Wednesday, July 11, 2012

Tiada Yang Mustahil



Assalamualaikum  .


Alhamdulillah diberi kesihatan yang baik dan masih boleh bernafas. Syukurilah kehidupan ini, dan hargailah segalanya yang ada depan mata kita. Tak semua orang dapat seperti yang kita capai sekarang, jadi hargailah dengan sebaiknya.


Bangun pagi, muhasabah diri.
Tak semestinya kita jadi ustaz / ustazah baru nak baca pasal hal keagamaan. Bukan nak bajet jadi alim dan sebagainya, tapi cuba untuk jadi yang terbaik dari yang lepas lepas. InsyaAllah, dipermudahkan.


Bangun pagi tadi, muhasabah diri.
Mengenai cepatnya masa berlalu, meninggalkan peringkat tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, waktu dan ketika dimana baru mendaftarkan diri untuk diploma dan akhirnya dengan berdiri megah di atas pentas untuk mendapatkan status 'diploma', ketika konvokesyen. Walaupun hanyalah 'diploma', banyak ilmu dan rintangan yang telah dilalui. Penuh dengan masam manis kehidupan, bersama rakan perjuangan.

'Dungun memang ada pantai, bila stress je, mesti pergi pantai'
'Serius best, walaupun pakai baju kurung'
'Spesis suka ambik gambar kaki dari dulu lagi. Hihi'

'Ketika menjejakkan kaki ke pantai'

'Waktu sem akhir, kita orang pergi mandi kat pantai. Best !'

'Mestilah ada part yang tulis tulis nama kat pasir'


Lain orang, lain jalan hidup dia. Allah dah tetapkan rezeki masing-masing, tapi kita kena berusaha untuk jadi yang terbaik. Bukannya hanya berserah kepada takdir semata-matakan.

'Pening dengan litar-litar ni semua'

'Paksa memaksa rerakan untuk sesi tayang kasut'

'Dalam dewan-untuk majlis Anugerah Ketua Jabatan'

'Alhamdulillah dari sem1 sampai sem6 dapat 3.5 ke atas'

'Geng semua memang AKJ jugak, alhamdulillah'
'Walaupun aku jenis bukan muka study selalu'
'Semua tu dalam kenangan yang paling terindah'


Next entry lah, rasa nak 'share' pasal jalan hidup sebelum masuk menjadi mahasiswi di Universiti Kebangsaan Malaysia. Alhamdulillah, sekarang dah semester tiga untuk tahun kedua berada dalam prasiswazah untuk dapatkan 'degree'. InsyaAllah dalam dua semester lagi. Fighting !


Entry ni bukan untuk berbangga diri, takde sebesar zarah pun rasa nak bangga diri. Segala apa yang dicapai, dengan ketentuan Allah. Setiap apa yang kita lalui, dah dicatat oleh Yang Maha Kuasa. Berdoalah kita semua sentiasa dilimpahi dengan rahmat dariNya. Amin  ;')


Bersangka baiklah kita dengan dugaan yang mendatang. Ianya adalah pewarna bagi kehidupan kita semua. Senyum senyum ^^


Notakaki : Segala gambar waktu dan ketika tiga tahun untuk diploma. Rindunya.


xoxo
kiss and big hug

22 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

budak pandai ni :)

Rawlins byRawlins said...

Untunglah tengah cuti
Tinggal kami kat UKM takde student
Tinggal monyet2 je
Herhehehe
Singgah baca entry saya

hafiz hafizol said...

budak comel yg pandai :)

semutmerah said...

Saya suka pantai.
Tapi bila balik.
Tak berkesempatan nak lawat pantai.
I miss my beach . Ekeke.

IntaNBerliaN said...

kalu tensen2 leh g pantai kan.. mmg best... tenang je :-)

hazanis said...

awop ngaji dungun ko?..best ada pantai..:)

anna alaui said...

pandainye awk..
btw, salam kenal..;)

AL AZRUL said...

gambar kaki, then gambar kaki lagi.. he3.. :)

Laila Mahfol said...

Wahh. Pandainya :) *Kagum*

DEL said...

bestkan pantai... tenang je rasa...

Syazwan Che Deraman said...

goodluck.
Allah dah tetapkan jalan yang terbaik untuk kita.

dah lama wan tak gi pantai.

shida'R said...

mcm shida la dlu suka tgkap gambar kaki lah tgn la senget sna sni..hehe....dlu la heheee ^_^

Nor Zilla Sensei said...

macam kenal je pantai tu.. tempat selalu lepak bila lapang..huhu.mmg student ramai giler kt situ feeling2.hahaha

nur anis said...

semoga terus berjaya..:)

zulhilmi tempoyak said...

hmmm... memang x mustahil.

Lizzie Yasmin said...

Saya rindu pantai.. Sob sob.. nak balik kg awk, tumpang pantai lar..

Atiqah Wadiah said...

alhamdulillah~sy pon rindu jgk zaman study sy :(

E'in said...

tahniah dpt akj.. :)

BeRRy MuMMie said...

salam kenal feel free follow bck
i follow

Namee Roslan said...

kalau kita usaha dan doa. tentu Allah bagi jika ia ditakdirkan. em dalam hidup ni banyak juga yg sy tak capai...sedang masih mencuba :D

ParkAir said...

hehe tempat aku belajar dulu. time tu namanya masih politeknik dungun, petang2 lepak kat pantai teluk gadung :)

sarasudin said...

nice :)

Related Posts with Thumbnails