Saturday, February 11, 2012

Cuti Cuti Ku




Assalamualaikum   ^,^



Fuyooooo!
Lama gak tak up entry. Kalau musim exam, jejari ni serius rajin nak up entry. Bila cuti datang mencuri hati, takde plak mood rajin cam gitu. Heeee ^__^


Mood kat rumah minggu ni. Banyak rehat. Rehat secukupnya. Dah masuk belajar, tak sempat nak rehat 100% tau. Nak kena bangun awal la, kena siapkan assignment la, kena tidur lambat sebab buat assignment last minute. Dah banyak sem belajar, still lagi suka buat assignment last minute. Binggo !


Nak tau. Kenapa senyap sepi jer Pelangi tak merayap nak online. Syiok punya main game wooo. Leka benor bila dah mengadap game. Game The Sims 3. Syiok pulak !

Dicekau dari abang google.


Nak kena jaga relationship, kena jaga makan minum la. Macam dah berkeluarga pulak. Kena atur sana sini. Sapa yang ada pengalaman main game tu, mesti kata best. Leka la masalahnya. Tuptup, dah berjam jam kau ngadap benda tu. Sedar sedar dah pukul 2 petang, mana nak masak untuk adik lagi, nak kemas dapur lagi. Haiyooo. Itu semua kerana game !


Nasib tak install game tu kat laptop sendiri. Main kat laptop adik je. Kalau install kat laptop sendiri, semestinya kat kolej, leka sangat duk main dari pagi sampai awal pagi. Tak gitu. Hihihi  -.-


Dalam kepala ni, nak review novel satu lagi. Baru je lepas baca 2 hari lepas. Tengok lah esok esok pulak eh. Sekarang tengah baca novel lain pulak, novel "Akhirnya aku kahwin", keluaran alaf21. Not bad lah. Tinggal suku lagi, lepas tu habis. Yeppi  :)


Yummy. Arini mama buat puding gula hangus. Memang tu permintaan Pelangi. Ngeww Ngeww Ngeww


Dicekau dari abang google.


Bestnya makan sejuk sejuk. Semestinya banyak lah perut ni nak ngap kejab lagi. Tu makin temtem bila dah cuti. Cukup kasih sayang orang cakap. Heeee  -.-


Minggu ni pulak habiskan hari hari layan movie. Semalam layan Sumpahan KumKum. Boleh tahan cerita tu. Ni nak mengadap Bujang Terlajak pulak.


Sampai sini dulu. Nanti Pelangi terjah semua. Jaga diri. Senyum manis manis tau :)



xoxo
kiss and big hug

34 comments:

.eypgonzales. said...

bila kat rumah senyum semanis gula , sampai gula pon jadi hangus kan .. =p

H.J said...

cuti ke...?jom la kuar jalan2..pusing KB..kah3

chinta ku~ said...

mcm sedap jerk tgk pic tuuu~ ehehe..

syAzAnA said...

suka karamel! yummy!

miss_rainbow said...

serius, game tu memang buat orng leka.. :) kita pon pernah main..

ReeneeRaaid said...

dah lama xmain sims.. kalau dh start main, mesti addicted :P

syamsid dhuha said...

eh sama la . hahaha < tgh layan bnde ni gugak > hahaha

J.Syazwana said...

dulu pernah main the sims tapi tak reti. hahahaha.

eh tuh puding karamel ke?
tak minat sebab rasa telur sangat. hehehe

♥ p a a n i ♥ said...

sedapnye!!

HIHIHI. aah ramai kwn suke maen game sims tu.besh eh

sergeant keroro said...

haha, main lagi game ni ye. ingat dah tak main.

MiszMaryaNe said...

beznyer duk kt umah,
sume rse bahagia jer...

*jelessss...

huhu..

=)

Azham Vosovic said...

wah wah wah...

enjoynya dia bercuti!

result mcmne?

mesti gempak hehe

shida'R said...

wahhh kpe sume pndai men game sims nih..huhuhu..

El-Janna said...

samala.. dulu pernah leka main sims sampai lupa mkn-.-"

sarasudin said...

Sila perihatin :)
http://sarasudin.blogspot.com/2012/02/tagtagtag.html

Noor Adibah Binti A.Latif said...

alaaa. sedapnye puding telur gula hangus!! dah lama tak makan.. sedapnya. lagi2 mama buat!

semutsengal said...

mcm takda warna warni je kehidupan kau sekarang ?



HAHAHAHAHAH.



# gurau.

Ijah EmoTemo said...

eh sama lah kita , makan puding gula hangus hihihi.

Mizz ErMa said...

wah, byk tol xtvt tuan belog di hari cuti..hehe oh ya, puding gula hangus tu pom merupakan fav sy~~

merahitujambu said...

terus meleleh tgok gambar tu

AwieKashi said...

tgk org je main sims tu..
tak nak main...nanti jadi addicted... ngee

Liyana Zahim said...

Kihkihkih.. Ni random entry ape? Ade cite game, novel, makanan.. Complete set dan pahni pelangi buleh tdo dan hibernate mbiarkan blog ini senyap2.. Takpe.. Rilek puas2 kt umah tu ok.. :)

misskonspirasi said...

wa.. bestnya mak dia masak puding gula angus tue.. windu nak mam...salam kenal dari saya..

Diana @ bilakukatacinta said...

mcmanalah ye..bila cik pelangi berumah tangga nt.. Sure..Bizi gila kan>??

syakey said...

main sims 3 mmg rasa macam tak dak kat dunia dahh. rasa macam hidup dalam game tu ja.

hahah

suka part nak decorate rumah. sims3 mmg leka gila main, time cuti je dapat main, time blajoo mmg tak blajoo la karang


:D

najihah sahami said...

huwaa..terliur seyhh puding gula hangus. lapar..pelangi sayammm ..pos sikit!

Syazwan Che Deraman said...

pernah main game tu.
tak reti.
uuhuh

PaK PiS said...

nk puding tuuuuu!!!!!!

Namee Roslan said...

wah, seronoknya duk umah main game sims n pekena pulak puding. aishh..my fav too !! :)hehe. ni yang rasa macam nak buat puding gula tu skang gak. hhehehe

fathiahRAIHANA said...

amboi yg tua pun main tak ingat dunia nieh, hehe.

fathiahRAIHANA said...

amboi yg tua pun main tak ingat dunia nieh, hehe.

tomatokering :) said...

sedap pulak tengok karamel tu . U_U

S H I T E Q said...

jyeahhhh! the sims.... i loikeeee

pic puding 2 meleleh laaa. nyum2

ketikketok said...

makan puding stoberi..kalau bercuti ke CH, singgah di Galeri BiGDee House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata. satu-satunya galeri microfungus aromaterapi nano di dunia!

Related Posts with Thumbnails