Saturday, July 7, 2012

Terima Kasih Cinta



Assalamualaikum .


Update lagi, menyemak bloglist korang je. 
Benda 'free' je kan, tahap kebosanan yang maksima menyebabkan aku rajin menaip lagi dan lagi. Saje nak penuhkan list bulan ni. Dulu-dulu setiap bulan, entry banyak ya ampun, sekarang ni, satu dua jer, rindu nak mengadap blog lelama macam dulu. Bukan nak populariti pun lah nyah oi, nak suka suki je. ^^


InsyaAllah, ada rezeki, adalah. Jodoh tak kemana, Allah dah tetapkan jodoh masing-masing. Hanya perlu usaha dan tawakal je, mencari cinta Ilahi adalah lebih penting daripada mencari cinta manusia. Cintailah Ilahi lebih dari segalanya :')


*bukan nak jadi pakar cinta, biarlah aku jadi pencinta yang setia buat Yang Maha Kuasa, family dan bakal suami nanti. <senyum semanis coklat>


Terima kasih kepadanya. Happy bersama, walau aku suka cari pasal dan asyik gaduh gaduh. Dah namanya manusia, tak sempurna. Jiwang siot.  -,-


Boring benar, meh layan mata tengok gambar. Gambar memberi suatu kenangan, aku pulak jenis spesis suka ambik gambar benda. Hihi. Peace Y___Y

'Bebear dalam jambangan bunga yang mama hadiahkan masa konvo' 

'Tak nak pergi Paris, nak pergi Korea. Hihi'

'Cincin mama, mama paksa pakai bila raya, akhirnya aku pakai sampai sekarang'

'Harta paling bernilai bagi manusia rabun, termasuklah aku' 

'Kasut yang tersimpan kemas di rumah, rindu pulak nak pakai'

'Terasa begitu 'oreng' pakai kasut ni, hadiah masuk semester empat aritu' 

'Oneni = Wanie, nickname aku zaman sekolah'


Setiap gambar ada cerita, setiap gambar ada suka duka, setiap gambar ada masam manis, tu yang aku suka ambik gambar. Tak semestinya aku ada dalam gambar, gambar objek pun kenangan tau. Hargailah kehidupan kita dengan sebaiknya.    you MAHM :)



xoxo 
kiss and big hug

26 comments:

milasharmila said...

suka pelangi eyh.. same laaa.. tp blog kte dh x pelangi lagi mcm dulu.. hihi :)

Nur Aischa said...

cantik2 semua gambar akak ;) betul tu, setiap gambar ada ceritanya.. hehe

Faizul Osman said...

cantik gaya pengolahan gambar... menarik...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/lulus-dan-8-jam.html

AL AZRUL said...

header blog ni mcm prnh tgok sbelum ni, ltk gmbr2 byk2.. ;)
tpi blog lgi stu lelaki la.. :)

kyo_9 said...

fuiyoo..
tengah happy cinta sakan ke nih..
hehe~ btw, layout baru ni nampak kemas sket.. tenang je bila masuk :)

Rara Nasiha said...

Saya suka tangkap gambar jugak :)

Azie said...

zaman skrg senang, bila boring jer boleh berblog atau belek belek fb. zaman saya di kampus, tak ada semua semua ni

Azie said...

zaman skrg senang, bila boring jer boleh berblog atau belek belek fb. zaman saya di kampus, tak ada semua semua ni

Asmara said...

wah terawang2 ni. hehe.. moga apa yg diidamkan akan tercapai nanti. InsyaAllah..

Laila Mahfol said...

Every picture has their own memories.
Cantik semua gambar cik pelangi :) Suka ^^

shida'R said...

suke lak ayat nih "setiap gambar da cerita suka duka manis masam dan lain2" hehee..kengan terindah pun kbykn dtgnye dr gmbar je kan ^_^

syakey said...

comel benor nama glemer zaman skolah :D

se-spesis la kta. mau boleh semua benda nak ambik gmbar :D

Zie said...

cantik kasut merah, bunga2 lagi

misz_eyza said...

semua gambar ada kisah dan kenangan sendiri...

ehem, semoga berbhagia selamanya dengan MAHM...

InaAchik said...

gambar kammo sgt bercerita. love!
semoga hari2 indah sentiasa utk hari2 mendatang. have a good care syg...

hugss from cik puan ;)

Wanzi said...

cinta... dari mata turun ke hati... jodoh pertemuan ditangan Tuhan.. manusia hanya merancang...

Iffah Afeefah said...

setiap gamba ade mkne n cantik

saffiya_aleesya @ echa said...

yer specs itu adalah harta yang berharga..kita leh jadi geng rabun huhuhu

zila norazila said...

pic cantik2..suka yg kasut tue cantik:)

Fakhruddin said...

cun gambar..
semua benda menggamit memori..hehe

IntaNBerliaN said...

betoi tu.. ada jodoh xkan ke mana.. kalu xda jodoh kita.. bercinta bagai nak rak pun ttp xkn bersama jugak kan :-)

Pykaa Pdott said...

wah kemain ayat kau jah , baris2 cinta gituh . haha

zulhilmi tempoyak said...

perghhh... awak.. nk satu.. ad lebih x.. heee

Liza Razak said...

comelnye kasut-kasut awak..pengumpul kasut ek? :)

Adylia Qarissa said...

yea...walaupon kita tak ada salam gambar tu yang pasti kenangan ada pasa setiap gambar ;p

hazanis said...

gmbr2 kat sini lawa2 la...pelangi guna software apa eh?:)

Related Posts with Thumbnails