Sunday, January 13, 2013

Makan Makan Kawasan Bangi Part 3



Assalamualaikum  ;')


Ehem !
Entry ni kena terus ke misi sebenar, tak nak merepek banyak. Jom usha kedai kedai yang boleh isi perut  korang dengan riangnya. Jeng jeng jeng.. Kedai makan mana yang terpilih untuk kali ni. (kelip kelip mata)


 Austin Steak House

Pernah cuba? Yummy. Mana yang tak pernah lagi cuba, boleh la cuba, bagi peminat masakan western. Harga pun berpatutan, takde lah mahal sangat. Mampu milik orang kata. Hihi. Air buah dia pun murah je, dalam RM3 jeee. Dah la gelas besar, seriussssssssssss best ! Memang berbaloi baloi punya..

Hari tu pernah order 'Chicken golden blue' & 'Chicken merryland'. Sedap la jugak. Slurppppp ada cheese kat dalam. Cuba jangan tak cuba. Decoration kedai tu pun cantik cantik je. Harusss try ;)

Celebrate birthday untuk diri sendiri last november ;')

chicken merryland ;')



hasil google. sorry tuan gambar. hihi

Restoran Austin Steak House
No. 55 GF, Jalan Kajang Impian 2/1,
Taman Kajang Impian, Seksyen 7,
43650 Bandar Baru Bangi Selangor


Restoran Sharifah

Kedai ni pun best jugakkkkk! Pertama kali try aritu, rasanya minggu tu pergi dua kali kot. Nampak sangat rasa nak cuba menu yang lain plak. Serius banyakkkk sangat menu dia. Menu yang membuatkan korang pening nak order yang mana, sebab nak yang tu, nak yang ni jugak !

Kalau ikutkan nafsu makan, semua nak. Hihi. Kedai ni banyak cawangan, aritu pergi dekat Seksyen 7. Ada yang cakap situ Sekysen 8, mana satu entah. Kedai tu area dengan kedai Satay UK (Urat keting). Belakang tu je, pusing pusing situ, mesti jumpa punya. Area situ, ada dua cawangan Restoran Sharifah. Harga pun berpatutan, makanan pun sedapppp la ;')

Dah namanya dah dua tiga kali pergi sini, jadi harga dia mampu milik. Kalau mahal sangat, student macam kita ni tak mampu nak pergi banyak kali. Eheeeee -___-

Kawan try Lemon D Vanilla rasanya namanya, sedapppp. Macam makan aiskrim. Tak sempat nak snap gambar, sebab terus minum. ^___^

Roti john sardin special. *rasa macam pizza dah. slurppp!

Air barli sejuk + roti john sardin special .

 Nasi goreng morocco. *sedapppp! 

Yang mana nak tengok review kedai pada entry yang lepas, boleh klik dekat bawah. Terima kasih sudi baca. Take care  ;')




xoxo 
kiss and big hug

23 comments:

Razil Tahir said...

woah! dekat nie.. bole singgah...
thanks for posting!! XD

Nick Nashram said...

sedapnye sume menu kat atas tu.
makan time2 demam ni :)

Wadi AR said...

semua dah cuba. percayalah, bangi syurga makanan. kehkeh

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk sedap..

Dawia ❤ said...

tengok gambar dah tahu sedapnya makanan tu semua ;)

sebenarnya kita suka makan..hehe

ANISRAHIM said...

oh sedapnyeee :D

dhiera said...

tgh lapar nampak makanan terus membuak2 lapar

Liyaa Mf said...

Wahhh! Boleh mintak tuan restoran bayar siket ni sbb dah tolong pomot restorang dorang :P

Nampak sedap2 je. Nanti balek KL boeh try. Tapi rasa cam tak penah kut try makan area Bangi. Balek KL pun bukan selalu :D

the malay male said...

Pernah cuba nasi goreng morocco kat restoren sharifah? grill chicken dia lebih sedap dari austin.

J.Syazwana said...

pernah review austin tu.
tak best lah servis teruk. toilet kotor gila. makan nasi sizzling tapi sampai takde asap langsung. pastu kuah cair gila sedih !
hehehe

lain orang lain rasa kot.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nampak sedap semua menu² tu..^^

Namee Roslan said...

terliur tengok foods. :/ teringin steak sebenarnya... :/

aima said...

last month dua tiga kali pusing bangi lepas abis seminar kat ukm, cari tempat makan....asyik2 masuk hospital...khee..nak cari satay UK ....lenkali kena cari kat LK dulu

NIA SI DRUMSTICK said...

omaigod!!Nia laparrr!!nak chicken tu..sedap nyeee..huhuhu

faiq said...

peh..mcm best giler kedai Austin tu

✿A I N A A✿ said...

oh my oh my sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. roti john tu pun, awwwwww...

kenapa ena tgok jus warna ijo tu, ena lapau air ambra.. T.T

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Owh tidakkkkkkkkkkkkkkkk
Meleleh ayaq lioq ai tgk n3 ni
Nangesssss

LuN@_aiDi said...

wahhh dah macam jalan-jalan cari makan dah neh..hihihi

nape takde prices skali yunk?..hihi

p/s: pernah try makan Ana ikan bakar petai jah kat area bangi tuh...huhu

Dkna Abza said...

kalau tengok alamat, dkna tak tau nak menghala ke mana.. huhuu

boni kacak said...

walaweh.. roti john tu sangat awesome.. rasanya sangat menambat hari saya lah.. wah..teringin pula nak pergi pasar malam cari roti john ni.

nik ros said...

semua makanan sedap2.nnt sis nak terjah. bangi dekat jugak la ngan umah

AYuNG said...

restoran sharifah?
dekat dengan sup urat ketin?

kena try nih...
=)

Anonymous said...

dulu sy slalu mkn dkt restoran sharifah sampailah satu hr owner dia ckp abuya tak mati.terus tak pegi.dia pengikut arqam rupanya,ajaran sesat.

Related Posts with Thumbnails