Saturday, March 17, 2012

Hot Air Balloon Putrajaya


Assalamualaikum  >,<


Terima kasih daun keladi sudi singgah sini. Yang datang tinggal komen, lagi lah berterima kasih. Riang ria raya kalau nak bukak cerita pasal belon panas. Nape la belon panas ni warna warni. Comel sangat. Memang wa *saya tak leh nak pandang benda yang warna warni. Terus kata comel. Padahal tang mana comel pun tak tau kan?


Kalau lah benda tu murah, dah beli lah. Rasa stress je, naik belon panas. Merayau kat laluan udara, tak payah kena bayar tol. Dah la tak jem. Seronok tu  :)


Event yang diperkatakan kat sini adalah 4th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2012. 15 Mac hingga 18 Mac je event ni. Nak tau lebih detail pasal ni, boleh klik sini. TQ  -,-


Wa pergi sana kelmarin, mentang mentang takde kelas kan. Pergi awal la sikit, nanti hujung minggu ramai orang. Ingatkan pergi hari Jumaat tu takde orang sangat. Memang dah ramai orang. Glurpppp !


Pening tengok manusia ramai sangat. Dah la berpusu pusu untuk beli tiket untuk naik belon panas. Lama sungguh nak tunggu beratur. Akhirnya wa GIVE UP. Sedihnya la. Kempunan nak naik benda comel tu. Tak nak naik yang warna biru, nak naik yang warna warni tu. Yang kaler macam pelangiiiii tu !


Sabar je la kan. Haiyoooooo .. Sedih sebenarnya. Awak, kalau kita kaya, kita beli belon panas tu ek. Rasa nak merajuk ke gaduh ke, saya boleh panjat belon panas tu. Lepas tu awak cari la kat udara ek. Hihihi *berangan.


Tak nak cerita dah pasal ni. Jom tengok gambar yang sempat wa dan member snap sana sini. Wa sedih lagi ni. Malam ni ada lawan bola kan, kelate Vs perak. Gomo Kelate Gomo ...


Nak naik belon tu   -,-


Cantik kan ? Tu yang wa teringin sangat nak naikkk -,-

 Time ni hujan, tu yang segala jenis belon angry bird duk berteduh. Hihi..

 Tengah tunggu traffic light hijau, sempat lagi wa snap kiri kanan..

Ni pun sama, tengah tunggu lampu hijau. Wa gatal jari..

 Ni macam kat kota London kan. Padahal kat Putrajaya je pun. 

 Double comel lah. Takde rezeki lagi nak naik. Wuuuu.. >,<

 Yang ni tak berapa comel. Sebab tak warna wanie -,-


Tengok buletin utama pun sebut pasal belon panas kat Putrajaya. Makin rasa sedih. Tak dapat nak naik. Kecewanya alahai ...


Awak, esok birthday awak. Selamat hari lahir yang ke 24 sayang. Nanti kakak belanja makan best best tau. Semoga awak dimurahkan rezeki dan berjaya di dunia & di akhirat kelak.. Amin :)


xoxo
kiss and big hug

31 comments:

Sr. Maryam Fatanah said...

awak! jealous tau sy tgk awak p sini..sbnrnye sy patot p tp disebabkan tiba2 ade prgram lgsung cancel..kecewa seyh!!!!!!!!!! waaaaa....

.eypgonzales. said...

wah , belon tu comel sgt ! tape , tak dpt naek , dpt tgok pon ok la kan .. hik3 ... putrajaya cntik sangat time malam kan ! kalah LONDON kot ! :D

laylaVisp a.k.a Sunshine said...

lawa laa.. hehe.. angry bird tu cute.. i wish i was there.. n

Namee Roslan said...

alaaaa jealous nyaaa. haha. saya nak pergi jugak tp takde masa. :( emmm, org kata ramai smapi tak dapat naik pun. wuu. tp dapat tengok pun dah lega hati. ni saya tengok gambar je...hehe. ok lah. Alhamdulillah :) hehe

Meow Meow said...

wahh cambest jerr

DAWIA. HONEYPUTRI said...

teringin sangat nak pegi..
xada rezeki lagi kali ni :(

serius cantik.


:)

nurul athira said...

best kn wak .
sy pegi last yr jew .
tp dis yr x berkesempatan .
teringin jgak nk naek belon panas 2 sebenarnye .
:(

kurtjagung said...

haiya.. manyak selonok tapi syg wa pun xbley naik itu melon.. sUDa 2 taun tunggu.. itu jam satu kali Jgak tala naik=)

♥ p a a n i ♥ said...

waaa teringin jugak nak naikkk. tp takot :p

Koyok said...

ni snap guna camera apa? gambar lawaaa!!

hazanis said...

ala..nk g jugak...sob sob..:(

Lady Milo said...

nasib baik tak pergi...
Kalau tak kompom nasib kita sama..
ramai gila orang, susah ler...kan nak bergasak beli tiket

ARIZONA said...

dulu datang sana pun tak sempat nak naik.. sedey!.. tapi gamba kat sini cantik!

bact. said...

pegi tak ajak.
mmg patut la tak boleh naik pon.

Atiqah Wadiah said...

waa..bestnyer klu boleh naik belon panas tu..pastu jerit kuat2..mesti x stress dh..hiks

Syazwan Che Deraman said...

beli la belon besar, tak pun beli banyak banyak..pastu gantung la..

heheheh.

tinggi mana dia naik ni?.
boleh naik gitu je ke?
maksud saya, tak ganggu kapal terbang lalu ko?

mira maisara said...

serius nak pergi . tapi jauh la.. huhu
*kat luar pon cam nak mendung ajek
-.-

lisa said...

x pergi pun..u__u

Ardini Izzati said...

bestnya boleh pegi even takleh naik pun :)

Rara Nasiha said...

semalam pergi pun tak dapat naik tau. dengarnya ada petir.

dhiera said...

kita 2 kali pergi, 2kali jugak tak dapat naik. sobsob

Pamie said...

mesti best kalau dapat naik belon tu..dapat tengok kat tv je..huhu..

Hafizin Jamil said...

sini tak de belon panas..yang ada ribut pasir je..haha

syakey said...

jeles kot, nak p tapi jauh @_@

najihah sahami said...

huwaaaaa...mish pun teringin nak g...tp jauhh..pelangi pegi tak ajak pun ye...:(

only him. said...

aku pernah pegi yg tahun lepas punya. ade doraemon woiiii!

Bobo said...

ramai betul org masa tu kan?

cIk JanNah said...

jannag pon tak pernah naik belon panas tu lagi. putrajaya jarang gyle jemm tapi kalau ada event jemnya nauzubillah

L said...

xberpeluang pun.. jauh sgt.. huu

jom tmbah ilmu.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

Azhafizah[フィザ] said...

bestla dapat view in real and dapat snap.Fiza pergi haritu balloon bawah khemah lagi..huhu..just jalan jalan je la

azalia hjsalleh said...

arghh jelesnya ! x pergi sini pun.. haha

Related Posts with Thumbnails