita semua dpt puasa penuh ^^

xila riston said...

slm ramdhan saudari hik hik ~

e d r i n a . 피나 said...

selamat berpuasa sis. semoga dipermudahkan seglanya. amin :')

siti said...

samelah kita. takpe2 pejam celik dah raya pon. boleh la jumpa keluarga :)

Innanie | Ariffin said...

salam ramadhan wani.
semoga ramadhan kali ni kita manfaat kan elok2. ;)

takmo nangis ahhhh duk UKM sorang2! heheeheh. nati raya balik cepat2

shida'R said...

bagus pelangi kalo check list mcm tu, jgn check list..nk kumpul duit raya..baju raya bpe psang..kasut..tdung makeup dan len2 heheee ^_^

FnF Simple Life said...

Salam Ramadhan... selamat berpuasa di kampus... jgn lupa bangun sahur ye... ;)

AL AZRUL said...

salam ramadhan, dn slmt berpuasa..

ska blog ni, sbb header stylo..

misz_eyza said...

betul tue...asalkan niat iklas nak beribadat insyaAllah dipermudahkan Allah s.w.t.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

amin... :)

Liza Razak said...

betul tu..yang penting amalan kita di bulan ramadhan ni ikhlas :)

Namee Roslan said...

awak..salam ramadhan !!! :D

http://nameeroslan.blogspot.com/

Cikgu Ma said...

salam ramadhan =)

azizah :) said...

salam ramadhan.. mudah2an dapat puasa penuh tahun ni :)

Hanis MY said...

ramadhan kareem dear...

Hans said...

alhamdulillah dapat bertemu lagi dengan Ramadhan yang penuh berkat ini :-)

J.Syazwana said...

selamat berpuasa even dah nak seminggu pose. hehehe.

sedih gak x dapat pose kat umah sebab mak tak bagi balik. bukan ape. mak cakap jauh nanti penat.

nik ros said...

salam ramadhan dear,moga puasa kali ni di permudahkan.

Iffah Afeefah said...

slamat berpuasa

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

x sabaq nak terawih kat mesia nnt...semoga amalan kiter di terima olehNYA IA

Chuu Muqhlis said...

cik pelangi., sekali sekala ikot la kawan balik rumah dorang yg dekat2 tu., buka puasa kt rumah kawan., best taw, at least rase jugak buka puasa ngn family wlaupon family kawan hehe :D

Related Posts with Thumbnails