Thursday, November 10, 2011

Kehidupan Kini dan Teknologi



Assalamualaikum ..... Banyak hari daripada masuk blog peveret. Banyak entry mereka yang tak sempat nak dikomen. Harus cover balik nanti. Oh yeahhh. Bila dah ada plan dengan geng sekolah. Memang tak menyempat nak blogwalking segala. Maaf jika tak balas jejak kasih korang. Ada masa akan ku balas dan siap komen entry korang. InsyaAllah bila masa tidak mencemburui ku.


Tinggal berapa hari lagi masa untuk bermanja manja dengan katil kesayangan. Lepas tu kena say byebye dah.. Sedih tau ! Bulan 1 nanti baru balik semula. Maknanya, dalam masa terdekat ni jela Pelangi berada di rumah untuk tahun 2011. Bulan 1 dah masuk tahun baru kan. 2012 makin dekat. Umur pun makin bertambah. Ya, akan makin matang.


Teknologi ? Semua benda nak berasaskan teknologi sekarang ni. Nak tempah cupcakes, nak tempah cakes sekalipun, dah pakai isi order form okey. Mantapkan teknologi sekarang. Tak perlu susah susah nak belek buku kuning tu. Buku yang tebal macam kamus dewan tu, dalam tu ada segala jenis nombor telefon. Sekarang sangat easy, just sediakan laptop / dekstop dan broadband / wifi. Cuma search. Akhirnya, tadaaaaaa.. Dapat nombor telefon dengan segera. Tak sampai 1 minit pun. Kan ?


Senang bukan ?


Sambil dodoikan anak pun boleh tempah cupcakes. Semudah makan kacang kan? Hehehe ... Tapi.. Dalam kemajuan teknologi pun, ada kesan buruk jugak. Tanpa kita kaji selidik dengan betul, memang ada kesan yang tak berapa nak baik. Semestinya kan, setiap sesuatu tu, mesti ada baik dan buruk :)


 Ish ish. Leka sangat dengan teknologi. Sampaikan anak diabaikan. Electronic marriage?



Glass phone. Awesome!!- Dicekau dari abang google.



Jom cuci mata tengok gambar kat atas. Jangan jadi camtu sudah. Sedang mama papa duk leka mengadap facebook dan twitter. Ataupun tengah syiok up entry untuk blog, anak plak duk main dekat printer. Sekali jari budak kecil tu masuk dalam printer. Tak ke susah. Nak ber-alam maya sekali pun, tanggungjawab pada anak-anak jangan dilupakan. *bajet dah kawen duk takzirah kekeluargaan* Hehehe ...



xoxo
kiss and big hug

22 comments:

.eypgonzales. said...

ewaah~ nmpak aty2 cm berbunge2 jew nieh .. hik3 ..

dunie tknologi skang nieh , budax kecik2 pon jaln da pegang ipad sorang 1 kan ... so tak pelik la klu mak ayh dye cm gmbr kt ats tu .. :D

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

yg penting jgn abai anak..setuju tu. =)

shida'R said...

astaga..anak smpai masuk lam printer...hahaa..lucu ahh... :D

budak penjara said...

sbb tu isteri2 skang malas masak..sebab asyik men feshbook je..haha

Jαnnαhツ said...

tu lah. teknology ni kadang2 menyusahkan jugak. melalaikan pun ade.

ain dzaya said...

jatuh cinta pada glass fon tu lar..hehew

Nazifa said...

tol2.sume da senang.nk shopping pn online je.tup2 sampai depan umah

Namee Roslan said...

hehe. itu lah, technology ni buat kita jadi malas n leka. sbb tu manusia pn semakin tak sihat. sbb smua nk harap pd machine ! :)

syakey said...

leceh tgk glass phone mcm tu,lutsinar sgt. karang orang type apa kt sms tak nampak karang. hahah

Rtp Farra Arisha said...

iyalah..you're right. safety must be the first towards children :')

najihah sahami said...

ntah2 nanti pelangi yang jadi camtu tak??

haha

ILA HonEyBuNNy said...

dunia dah maju kan...

hari2 nak berfb dan berblog...tambah2 bla sng log in dalam hp ja...ehheh

Saiazuan said...

tak sanggup hadapi hari tanpa teknologi..hehe

アヌムちゃん said...

tulaa.bhya kalau ada anak kecik mak n bpk mngadap kompite..huhu

tomatokering :) said...

wuuuuuuuu memang pong .. semua nak kena guna internet, komputer.. wuuuuuu U_U

kesian anak terabai tu ./ haha

syamsid dhuha said...

kalo ade lah teknologi cmni . comfirm kite nk beli dlu . hik3

Syuxer said...

teknologi kadang2 membahayakan kita juga dari segi kesihatan heheh..teknologi juga mampu dimanipulasikan oleh pengganas untuk wat kerja bangang cam letupkan bangunan ke heheh

محمد رازيق said...

teknologi ni ada pro n kontra :)

budak penjara said...

selamat membelah dari tanjong chat org kampong kita..haha

Meow Meow said...

henfon yang canggih tu macam dalam file Real Steel. sumpah hebat. XD

merahitujambu said...

anak pon kecik2 dh pandai dgn teknologi..ngeri jee tgok zaman skang ni

Semut Senyum said...

wa canggihnye hp tu... nak satu.. ehehheh
moga2 kita yang membaca ni tak lalai tanggungjwb kita ye.. insyaallah

Related Posts with Thumbnails