Tuesday, June 26, 2012

Pelangi Comel




Assalamualaikum..

Moshi-moshi (-,-)
Fuhhhh! Nak dekat 2 minggu tak terupdate blog. Seharusnya aku rindu nak luahkan perasaan kat sini. Rindu  nak godek-godek resepi yang akak akak comel kita yang selalu update. Kadang-kadang jenguk jugak 2 3 blog bila stress tengok slide. Tapi, tak menyempat nak komeng. Grrrr !


Alhamdulillah dah habis final exam untuk semester ini. Tunggu bulan 8 pulak. Final exam shortsem. Oh sangat rajin gitu buat shortsem. Kalau lah ada dua pilihan, memang tak hingin nak buat pun. Baik lepak-lepak kat rumah, berpuasa kat rumah, syiok gitu sambil buat biskut raya. Tahun ni biskut raya tak sempat nak buatlah ye. Harap-harap ada masa nanti, nak buat biskut cornflakes madu, yummy..


'Haruslah cari kamera bila bosan tengok buku' ;-)

'Ni sms dari mama aku, duk muahmuah sebelum lastpaper'

'Subjek yang buat aku kritikal kejab'

'Buku-buku masuk paperbag ye, kita balik rumah'

'Dah musim exam, jadi memalas nak kuar beli makanan'

'Kata semangat-bajet orang korea'

Seharusnya sem ni, paper sangat susah. Paling susah subjek Numerical. Rasa nak pengsan bila nak jawab. Failkah aku? Sedihnya. Susah sangat sape suruh. Usaha dah usaha, dalam dewan tu kiranya tawakal jela. Hanya berserah. Malas nak fikir dah pasal paper tu. Sakit sendi kalau fikir. Ahaa -____-


Esok dah balik Kelantan. Semoga selamat sampai. Hanya 4 5 hari je kat rumah, awal bulan 7 dah start shortsem. Takpe lah kan, pergorbanan (sedapkan hati).


Dah 11 minggu tak balik rumah, haruslah rindu. Rindu family, rindu meow meow. Tak sabar nak terkam meow petang esok. Hihihi. 


Hari ni dan kelmarin, penat kemas barang dan angkut barang. Kelmarin dah settlekan barang, simpan kat umah mak sedara. Yang malam ni, barang yang banyak tak perlu, jadi bawak balik rumah semula. Perempuan ni, bila sana sini, beli itu ini, pastu mula lah almari penuh barang. Ohoi, nak kemas pun penat. -__-


Nak terjah sesapa yang singgah Pelangi Chenta. Ada la jugak yang singgah sini setiap hari. Terima kasih awok awok. Ni bukan blog retis, aku manusia biasa yang ada dua mata, tapi disebabkan rabun, jadi ada mata empat. Kah Kah Kah (aku tiru mama style gelak dalam sms)  ;')


xoxo
kiss and big hug

17 comments:

Bobo said...

masalah yg kerap kali perempuan alami adalah masalah dgn almari haha

hafiz hafizol said...

sopan sangat mama gelak dlm sms taw.. kahkahkah.. #tiruGelakMama

fifie said...

Good luck for final :) buat elok elok, jangan nakal dalam dewan nanti. haha.

syakey said...

weee! tahniah dah habis exam :D

and slamat cuti walaupun kejap. takpa,berkorban demi menuntut ilmu yeahhh kuatkan smangat :D

have a safe journey esok! jauh tu klanatan. ;)

Asyiqin Haulisah said...

good luck awak. yeahh awak pasti boleh. bawak bertenang dan study smart.

hazanis said...

Wah bestnya dah habis semester nie....jelesss nie..:(

budak kecik said...

sama la kita. amek short sem jugak. mlm ni mau kelik klate. ahad dtg kl blk smula. sekejap je dok umah. wuwu :'(

*meow2 tu mmg harus diterkam! rindu bangat seyh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai mmg x suka short sem sebab super duper bz ngee....

saffiya_aleesya @ echa said...

"kata semangat bajet org korea" ayat buat saya tergelak tau sis hehehe..xpela tampal bebanyak janji study smart k

Cik Tqah said...

gudluck dear.. hihi

Liyana Zahim said...

Gud luck n nnti blik elok2 k.. Jgn tgkp gmbo smbil bawak kete.. Hahaha-

FnF Simple Life said...

amboi...seronok nye dia balik kelantan ye...siap bawa balik novel lagi tuuu... apapun gud luck ye

Cik Aish said...

hehe fightingg!!!!

Iffah Afeefah said...

smngt2

insyallah boleh

Liza Razak said...

wahh..bestlah dapat balik rumah jumpa family..boleh release tension :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

alhamdulillah. semua dah selesai :)

Yousof said...

Dah terlambat tapi masih boleh komen kan? ;P


Buat biskut konflek madu sambil senyum, pasti manisnya bertambah-tambah.. hehe

Related Posts with Thumbnails