Thursday, February 23, 2012

Tekanan Awal Semester




Assalamualaikum    >,<


Senyum macam orang tengah homesick.   -.-
Homesick ke tak homesick, tak kira kita manje dengan family ke tak. Naluri dan bau isi kandungan rumah tu yang buat jadi homesick. Homesick bila ingat makanan kat rumah yang tak putus putus sentiasa ada. Tersedia indah atas meja walhal kena masuk dapur untuk masak sendiri. Biar pun hanyalah sepinggan fries yang dimakan dengan cili sos thai.


Teramat sedap !


Lagi sedap pekena nasi dengan ayam pedas. Bukan kat restoran 5 bintang ke 14 bintang. Tapi, masakan mama. Tak secantik hiasan di hotel. Boleh buat anak-anak tambah nasi. Tak ke bahagianya hati mama tengok anak-anak makan begitu selera. Rasa nak masak hari-hari kan kalau perangai anak-anak macam tu. Makin tak jemu asyik balik kerja penat-penat, lepas tu masuk dapur untuk masak. It's reality. Right ?


Stop lah pasal makanan segala.



Dicekau dari abang google  -.-


Stress a.k.a tertekan, bila fikir pasal subjek untuk semester ni. Semester ni ada kena pilih 2 subjek elektif. Hati ni pilih tu, hati nak pilih ni. Nak pilih subjek Robotik, dengar khabar kena ambik untuk 3rd year. Nak ambik web programming, tapi dengar budak kelas duk cerita pasal subjek tu macam tak ngam dengan kos kita orang, Industrial Computing. Sekarang pun dah 17 jam kredit. Nak add on subjek 3rd year, macam tak gagah sangat. Kalau ambik 1 subjek dari 3rd year, boleh rilex sikit 3rd year nanti. Lagi pun 3rd year, busy dengan final year project plak.


Pening sungguh nak fikir betul-betul. Nak rajin rajin sem ni. Tak nak malas malas dah. Tapi, macam tu lah azam bila setiap awal sem. Ehek Ehek Ehek..


Tak berubah betul. InsyaAllah akan rajin !


Rajin, datanglah engkau padaku. Cecece.. Macam rajin ni seketul burger pulak. Haiyo!


Sampai sini dulu bebelan Pelangi untuk kali ini untuk semester baru ni. Esok lusa rasa nak membebel lagi, adalah entry baru. Kat Putrajaya ada karnival WOW eh. Ada belon panas tu. Rasa nak terjah je hujung minggu ni. Hihi :)


p/s: Tahniah Lisa Surihani sebab dah jadi isteri Yusri yang sah. Selamat Pengantin Baru. *Macam lah depa baca. Hihi. Kesian jejaka kat luar sana tengah patah hati.  Ilex la, ramai lagi bunga kat luar sana.  >,<


xoxo
kiss and big hug

19 comments:

Ema said...

wow, subjek tu hebat hebat. pening baca hehe

Umi Anaan said...

gud luck sem bru ni! belajar rajin2 ye.

Innanie | Ariffin said...

esok saya balik JOHO! homesick jugak... btul tu, makanan kat rumah mmg heaven!

semutmerah said...

GOOD LUCK !

ReeneeRaaid said...

all the best!

lisa said...

buat solat istikharah, pastu list mane baik mane buruk. hehe mesti tak pening2 lagi dah. :)

SYARIFF HAIKAL said...

selamat menempuh kehidupan pelangi.pastikan ianya bewarna warni.jika awan hitam dtg senyum kerana mungkin ada pelangi yg akan hadir.;)

dhiera said...

engineering puye subjek kan?

Nurul Iman Rosman said...

Woww, macam takot je tengok subjek2 tu semua.

Takpe, Iman yakin Wanie boleh buat punye! insya Allah, go go chaiyok! ;DD

Udinz.com said...

datanglah rajin....
rajin2 wat kursus tu ya..hehehe

Arina Shamsul said...

buat pilihan yang terbaik dear..jangan salah pilih pulak..ngeeee..


saya follow blog awesome kamu :)

jemput singgah blog ye :)

Cikgu Ma said...

bz zaman study, its something sweet to remember =)

Liyana Zahim said...

Hape?! Karnival belon pns itu? Sy sukker sy sukker tapi sy tidak suker bile belon itu tidak mampu untuk dinaiki oleh sy..

syafiqakarim said...

makanan ibu mmg tersedap woii.
kalah hotel 5 star etc.kan kan.
hahah weh,aku rindu zaman belajar.
sobs. hg belajar sungguh2 noh :)

kot ke lisa dtg baca?lalala

Zakaria's daughter said...

ngeee.
all the besttt miss pelangiiiii untuk sem baru neh.
wa doakan rajin akan datang dengan kerelaan dan keihlasan hati :D

cik ika said...

ika pown stress sem ni..

GincoMerahJambu said...

hehehe..jgn la tertekan sangat..buat pilihan betul2 taw!! gud luck

Wadi AR said...

amik kos ape ni?

Sarah Mohd Saleh said...

slmat menempuh sem baruu.yehaaaa

Related Posts with Thumbnails