Wednesday, September 5, 2012

Koktail Berkuah Punya Cerita



Assalamualaikum .


Phewitttt manusia alam maya sekalian. Moga kita semua sentiasa dalam lindungan daripadaNya. Amin. Junior junior untuk tahun satu bagi yang ambil degree tengah MMP (Minggu Mesra Pelajar) sekarang ni. Tahniah bagi yang berjaya masuk universiti dan dapat kos yang diidamkan selama ni. 

Teringat pulak kenangan dulu dulu. Macam lah lama sangat, dalam 2 tahun yang lepas, awal bulan Jun 2010 baru habis diploma. Dalam Julai 2010 juga dapat tawaran ke UKM untuk peringkat degree. Dalam hati memang 'malas' dan 'penat' dah nak sambung belajar teruskan. Aritu isi UPU pun sebab suka-suka. Ada jugak ye suka suka? Means, tak mengharap sangat sebenarnya. Dah dapat tu, abah mama mestilah suruh pergi, walaupun hati ni sedih sebab dapat kos lain daripada yang dipilih.

Kuasa Tuhan siapa boleh tolak kan?

Sekarang dah habis tahun dua pun, alhamdulillah. Syukur juga buat masa ni takde lagi yang kena repeat. Hidup di peringkat diploma dan degree tak samakan. Tak semestinya dulu masa diploma dapat pointer 3.50 above, akan dapat pointer camtu lagi untuk degree *sangat terasa. Dah jadi memalas sapa suruh. 10hb September ni, masuk tahun tiga dah. Yang selama ni nangis siang malam sebab tak nak kos tu. Akhirnya, lagi setahun nak grad. Restu ibu bapa yang pentingkan? 

Lari topik pulak.

Ahaaa. Kelmarin nampak koktail dengan riangnya kat almari. Cari-cari bahan lain yang mana diperlukan untuk buat koktail berkuah ni. Lepas tu mula lah sediakan buat kastad, lepas tu potong potong sumi jelly. Makan sejuk sejuk koktail berkuah ni, memang sedap punya. Tak susah pun nak buat. Antara rajin dengan malas je. Tak perlu ambik kos masak masak pun tak pe. *nak kata mudah sangat. 

Warna warni kehidupan ;')

Duk online sambil duk makan. Molek molek anak dara :-)


Hihi *senyum sopan. 


Alahai, boleh buat menantu gitu.


Tinggal berapa hari je lagi kat rumah. Malasnya nak balik Bangi. Sob sob sob ^____^



xoxo
kiss and big hug

26 comments:

azalia hjsalleh said...

kita x minat mkn nie..
tp bila tgk awak buat.. haish mcm berselera je

Fahz said...

colorful la koktail tuuu.nyamannya kalau masuk tekak nie..

boni kacak said...

eh.. koktail ni apa benda ye?

Nurnadiyah Ruslan said...

dapnye dia wat..
pos tuk kite skit.. :)

puteri kasih said...

nampak menyelerakan ^_^

fifie said...

Fie selalu buat lepas tu letak dalam fridge. oh enak diminum ketika panas. Huhu.

shera haifa said...

sedapnye.. tambah2 bila sejukkk..

zila norazila said...

he hhee sungguh sopan ank dara duduk sambil mkn koktail..hehhee amboi kuih raya byk lagi tue..akk nk dtg berayalah:)

Sally Yatiey said...

Sedappp... Tapi tak pernah makan :D hee

Liyana Zahim said...

Akk suke gak cocktail mcmtu.. Ade buah2, ade laici, ade nata de coco, ada epal.. Atuk nenek je tak hado.. Hahahahah-

yann miryann yann said...

wah2! sedapnyee..
awek sape la nie..hehe

Mamasya said...

Salam. kegemaran akk puding koktail...mkn sejuk nyaman.
slmt meneruskan semester baru

hazanis said...

mengancam molep koktail tuh..nok sikit..:P

Atiqah Wadiah said...

hai..sy adik abg erong ajis..awk nk kawen dgn abg sy x? :P

FnF Simple Life said...

hmmm bestnye... mkn di hari yang panas mmg nyaman kan.

Iffah Afeefah said...

sedap2

suke la

Ahmad Syuxer said...

salam wanie..

emm saya tak berapa suka sangat koktail buah2 ni..manis sangat kot

Saddila said...

ahhh sedapnya. cemana nak jadikan dia keras kak??? :P

IntaNBerliaN said...

alahaiii sedapnya... mmg sdap mkn sejuk2 ni :-)

sal ya said...

mmg sedap puding macam ni. dulu masa sambung degree ada la jgk mls2. tapi alhamdulillah... masih kekal dgn 3 pointer and above.

Fatin Najwa said...

sedapnyaa. terliur O.o

cik mun said...

yummm..mcm sedap..

Namee Roslan said...

meleleh air liur saya.... alaaaa

Asmara said...

Good luck! moga berjaya hingga akhirnya. :D
*sodapnya jelly2 tu!

E'in said...

nak sikit! hehe

アヌム said...

sdpnyeeee

Related Posts with Thumbnails