Saturday, June 2, 2012

Love Rain



Assalamualaikum  ^,^
Hello. Hello...


Yeay, update lagi. Rajinnya sekarang weh nak update entry. Hoho horrey. Entry ni nak review drama korea. Rasanya dah lama tak review drama korea. Kali ni nak kongsi pasal drama "Love Rain". Kalau yang like page blog ni, pasti sakit mata duk tengok sebab aku suka sangat upload gambar pasal drama ni. Kalau aku tengah ngadap drama tu, mesti aku rajin upload gambar kat page. Hihi. Sorry lah, kalau menyerabutkan wall korang. Jenis suka upload gambar comel.   -,-



Drama "Love Rain" ni ada 20 episod. Heronya, Seo Jun & In Ha yang dilakonkan Jang Geun Suk (JGK) dan heroinnya Yoori Hana & Yoon He yang dilakonkan Yoona Girl Generation. Yoona yang super duper lemah lembut, dia jugak mempunyai ketinggian 168cm. Tinggi kan. Comel lorh fesyen rambut JGS di awal cerita. Ala-ala klasik gitu. Drama ni haruslah LOVE kan. Tak sah drama korea kalau tak love love kan? Ahakssss  ^.^


Ni In Ha :) Zaman 70-an..

Sebenarnya, drama ni bermula dengan kisah In Ha (ayah Seo Jun) yang dilakonkan oleh JGS juga. Tapi, dari segi fesyen dan suasana tu dalam tahun 1970-an. In Ha dan Yoon He (ibu Yoori Hana) ni belajar dari kampus yang sama, dah telah jatuh cinta secara tak sengaja. Akhirnya mereka berpisah, disebabkan Yoon He telah ke luar negara untuk menghilangkan diri disebabkan penyakit yang dihidapinya. Masing-masing berkahwin dengan pasangan yang lain.   (-,-)


Bermulalah tahun 2012, tanpa disangka-sangka anak masing-masing mempunyai mirip wajah yang sama. Seo Jun dan Yoori Hana telah berjumpa, dan akhirnya berputik cinta. Ayah Seo Jun, In Ha memang dah tinggal separate dengan ibu Seo Jun kerana hatinya masih mencintai dan sentiasa menunggu Yoon He. 

Diamond snow (T,T)
Ketika Yoori Hana asyik gaduh gaduh dengan Seo Jun


Suatu hari, In Ha telah berjumpa dengan Yoon He ketika hujan. Cinta mereka sentiasa dalam keadaan hujan. Ehehehe (T__T) Mestilah In Ha terkejut, cinta pertamanya masih hidup. Dia ingat kekasih hatinya telah mati. Bermulalah detik-detik yang sedih. Yoori Hana dan Seo Jun bercinta, ibu dan ayah mereka pun turut bercinta. Terpaksa Yoori Hana dan Seo Jun berpisah, demi cinta ayah dan ibu masing-masing. 


Ayah Seo Jun, In Ha yang tengah :)

Pada In Ha dan Yoon He sudah menetapkan tarikh kahwin, In Ha melihat Yoori Hana dan anaknya, Seo Jun bersama. Dan mengetahui yang anak masing-masing saling jatuh cinta, serta tidak sanggup melihat anaknya mengulangi kisah cinta dia, lepas tu memutuskan untuk tidak melangsungkan perkahwinan mereka. Akhirnya, Ibu Yoori Hana, Yoon He disahkan akan buta dalam suatu jangka masa.  (T-T)


 Seo Jun ni photographer. -,-

Untuk 30 tahun menunggu cinta permata, In Ha terpaksa melepaskan Yoon He apabila mengetahui pasal anak mereka. Yoon He balik United State untuk bertemu dengan keluarga, sebelum menjalankan pembedahan mata. In Ha pun telah ke luar negara apabila mengetahui cinta pertamanya telah pergi jauh darinya. Happy ending, Seo Jun kahwin jugak dengan Yoori Hana. 

Alololo.. ^__^

Drama korea yang lain dari yang lain. Tak sangka jalan cerita dia camtu. Boleh tahan lah. Tapi, sedikit slow lah. Kadang-kadang tu ada jugak yang cepatkan dekat part yang cam slow ya ampun. OST drama ni semua best. Dah lama buat ringtone untuk message dengan call. Ngeeee (^___^)


Yoona comel sangat dalam drama ni. Kecik molek je. JGS tetap comel dan suka buat muka dalam drama ni. Heeeee T_____T


Yeaaaa Nuffnang bagi BE lagi. Minggu ni masuk 2 BE baru. Wahhhh ^_^ BE yang selalu keluar, ini dia, tekan SINI. Omomomo dah nak masuk study week. Sibuk duk layan drama korea, lepas tu running man pulak. Hehehe. Ganjaran sebab tak balik rumah ^^


xoxo
kiss and big hug

15 comments:

Hafizin Jamil said...

korea jiwang tak sempat nak layan..tak de feeling.haha

Iffah Afeefah said...

hah nk tgk tp- tk ckp epi lg

nk tgk kat astro lme lak

aishh

rerehalim said...

fuih. mcm bestt. nak try tgk nanti:B

cik QT said...

dah tengok..sgt2 best.. Joona :)
suke lagu love is the rain <3

kalau nak tgk cite nih..tgk kat kimchidrama..complete punye..

natasya said...

huaa..nak tgk cite ni. rooftop prince and king 2 heart dah tgk? org kate bes . ^__^

CeritaSekupang said...

baru nak amik dari kawan cerita ni ... :D

onie said...

dulu meaw layan k-drama,pastu mood kat korea takdak dah,hehe....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

encem la hero tu. hehe

Syazlina Khairuddin said...

review yg bgos..dh hbs tgk ke?boleh tgk gk nnt..hhii

Uncle Jonni said...

best jd pompuan... kalu sakit ke apa kena dukung...

kalu org laki ? ada org nak dukung ? huehuehuehuehuehue

Hanis MY said...

mak akak suka sgt tgk drama korea... sempt join tgk beberp ep, sedih sebab parents dia tak bersatu balik wuwuwu...

acai achoo said...

tgk ep 1 jek . hehe

Asmara said...

menarik! boleh tengok, suka tengok org review dulu, kalau best baru tengok. hehe..tq!

Cik Penguin_Solehah said...

mak tengok tapi nak exam =.='.. OMG,JGS ensemnya=)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

finally dah habes pow drama ni last week khen...dah tgk rooftop prince??? ai suka gak drama tue kelakar ngeee

Related Posts with Thumbnails