Tuesday, November 15, 2011

SPM Oh SPM




Assalamualaikum .... Entry sebelum ni dengan seronoknya senyum tak lekang dari bibir. Mana tak seronok up entry atas katil kesayangan kat rumah. Sekarang tengah up entry kat atas kerusi di kolej. Suasana sangat berbeza kat situ. Tak seseronok macam kat rumah. Tu main point kat sini. 


Pelangi dah bertapa kembali di UKM. Dan sesi sedih menyedih itu wajib bagi ku, dengan status facebook yang asyik sedih rindu rumah. Sedih bukan bermakna anak manja ye awak-awak sekalian. Tapi .. tapi.. dah tak boleh nak merengek manja manja dengan mama. Mintak nak makan itu ini. Memang Pelangi kuat makan. 


Peduli apa. Perot masing-masing. Hehehe :)


Hari ni pergi melencong ke pasar malam kat Bandar Baru Bangi. Memang itu wajib setiap hari Selasa. Beli bebola cinta. Eh, bebola ikan la. Lepas tu mee goreng. Yumyum.. Sedap mee goreng mama masak lagi ;(



SPM ? SPM ? SPM ?? 



Bila korang dah cecah 18 tahun ke atas, dengar SPM, mesti buat muka seposen. Yelakan, SPM tu dah lepas bagi korang. Ada yang " Elehhhh.. SPM je pun. Kacang je tu.. ". Ingat ni part jual kacang tanah kat pasar malam ke apa kan? Berlagak bangga la korang sebab dah lepas. Time korang duk pening kepala nak hadapi SPM, siang malam duk telan kismis. Nak cepat ingat punya pasal. Siang malam duk buat latihan addmath la, fizik la, kimia la. Kan kan?


Bagi budak-budak yang menghadapi SPM, semoga berjaya dengan cemerlang. Good luck ! Tak lupa kepada hero Pelangi yang ke 3 yang sedang bertungkus lumus menghadapi SPM. InsyaAllah Mie dapat genggam semua A1. Dengan izinNya, InsyaAllah. Kakak sentiasa doakan Mie berjaya dan capai cita-cita dan sambung belajar kat luarnegara. InsyaAllah :)


Pasti bolehnya. Lagi pun dia budak asrama penuh. Boleh punya. Budak rajin kan. InsyaAllah :)





 Ni jadual SPM tahun 2006. Masih tertampal rapi kat dinding bilik Pelangi :)



Ingat plak zaman dulu, SPM tahun 2006. Paling suka masa tu bila exam Math Mod (Matematik Moden). Sebab tarikh exam dia 22 / 11 / 2006. Tu hari kelahiran ku tau. Dah la aku memang suka sangat Math. Eles, tengah jawab Math, duk senyum senyum. Soalan baik punya senang. Alhamdulillah dapat A1. Tapi, Add Math plak dapat B. Okey la tu kan ? Hehe :)


Ni puding yang berjaya dibuat oleh Pelangi. Dalam masa sehari dah habis okey. Slurpp..


Rindu waktu sekolah dulu. Ada orang kata saya nerd time sekolah. Takpe takpe. Its okey. Memang Pelangi sedikit nerd kot. Mana layan couple couple ni. Fokus jer. Biar lah result SPM tak gempak pun. Akhirnya dapat jejak kaki kat U jugak tau. Alhamdulillah ...




xoxo
kiss and big hug

27 comments:

sergeant keroro said...

hehe, spm 2006 ye :p

Liyana Zahim said...

Pehhhhhhhhhhh.. Smpn lg.. Akk punye mana hayun dlm paya tah p mana da.. Huhuhu.. Akk dlu tak mkn kismis pelangi.. Akk mkn bege.. Sbb tu lingkup.. Huhuhu~

.eypgonzales. said...

taon 2006 ade simpan lg , eyp punye taon 2008 ntah mane hala tuju nye dah ... XD

ehem2 , sminggu lg birthday dye kan ... :)

SoLy SoLicious said...

nk puding sedap tu !!! heeee...

btw, td pun kite ke psar jugak..teehe

Umie Artoqiemie said...

aku dah tak tahu bezakan puding dengan spm hahaha.

Namee Roslan said...

slip spm pun sy tak pi amik lg. teruk kan. hhehe. ala puding bawah tu;;;sedapynyaa :(

mynameismy said...

hehe.. rindu plak zaman skolah hehe.

Mai lagi lame tahun 2004 kot sPm... :)

merahitujambu said...

som sy dh berakhir hampir 6-7 thn cmtu..haish..rindu zaman itu..pulun belajar kaw2

Hizami Rahim said...

form 5 ialah zaman kegemilangan daku. :D

AdaApe..? said...

SPM 2009 :D

Nurul Iman Rosman said...

mak aihh, pelangi ni saje je tepek gambar puding tu kan.

meleleh dah ni. hehe ;)

RoslanPutra said...

dah berzaman ambik SPM... tp stil the best memori. becoz tahun2 terakhir alam persekolahan. Rindu ngan alam sekolah. Terutama sebagai senior. Ramai yg respek...

feza said...

wah.. ada lagi ya jadual spm. kenangan mengusik jiwa tu.hek2

アヌムちゃん said...

rindu jgk time skolah dulu..huhuu

najihah sahami said...

haha,....mish simpan tutorial ngan soalan exam je. jadual ntah campak mana.

rajinnnya pelangi buat puding. leh kawen dh ni.hahaha

Marniey said...

gud luck >.<

Ct Aja said...

sedapnya puding 2........

fathiahRAIHANA said...

wahh spm 2006 ye ? lamanya .
kami baru form 1 time tu . hihi

shida'R said...

hehe shida spm 2004 ^_^ lg lma kot :P

Syuxer said...

owh wanie otak genius matematik..:)..syuk time masuk pmr je terus jadi tak tau apa benda matematik hehe..padahal dulu2 minat gila matematik hehe

Rtp Farra Arisha said...

maybe i'll not be sitting for SPM exam soon kerna sistem pembelajaran disini berbeza with sekolah2 kerajaan di malaysia..btw, goodluck for those who're taking SPM exam! hihi.

the pudding looks so delicious ;) may i try some? ckckckc..hehe.

aRa ❤ aFiq™ said...

ara pnye jdual SPM pown still ada. hee

FazMelati said...

hehee i amek spm lagi lama dari u all kot, tp amek spm mmg cuak, tambah cuak bila amek result. fuhhhh

I TURUN berat badan lebih 10kg TAK PERLU PILLS PUN :)

Anak Wak Mail said...

simpan lagi jadual SPM??hahaha..

kita tak tahu la ntah kemana..

Saiazuan said...

sedap sgt ke puding? x brapa minat sgt..hehe :D

iz said...

zaman sekolah lah zman paling seronok dalam hidup nih..
itula sebab nya kebanyakan drama korea berkisarkan zaman2 skola..kan?

cha zainol said...

au sambil baca tengah makan pudding. lebih kurang jugak la. tapi adik aku paaki crystal jelly :)

Related Posts with Thumbnails