Sunday, May 20, 2012

Gomo Kelate Gomo



Assalamualaikum  >,<


Akhirnya aku pergi Stadium Nasional Bukit Jalil. Tak sangka weh! Memang tak plan pun nak tengok bola. Dan memangnya aku tak minat bola. Walaupun abah dan adik adik suka sangat tengok channel bola. Dah memang tersurat aku tak suka. Hihi..


Kelmarin ada perlawanan antara TRW (The Red Warriors) VS Sime Darby, yang berpihak kepada TRW untuk menang iaitu 1 0. Tahniah TRW !


Kan dah bagitau kat atas tu, yang aku tak plan nak pergi. Pagi sabtu memang ada kelab batik. Tu pun makan tengah hari dekat pukul 3 petang. Lepas makan je, si kawan duk ajak aku pergi stadium. Dia memang pergi dengan buah hati. Aku plak duk fikir nak pergi ke tak nak. Tapi, rasa malasnya alahai, dalam malasnya ada rasa teruja nak pergi jugak. Si dia ada jugak. Hihi


Dalam pukul 5 baru bertolak weh! Kena membebel sebakul dengan si dia sebab baru nak bertolak. Dah memang plan last minute. Aigoooo! Orang lelaki memang tak leh nak sabar sikit ke weh bab bola?? Stress kejab. Tu pun aku tumpang kereta member je. Kalau bawak DBK, tak ke makin stress, nak drive lagi, nak fikir pasal berapa minit lagi nak sampai. Wohoooooo!


Takde lah jauh mana stadium tu dari Bangi. Nasib baik! Tu pun, parking belakang stadium dibuka. Lagi lah tak payah nak layan jem. Kebanyakkan kereta plat D masa tu, dengan kibaran bendera Kelantan. Terujanya weh tengok orang negeri sendiri sanggup datang jauh jauh semata mata untuk bolaaaa..


Parking pun jauh jer. Kereta plat D mesti ada tampal bendera dekat kereta. Semangatnya. Berapa ribu orang pun aku tak tau. Tak sempat nak kira. Hehe.. Gelombang merah membanjiri stadium weh. Glurpppp! First time tengok bola, lepas tu ramai camni. Rasa stress pun boleh hilang kejab. Oh yeahhhhhhh  :))


Dah tu pun cepat cepat nak berjalan pergi ambik tiket dengan si dia yang dah lama tunggu. Maafkan kami. Aiyooooo! Berpeluh weh berjalan dengan keadaan ramai orang camni. Tapi, seronok sebab semuanya kelantan mari. Haha..



Iye saya tak pakai baju TRW. Saya pakai baju putih dengan tudung merah. Merahnya mak ngah. Hihi.. Jalan punya jalan nak masuk stadium, jumpa lecturer poli dulu, sempat la tegur, lepas tu dia tanya study mana sekarang. Hihi. Seronok lah jugak -,-


Malas nak taip panjang-panjang. Layan gambar kat bawah ni. Tak banyak pun ambik gambar, thanks pada tuan empunya Sony Ericsson Xperia Arc, kamera 8MP pun dah cun. Kalau DSLR, lagi cun kan wak? Hihi. Pandailah nak bodek kan?  ^__^






Akhirnya ada BE baru lagi lah. Terima kasih daun keladi ye Nuffnang.. =)

xoxo
kiss and big hug

16 comments:

EtySalbiah Abdurrasik said...

wow...sy pun fanatic bolaa..hehe..mesti bestkan..ramai2 bsorak..=)anyway,enjoy ur day..blogwalking here..nice entry n blog..

xila riston said...

tahniah klate. tp sy xminat team klate...go chelsea! hahah

shida'R said...

tahniah kelantan =)
tahniah juga plgi dpt BE :)

ejulz said...

tahniah kelantan.. :)

eZmALiZa said...

sonok la dia klate menang :D

Elysa Sofia said...

wahh sampai pergi stadium. ingatkan sis tak minat bola. hehehe :D yeah kelanta win!!!!!!!!!11

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tak pernah tengok bola kat stadium. kalau tengok takut over excited lak nanti. hik3

Asyiqin Haulisah said...

wow lautan merah.

Murni Syazwani said...

wuihhhh meriah.
tak pernah tengok bola live in stadium. hehe

NOOR FATIN said...

saya suka tgk bola! tpi tgk jugak la sapa main kan. haha bukan la semua saya layann. ngee tapi yang kelantan lawan sime darby tu saya tgkk gak. hehe tahniah kelantan ;)

saya xpenah tgk bola kat stadium. huk huk

Hanie Dew said...

aku seklai je pegi stadium tgk bole.serik ya ampun..tu kali pertama dan terkhir aku pegi. apa yg seronok sgt tatau la. nampak player kecik kecik je.bole pun aku tak nampak. bising sana sini cam nak gaduh. sampah byk.ada mercun la.apala.ada keta pecah la.

tahniah pada kelantan.

emeliena said...

wahhh, ramainyaaaa ;]

gee azie said...

like entry ni...
GOMO KELATE GOMO ^_^

ain dzaya said...

walaupun penalti jah..kelate ttp gomo eh ^^

"Alhamdulillah. ramai sebaya ain dah berkahwin seawal 20 tahun. Bangganya ain".

nik rosmawati said...

wowo..best nya dapat tgk bola.teringin nak pi.tapi hubby tak suka lak ..hehe

Terbang Bersamaku said...

penyokong kelantan mmg bersemangat waja...tgoklah lautan merah dekat stadium tue...tahniah buat red warrior..

Related Posts with Thumbnails