Sunday, January 6, 2013

.

Assalamualaikum ..


Cuba untuk senyum. Yes, I can do it. Sabar wahai hati, bukan bertahun pun, beberapa bulan je pun. Tumpukan pada report akhir plak. Hanya doa pengikat kasih sayang kami sekarang. Tak mahal pun sabar tu, percuma je, kena pandai pandai bawa diri. Sebelum dapat sesuatu yang kita impikan, kena harungi cabaran kan. Dia kena harungi cabaran tu, saya plak kena harungi cabaran semester akhir yang bakal tiba bulan februari nanti. Okey, fightinggggggg !


Asal tajuk entry hanya ada 'dot' je  (-__-)


Entah, tak tau nak taip apa. Buntu seketika.

Tetiba jadi mama bear dengan papa bear plak. Ingat drama 'Full house' ke. Hee

First time pergi tengok bola kat stadium. Takkan pergi dah. Huhu -,-

*Mereka inspirasi saya. Setiap hari tenung lama lama :)


Tak sabar nak habis internship, lagi tiga minggu. Lepas tu boleh happy happy dekat rumah. Kat rumah masa untuk membusykan diri kat dapur, untuk cuba resepi itu ini. Lepas tu pergi pasar pagi-pagi, dan bila tengah hari sibukkan diri di dapur untuk masak nasi untuk adik-adik. Untuk suami lambat lagi, kalau ada rezeki, cepat la sikit. Masa tu kita semua tak tau, kalau dah jodoh tak ke mana. InsyaAllah   :')


Suka ayat ni, yang di-copy paste dari facebook :)


"Langit dan bumi menjadi saksi setiap detik yang berlalu. Setiap manusia pasti akan diuji dengan apa yang dicintainya"


Jadi, kita kena banyak bersabar menghadapinya. Memang senang je nak cakap bersabarlah, bersabarlah. Bila masa untuk kita bersabar, susahkan nak cuba bersabar. Biasalah manusia, cuba lah untuk kuat. Setiap manusia ada cabaran yang tersendiri. Semoga kita sentiasa tabah menghadapi segalanya. Jangan menyerah. Syukur apa yang kita dapat, dan melakukan yang terbaik. Jangan putus asa. Good luck  ! 


Terima kasih sudi baca sampai penamat. 


xoxo
kiss and big hug

22 comments:

Noura Qifays said...

bersyukur dengan apa yg ada...setuju ! gudluck jugak :)

adza irdawati said...

semoga cepat naik pelamin ye insyaallah hehehe

nanakimie said...

wah,nak abes li da ye,mesti syok:)

Cik Syida said...

betul.. kte dh bce smpai habis,

bersabarlah.. keep fighthing :)

Ain Dzaya said...

suka dengan quote tu..gudluck! lepas nie boleh goyang kaki kat rumah dah...ehew

Ain Dzaya said...

suka dengan quote tu..gudluck! lepas nie boleh goyang kaki kat rumah dah...ehew

Cikgu Fikri said...

yes!!! chaiyok2..
kena sabar! huhu..

oh aritu ada tnya Fiq ae, tak perasan..sorry... Fiq study kt IPG KPI..klu pak cik teksi kat UKM tu panggil MPI.. dekat depan kilang SONY.. tau? :)

Cikgu Fikri said...

yes!!! chaiyok2..
kena sabar! huhu..

oh aritu ada tnya Fiq ae, tak perasan..sorry... Fiq study kt IPG KPI..klu pak cik teksi kat UKM tu panggil MPI.. dekat depan kilang SONY.. tau? :)

Cikgu Fikri said...

haah kn..selalu nk g alamanda mesti akan lalu depan kampus Fiq tu...
mmg alamanda tu lah tmpt hang out selalunya.. dekat sgt..huhu..

wah, Fiq mmg suka makan2 kt bangi sbb kt sini byk kedai mkn g sedap.. Eh, dh try AUSTIN dah? western food.. sedap!!! :)

Cikgu Fikri said...

oh yer, dekat tmpt Fiq tu ada 1 kedai namanya Chaiyo Bistro.. Situ mmg sedap.. lebih2 lg MILO AIS dia.. serius... mknan pun not bad.. fiq klu g situ, mkn nasi kerabu jerk.sbb sedap....
then kt sungai merab luar rasanya ada 1 kedai kecik ktorg panggil SAHAR... secara jujur, Fiq tak pernah makan nasi goreng sesedap kedai SAHAR tu... dah lah sedap, murah plak tu.. air dia plak, tak kira air teh ais ker, neslo ker, hanya RM 1.20 jerk!!!! :)

✿A I N A A✿ said...

All the best kawan!! ena doakan semua berjalan dengan lancar.. hehehehe...

MawardiYunus said...

gud luck babe.. Allah with us :)

Cikgu Fikri said...

chaiyo bistro tu kat area maktab Fiq.. kn kat situ banyak kedai.. klu lalu nk ke putrajaya, mesti akan nampak kedai yang ada gambar udang besar berlampu.. huhuuh.. Milo Ais dia sangat sedap.. tp harga standard.. yg murah plak kat sahar.. tp, sahar agak ceruk sket.. :)

Annyss Aleeya said...

good luck okay. :)

fifie said...

InsyaAllah sabar je tak lama lagi dah nak habis intern bila dah habis boleh hip hip hooray di rumah. huhu.

Awak fie selalu beli cincin platinum di Lazo,Diamoney dan Bvllian the latest nie. Bvllian murah tapi kualiti masih tak tahu baru beli. hehe. Kalau lazo memang trusted fie dah pakai setahun lebih masih cantik, harga pun affordable. Bawah 300 banyak pilihan dah. hehe

Lyaa Suriany said...


kalau kite bab sbr tu ssh skit nk buat

ANISRAHIM said...

LA TAHZAN. Moga dipermudahkan segala urusan :)

Hafizin Jamil said...

sama sama sebab saya baca sampai habis..haha

Nurmujahidah Ismail said...

tq for visiting my blog.. follow here,, sedey ke happy time tulis entry ni? hehe,, muja confuse sikit,,, hehe

syakey said...

takpa. bersabar. good things come to those who waits. insyaAllah ;)

gdsbnga said...

Sukeee ah quote tuuu ! Lek ahh . Bape bulan je punn . Kite since the beginning jauh . 3/4 bulan lps tuuu baru jumpe .

Distance doesn't matter as long as two hearts belongs to each other :)

nik ros said...

rajin masak yea. untung la bakal suami nnt..hehe

Related Posts with Thumbnails