Saturday, January 28, 2012

Transformasi



Assalamualaikum    ....



Terkedek-kedek nak up entry baru untuk hari ni. Cuti banyak habiskan masa dengan kerja kat rumah. Kena manfaatkan dengan sebaiknya kan. Time cam gini la mood nak masak itu ini terserlah. Dah namanya tahun baru, umur pun makin bertambah, kena lah expert bab masak masak kan. Nanti suami sayang, tak gitu ?


Kelmarin ada majlis pertunangan cousin kat kampung. Alhamdulillah berjalan dengan baiknya. Tunang cousin tu kampung sama. Senang la kan bila part nak raya. Pagi raya sana, petang raya sini. Hihi  :)


Comel lah pelamin tunang, simple but nice. Pinkkkkk! 


Kalau dah pink mesti Pelangi kata cantik. Ishhh! Mama pun kata cantik. Mama, kakak bila lagi ? Eheeeee


Kena pulas telinga woh kalau mama baca entry ni. Mama dah pesan kelmarin "Anak-anak mama kalau nak kahwin sekarang ke bila ke, mama tak kisah, tapi kena kerja dulu. Biar boleh berdikari sendiri". Ingat tu kakak! Hihi  


Dicekau dari abang google.


Ada wife cousin tu duk kata kot-kot adik kahwin dulu. Tak pasal pasal langkah bendul dulu. Ngeeiwww jeles tau kalau adik kahwin dulu. Sobs Sobs Sobs  -.-


Udah-udah pasal perasaan ni. Nanti merebak sampai cecah lantai duk gatal nak kahwin ..


Pelangi Chenta dah transform kan ? Takde lah 100%. Tapi, ada la tukar sikit-sikit. Nampak blog makin matang. Dah namanya umur makin tambah satu. No more pink ?


Pink tetap nombor 1 la. Nak kasi kelainan plak tanpa pink. Yang ni not bad lah kan. Simple jer. Tak nak sarat sangat. Header pun cikai gila. Macam facebook pulak tu. Ngeeeee  :)


Sampai sini dulu kisah suka duka buat masa ni. Ada rasa nak up entry, akan ku singgah sini lagi. Jaga diri. Jaga tingkah laku. ..  -.-



Dicekau dari abang google.



Aishiteru, cinta itu memang misteri. Tiada yang tahu akhirnya. Seperti yang ku rasakan. Selalu ingin di dekatmu dan buat engkau tersenyum. Seksa menanggung rindu.  *Hihi jiwang sikit  :)



xoxo
kiss and big hug


21 comments:

budak kecik said...

wah! kita sama la, hantu pink! :)

dulu blog sy pn pink tp bila dh dewasa ni(ceh, brlagak. hee), sy pn tukar kaler hitam je. snang n simple. huhu

tu la. rse mcm nk kawen awal tp rsenya better lengkapkan diri dgn duit sndiri dulu. nnti, xyah nyusahkan parents. lg2 sy ni ank sulung. huhu

sergeant keroro said...

keroro sentiasa ada untukmu, hihi >.<

Ekmi Rabat said...

adik saya bertunang awal dari sya, kira langkah bendul jugak kan?
tapi nak buat cemana, bg laluan mereka2 yang nak kahwin dlu

keeya mustafa said...

aisheteru,,cinta jarak jauh memang terbaik.. :))

.eypgonzales. said...

transformasi tahun baru penuh dgn warna-warna chenta .. :P

tomatokering :) said...

hamboihh kemain jjiwang2 . kawin lekaih :P

3no gr33ny said...

aslmkm..
hamba datang singgah petang di sini..
latar makin matang..
tapi kenapa tidak pula tuan hamba pilih warna kegemaran..pink =)

CheQ PP JoY said...

mama kita samala...suh keje dulu baru bleh kawin :)

[ wanni ] said...

tadi pergi kenduri kawin, ramai cakap dekat mak, lepas ni bolehla terima menantu~ erkkk, wani masih muda lorh, hoho~

cantik lah background blog ni, leh la beritahu link utk dapatkan background ala-ala macam tu??

Salam perkenalan :D

Mak Usu said...

pink..Mak Usu suka.. Harus prepare betul2..dah readey baru kahwin..dan InsyaALLAH akan bahgia..hihih

MiszMaryaNe said...

sweet je kn tgk org tunang, hehe
sukenya header cik pelangi tuh,
soo unik..=)

pstt: klate gk yer? =)

Nurul ain said...

setuju dgn mama awk.... kerja dulu, then baru fikir kahwin :p

~eZmALiZa~ said...

ehem3!!

wanie, kalau kahwin, mesti jemput ezma taw! :)

Anak Wak Mail said...

transform habis ni..hihi,,header pon nampak matang sungguh..;)

alif ismail said...

salam singgah...

terima kasih atas ucapan hari lahir...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

memang mak2 selalu cakap macam tu kan..kena kerja dulu baru pikir pasal kawin.. :)

saffiya_aleesya @ echa said...

sama2 suka pink!!!..apa pun blog nampak matang dengan warna2 yang cool jer..;-)

InaAchik said...

yerla... blog kamu makin matang.

tentang soklan2 cepu mas tu yg sakit jiwa kan. tapi standard la... bujang org tanya bila nak kawen... dah kawen org tanya bila nak ada anak. dah ada anak, org tanya bila nak tambah anak. oh... non stop oke.

Cik Tqah said...

hey dear.. finish study n keje dulu..br ley kawen.. :P

nuyui a.k.a miss YUI said...

thniah kpd cousin tu yer..

Namee Roslan said...

cinta menakutkan juga, tak boleh predict .kan kan kan :)

Related Posts with Thumbnails