Monday, June 11, 2012

Tolonglah Senyum



Assalamualaikum.........(",'')

Comelnya main dengan icon icon ni ha. Entry kedua untuk hari, time rilex takde kerja pun aku tak rajin cam gini. Ni musim exam wei. Sedar sedarlah Pelangi oitttt.. *tampar pipi kiri.


*tampar pipi kanan.


Hati tak senang. Biasanya suka ambik wuduk kalau stress. Sejuk je hati bila dah wuduk. Hoho. Saat susah senang, kena ada bersamaNya. Bukannya bila susah baru nak mengadap Ilahi. Itu tak betul. *iye,aku bukan ustazah. lagi bukan ustaz. 

Again I said that, "you always be my rainbow".


Hati gelisah. Rindunya rumah. Walau aku stress camne sekalipun, aku akan ingat dekat family. Imbau memori bersama, memori bakar ayam sesama, berlari lari kucing dengan adik, makan ayam bakar bersama. Rindunya dekat family. Tiada yang lagi indah selain mereka. Mereka jantung hati. Tanpa mereka, hidup tak bermakna. Walau aku sering gaduh or perang dengan adik-adik. Biasalah adik beradik. Ada part yang tu tak puas hati, yang ni tak puas hati. Semua nak bergaduh manje dengan kakak dia. I know it. Love you my sweetheart. Ada 4 orang sweetheart, semuanya hero malaya. Bakal ada 4 orang adik ipar perempuan lah aku. Nak tackle adik, kena tackle hati kakak ipar jugak. Tak gitu? Hahaha  ;')


Hilang stress sikit ingat memori bersama sang adik yang ganas serta lasak. Tahun ni, tak dapat kakak nak buat biskut raya lagi. Ada shortsem. Tahun lepas, seronok je tengok adik-adik makan biskut aku buat. First time buat. Buat biskut cornflake madu, dekat 3 4 kali jugak before raya sebab asyik habis je. Hihihi...


Stop sini dulu weh. G baca nota. Exam 13hb ni, semoga berjaya semua  T____T


"Ketika hati bersedih kita perlu memilih. Pilihlah untuk senyum, walaupun kita memiliki sebab untuk muram. Pilihlah untuk bangkit walaupun kita telah jatuh dan malu. Pilihlah untuk sabar dan redha walaupun kita ada alasan untuk kecewa. Allah sentiasa bersama orang yang bersabar" Jadi, senyumlah. 


Aku tak share pulak entry ni dan entry sebelum ni kat group fb. Tapi, ada yang sudi singgah. Thanks tau yang sudi baca dan kasi aku semangat. Tak lupa yang sudi komen. Hargai sangat. Thanks again (:


with love, i will smile  ;')


xoxo
kiss and big hug


14 comments:

Iffah Afeefah said...

senyumlah

sebab senyummu seindah pelangi

walaupun sebentar cuma hadirnya

tapi kesannya selamanya =)

chemija said...

study study^^

El-Janna said...

gud luck!! wish me gud luck too for exam this wednesday^^

Encik H said...

1st!!

*padahal dah 3rd..grrrrrr*

miss fluffy said...

senyum, tak perlu kata apa-apa. senyum:)
huhu nyanyi plak.. gud luck for exam^^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai paham erti rindu tue
jgn stress yer sis dekat jer tue

Cinta Misteri said...

Good luck dear.

Wahhh..msti u seorg kakak yg dsygi adik2. U r d real rainbow in family

Nurul Husna Mohd Hassan said...

senyum tu pengubat luka =)

hafiz hafizol said...

kalau blogger hebat tu, tak payah share kat facebook pun ada la org dtg baca.. macam kite la kak wani.. kihkih

fakhri khairi said...

baiklah, saya senyum :)

shida'R said...

hehe..plgi senyum adalah pgubat segala duka lara..lma2 kite sndri dah ok :)

azalia hjsalleh said...

ingatnya !!
walau sesusah mana pun ujian yg kita hadapi...
senyum je la walaupun ianya palsu
moga kita jd lebih kuat

~azillakhalison~ said...

senyumm...:)

ouchhh pelangi sngt header tuu gerammm
:)

Namee Roslan said...

tapi kalau stress dan penat sgt, rasa macam tak boleh senyum langsung. rasa berat je mulut. hehe

Related Posts with Thumbnails