Thursday, May 31, 2012

Alhamdulillah



Assalamualaikum  ^,^


Alhamdulillah..
Segala presentation dan kuliah berjaya dihabiskan dalam masa 14 minggu. Alhamdulillah. Ada baki sedikit projek yang tak siap lagi dan kena hantar sebelum final exam tiba. Cepatnya masa berlalu. Kira dah hampir 80% untuk semester 2 tahun 2 dah nak habis. Tinggal final exam lagi.


Dah awal bulan 7 pula akan menetap di kolej lagi, disebabkan shortsem. Sahur dan berpuasa kat kolej la jawab dia. Mesti rindu nak sahur bersama keluarga tersayang nanti. Kat kolej, apa sangatlah nak bangun sahur. Kesian betul. -,-


Hari ni settle pasal presentation subjek Permodelan Industri. Dah habis kuliah, ramai benar yang pikul beg untuk balik kampung. Sayu je hati, dah dekat 7 minggu tak balik rumah. Rindu je. Sabar je lah, lepas final baru balik. Kalau balik untuk studyweek, memang tak study lah jawab dia. Banyak sangat dugaan kat rumah. Hihi



Habis je semester ni nanti, ada 2 semester lagi. InsyaAllah bulan 9 ni dah Latihan Industri. 3 4 company jugak la yang apply, harap-harap diterima. Part LI pun sadis jugak, sebab cari tempat LI area sini je. Maknanya lagi lah tak dapat balik rumah nanti. Huuuu..


Bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian. Amin  :)


Semoga sem ni makin rajin nak study untuk final. Jangan memalas. Fikir ini semua untuk mama abah dan keluarga. Mereka jantung hati saya sampai bila-bila. 


Kepada kawan yang kahwin dan tunang musim cuti sekolah ni, tahniah aku ucapkan. Sorry tak dapat nak pergi, dah memang tak balik. Rugi jugak sebab kawan kita yang sekolah rendah bertunang, dah la dekat 10 tahun tak jumpa. Dia kahwin nanti, wajib balik. HewHewHew.. Aku pulak bila lagi nak kahwin? Umur dah 23 tahun ni. Ahaksssss!




Cantik sangat baju ni. Simple dan warnawarni. Sukaaaaa!!

>,<

Kalau mama baca blog ni, mesti tau anak dia dah gedik-gedik nak kahwin. Aritu pun dah terkeluar pasal boleh kahwin, sebab dah pandai masak itu ini. Ngeeeee *blushing.


Merepek pulak. Habiskan belajar dulu, lepas tu kerja, dah dapat sara diri dan keluarga. Ada rezeki, adalah buat kenduri. Hihihi. Amin  :)


Jodoh tak kemana kan. Selesaikan satu satu. Bukannya mudah nak bina masjid, kena persiapkan diri dengan segala ilmu. Nanti akan jadi isteri dan bakal mummy. Bukan mudah nak mencorakkan anak-anak. Kena tambah ilmu :)


Hoho Nuffnang suka sangat iklan pasal ni. Kawan kita kat poli dulu suka sangat minum Coke. Memang macam hidangan dia setiap masa. Dalam peti ais dia, memang penuh dengan tin Coke. Hantu Coke betul dia. Hihihi  ^____^



xoxo
kiss and big hug

17 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak 25 dah tahun ni, tapi tak kawen jugak lagi, sabar tu penting sebab sebalik sabar tu ada hikmah yang besar =)

Asyifa Mustaffa said...

rindunya akak part2 zaman blaja nie...
mnggu sblm final exam...cutinya seminggu, kiranya study week la kan...so akak bantai blik kg...kut bole study kat kg...tp...! yg ado...bliknya membuta...pas tu makan...study ntah ke mana...huhuhu....

jgn tiru cmtu eh...hehe....

Ardini Izzati said...

Wahh sis untunglaa sikit je lagi. Goodluck tau. Chaiyokk!

merahitujambu said...

good luck..moga berjaya dlm hidup..


cantik bj tu..unik sgt

azalia hjsalleh said...

ada jodoh awak nanti.. kahwinlah ye =)

chantik dress tu.. unik.. colorful sgt

DAWIA. HONEYPUTRI said...

cantiknya dress :)
suka tgk..

syakey said...

awww nak kawen pulakss dah. nanti knuri dekat klantan ajak lah yerrrr ;D

reyna said...

cantik dress tu kak,,,

Faizul Osman said...

bye2... sy puasa dan beraya di rumah full thn ni... pg2 mak yg kejutkan...

Asmara said...

Good luck! unik dress tu, sesuai utk pelangi nih. hehe..

Iffah Afeefah said...

lawa baju tu


ahhh


sme la 23 calon pon xde

chilll

NIA SI DRUMSTICK said...

dah kawin ti jgn lpa jemput kt tau..hehehe

nnti dh habis study msti rindu part nk berbuka puasa ng kwn2 semua..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hikhikhik if jodoh smpi awal IA
this year ai poser kt mesia yipeeeee best!!

zila norazila said...

thnks sudi singgah blog akk yer..:) i follow:)

FnF Simple Life said...

gud luck dear... pasal kawen tu kalo jodoh dah tiba tak kemana nye...ihiks...

Nur Aischa said...

wahh goodluck ya kak, akak mesti boleh ;) kahwin tu ada jodoh pasti, insyaallah. mesti berkahwin juga nanti :D amin..

onie said...

yang penting,time LI jaga attitude .... :D

Related Posts with Thumbnails