Thursday, February 16, 2012

Pelangi Kasih



Assalamualaikum  >,<


Start start entry dah buat muka comel. Hihihihi ..
Maknanya, pipi makin temtem *tembam.
Ni bukan salah ibu mengandung or salah sesiapa. Salah diri sendiri. Bila dah cuti, seharusnya makan dengan sempurna. Bukan bermakna kat kolej, makan tak sempurna. Tapi, seleranya lain. Kan kan kan ?


Kalau kat rumah, ayam goreng dengan kicap pun dah rasa heaven gila. Bila kat kolej, siap ayam berempah la, itu la, ini la, still tak selera sangat. Feeling berada kat rumah dengan kolej sangat berbeda. Eh! Berbeza  -.-


Memang perempuan ni jenis mudah homesick kot. Ke ada yang tak. Cuba angkat kening kejab. Ewah!


Lelaki tu, bajet jer tak rindu rumah, bila dah berjauhan. Dalam hati siapa yang tau kan. Hihihi. Malu nak mengaku konon. Rindu mak ayah, dapat pahala tau. Daripada asyik rindu aweks jer.


Celik celik, cuti dah nak sampai ke penghujungnya. Sedihnya. Sedihnya nak berpisah dengan sang meow semua. Kat kolej, meowww takde buat peneman bila stress. Uhukk uhukk uhukkk *macam batuk pulak.


Dicekau dari abang google   :)


Ahad ni, Pelangi dah nak tinggalkan Kelantan tersayang. Akan meneruskan perjuangan demi segulung ijazah di UKM Bangi. Nak kena drive sendiri ke sana, doakan Pelangi selamat sampai. Balik sana, kena check in kolej, kena kemas semula bilik. Eii malasnya.  -,-


Perut sayang, dalam sehari dua kat rumah ni. Makan jangan tak makan. Rezeki jangan ditolak. Biarlah pipi naik berkilo-kilogram. Asal happy. Perut happy, keluarga bahagia. HAHA  :)


Nak kena habiskan episod drama City Hunter sebelum balik kolej ni. Nanti kat sana, tak best dah nak layan. Sekarang dah episod 10. Tinggal 10 episod lagi. Fighting !


Alhamdulillah, DBK dah kembali sihat. Hari ni DBK balik rumah dari masuk wad, dah berkilat kilat bumper. Macam yang baru dah. Serius sayang nak bawak keluar dah. Hehe.. Siap mandi lagi tadi, sampaikan tuan pun mandi sekali. 



Motivasikan diri   :)
"Be patient. If you miss out on something you really wanted, there's a reason. God has better plans for you, even if you don't realize it"


xoxo
kiss and big hug

24 comments:

Aween Md Zahir said...

besh tak drama city hunter tuh ??
dlm lappy aku juga punya,tp tak selera nk layan ;p
aku lebih gemar ulang tyg my fair lady ^^ ahah

lisa said...

siannya dah nak kena balik U. hehe goodluck in your study! study hard hard tau ! :D

aReLaN said...

laki2 klu homesick skalipon takde la obvious mcm pompuan.hahah...lor,ukm bangi je ke?mehla singgah nilai

Eyeme said...

kalau layan city hunter, x tido pun xpe..huhuhu..

dah abes tgk yg episod last nnt, ceritakan perasaan anda yer..haha

dak eina said...

ingatkan update pasal cte pelangi kasih tu.. hee..

malas jugak nk blik u! >.<

Salwa said...

Ready tuk sambung semester. Azam dan semangat baru kan. ;)

J.Syazwana said...

padan muke kene balik hostel.
hahahaha :P

Edura Hanum said...

drive elok2 okay
jauh tue dari kelantan nak ke bangi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

biler dengaq kelate sure teringat keropok lekor or budu ngeee...
city hunter dah 3 kali repeat ngeee

Nur Syazana Mohammed Sani said...

perempuan . biasalah kalau ad homesick . kan jiwanya lembut =)

selamat ber-study ^_^

http://syazanasani.com

Ct Aja said...

bawak balik meow skali..hihii

dhiera said...

dah nak start new sem ye. good luck ya!
itu nama ye pengorbanan~ chaiyok!

cIk JanNah said...

teringat jannah masa study dlu. kalau dok kat U kemain boleh diet,. tapi kalau balik rumah tak payah cakap lah. naik berkilo-kilo. sbb masakan mak paling sedap dalam dunia. hehe

Liza Razak said...

masakan mak kat rumah la paling sedap sekali dalam dunia :)

Namee Roslan said...

sabar okay. apa2 pun perjuangan tetap kena teruskan ! :) tapi nnti hari2 boleh call ma pa kalau rindu atau homesick. :) chill okay. take care :)

SuperHamzah said...

bangi? wow... jauh

Selendang Merah said...

gud luck pelangi..

eh dia tembam mkin cute..hihi

Hanis MY said...

hati-hati drive take care k

LuN@_aiDi said...

hiii cik pelangi!!
dah nak start sem dah ek?..
alaaa ciannyer dah xleh dok umah lelama lgii=p

Erra Kyra said...

hai laskar pelangi..tq dtg blog hine sy tu..=))

btw,suke bahasa2 sempoi pelangi in ur entry.

Mohd Norafzal said...

selamat pulang ke bangi hehe

fathiahRAIHANA said...

ni dah selamat sampai ke belum? Hee :D

HeNRieTTa JoSe said...

Selamat Menyambung Pengajian yea...

syakey said...

slamat sambung blajaq! ;D

Related Posts with Thumbnails