Monday, February 13, 2012

Pabila Cinta Memanggilku



Assalamualaikum   ^,^


Entry ni nak review novel "Pabila Cinta Memanggilku", keluaran karya seni. Novel ni pun dalam carta terhangat di pasaran yang dijual di MPH dan Popular. Tak rugi beli tau. Sampai awal pagi duk mengadap novel ni. Nak tau ending dia cam mana kan. Jenis yang tak menyabar betul. Hihi :)

Ni kulit depan novel ni. Ala ala taman bunga lagi tu kan. Memang pun, bunga dan Yang Ayesha macam isi dengan kuku tau. Tak leh pisah..

Ni keluaran novel kedua bagi penulis. Yang pertama novel "Terlanjur Mencintaimu". Best juga novel tu. Pelangi pun ada review dulu. Nak tengok, tekan SINI.


 


Jom baca sinopsis dari novel ni  -.-

*******

Yang Ayesha seorang perempuan yang cukup sempoi! Di dalam hidupnya, hanya ada abah, ibu, Yoep dan abang ngah termasuk kawan-kawan di kedai bunga milik Encik Saadan. Tidak pernah terniat di dalam hatinya untuk jatuh cinta sehingga dia bertemu dengan Adam Harith.

Yang Ayesha : “Adam bukan saingan, ini bukan medan untuk bersaing, hadiah trofinya bukan saya. Saya tak mahulah sebab saya adik beradik bergaduh. Kalau saya tahu macam ni dari awal, saya tak dekat dengan sesiapa pun, Adam ataupun awak.”


Adam Harith seorang lelaki yang bercita-cita tinggi dan mempunyai wawasan. Tidak mahu terlalu bergantung kepada keluarga. Namun dia sering merasa tersisih dari keluarganya terutama daddynya, Datuk Zakuan sehinggalah dia berkenalan dengan Yang Ayesha. Namun tanpa disedari, abangnya sendiri, Amirul Irfan juga meminati perempuan yang sama.


Adam Harith : "Nak ajak kahwin saja pun susah, macam mana nak menentang makhluk macam ni? Atau awak sayang Irfan lagi dari saya? Awak suka semua ini berlaku, Yang? Dua orang serentak menyayangi awak?"


Amirul Irfan seorang lelaki yang tegas dan goal-oriented. Setia pada cinta dan sanggup melakukan apa sahaja untuk dapatkan cinta terutama cinta Yang Ayesha walaupun cinta itu bukan miliknya.


Amirul Irfan : "Awak ni memang degil lah Sya, tapi tak apa, kalau Adam boleh buat awak jatuh cinta, saya pun boleh juga. Kita tengok nanti...”

Antara Adam Harith dan Amirul Irfan? Siapakah yang menjadi pilihan hati Yang Ayesha?


*******

Memang tengah mabuk layan novel sekarang ni. Novel ni pun dah dalam list novel kesayangan tau? Sebab jalan cerita yang best. Syiok jer. Menitis jugak airmata setitik dua bila part sedih. Adesss -.-

"Cinta itu menyakitkan apabila mencintai seseorang yang tidak mencintaimu. Cinta itu lebih menyakitkan apabila mencintai seseorang tetapi tidak berani menyatakan cinta itu !"

Bagi awak dan awak tak berapa nak sure nak beli lagi novel ni. Boleh baca kat sini. Memang la tak semua part ada. Tapi, kalau awak rasa jalan cerita menarik. Boleh terjah kedai buku berdekatan :)

Mari baca online kat SINI . Terima kasih daun keladi  -.-


xoxo
kiss and big hug

26 comments:

fathiahRAIHANA said...

kanak-kanak macam kami takleh baca novel camnihh la akakkk , hahaa.


ok actually tahun ni kena puasa buku pelik pelik sbb nak exam --"

H.J said...

addict dengan novel..haha..mesti menjiwai watak time baca..haha

Namee Roslan said...

pabila cinta memanggilku.wah...namee tak pernah baca novel.nk juga try tp taktau where to start! hehe

semutsengal said...

yang,


pilihlah aku.



HAHAHAHAHHAAAHHAHAHA

lisa said...

sampai menitik air mata baca novel? ehem kita sama lah hihi tp lisa dah jarang sgt beli novel. sinopsis dia pun dah menarik! :)

Firdaus® said...

singgah sini..huuu

agak menarik juga apa yg kamu tulis dekat entry ni ttg novel tu..mcm nak beli..huuuu sebab ada baucar rm200 tak guna lagi.. =)

thanks ye share entry ni..

btw do follow my blog =)

Miz Novexx said...

sam wif me!!! kita pun tengah gilakan novel but mostly under kakinovel n the geng! jalan ceritanya best dan sempoi, kalau yang sedih tu konpem meleleh air mata

kyo_9 said...

huhu..
mesti ada kena mengena ngan anak datuk.. wakaka~

Hans said...

nanti mesti novel nih dibuat drama kalau best
:-)


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

Semut Senyum said...

cinta itu anugerah...
moga cinta kita pada yang tahu menghargai cinta.. moga cinta kita dirahmati Yg Maha Esa... aminn

littledolphin said...

er cepat-cepat buat filem,saya malas nak baca.hahaha

Ain Dzaya said...

bole bli nove baru nie..hehew..isi masa lapang..

psstt...janji ALLAH untuk orang bakal berkahwin ♥

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dah bc on9 separuh buat ending tataw mcm mana....x sabaq nak beli novel ni nnt

keeya mustafa said...

rajin sis pelangikita review novel! i loike! :)

dhiera said...

saya kalau dah start baca novel. novel aje la yg nampak saya bace nt~

J.Syazwana said...

peliknya nama dia. Yang Ayesya. hehehe

tomatokering :) said...

wahhhhhhhhhhhhh kemain menitits2 ayaq mata :P

nak baca gak lah nanti :P

AMMAR YASIR said...

Tajuk macam best. Boleh try beli ni

S H I T E Q said...

heee. suke baca novel ek? dh lama x baca novel. huhu

Ct Aja said...

cam best jek..nanti leh buat movie ni..hihi

shera haifa said...

best kan baca novel.. hehe kadang2 sampai menitis air mata sbb terlampau sedih dengan apa yang watak2 dalam novel kene harungi..

#dah lama xbeli novel..

shera haifa said...

best kan baca novel.. hehe kadang2 sampai menitis air mata sbb terlampau sedih dengan apa yang watak2 dalam novel kene harungi..

#dah lama xbeli novel..

saffiya_aleesya @ echa said...

tgk cover pun dah rasa nak beli..tp kena tggu dulu sbb masih ada lagi 2 novel yang tak berbaca lagi..

Nurul Iman Rosman said...

Adam Harith or Amirul Irfan?

Okay, Iman pilih dedua. Baru lah adil :)

Liyana Zahim said...

Cntik kulit buku ni.. Akk da notice lama bku ni strt mule2 terbit lg.. Tp bru2 ni akk p beli buku siti rosmizah.. 7 hri mencintaiku.. Bes.. Tp tebal ya ampuuunnnnnnn!

Arn Rashid said...

Citer ni memang best. Gaya susunan ayat yang santai. I loikeeee......

Related Posts with Thumbnails