Tuesday, March 27, 2012

Latihan Industri



Assalamualaikum  >,<


Alhamdulillah, dah masuk minggu ke 6 untuk semester 2 tahun 2. Cepat masa berlalu. Bermakna, sudah 6 minggu aku berjauhan dari rumah. Sangat rindu itu ini. Lebih lebih lagi makanan kat rumah. Asyik makan jer. Bila nak kurus tak tau.  -,-


Dicekau dari abang google. 

*Nampak menyelerakan, tapi rasa sayang nak makan pun ada. Comel sangat. Dah comel, kena lah rasa sedapkan. Baru puas hati beli mahal-mahal :)


Minggu depan dah balik wei, tak sabar. Dan aku akan pastikan DBK mandi buih sebelum balik. Kena bersih bersih nak berjalan jauh kan. Baru selesa. Tengok DBK pun suci bersih, lagi lah bersemangat nak balik. Duk sebut pasal DBK, 6 minggu jugak lah DBK tak mandi buih. Asyik mandi hujan.


Kejam gila tuan kau DBK. Seksa mata jugak tengok daki sana sini. Dah la warna pearl white. Kan sekarang mandi hujan, bazir money money je kalau pergi carwash. Kan ..


Habis sem ni, kena plak bertapa kat UKM untuk 7 minggu. Short sem punya pasal. Orang lain tengah bercuti sakan dekat rumah, aku lak tengah merindui masakan mama. Tak sanggup nak bayang lagi. Dah la time tu tengah berpuasa. Lagi parah. Dugaan la tu kan.


Habis je short sem, dah kena pergi Latihan Industri. Kejabnya masa berlalu. Dah tak lama nak habis belajar. Tengah fikir jugak ni nak praktikal kat company mana. Tapi, area Bangi je. Memang tak nak buat dekat Kota Bharu pun. Terpaksa berjauhan lagi dari rumah. Jumaat ni pun ada taklimat pasal Latihan Industri. Last week pun dah dengar talk dari company eProtea.


Kakak rindu meowww. Biasanya bila lama tak balik rumah, dah sampai rumah. Meoww dari jauh lagi berlari lari kucing pergi dekat kereta. Dia tau bau tuan dia kot. How sweet. Walau berbulan bulan tak jumpa, meowww tetap tak lupakan kakak. I miss u sayang.


xoxo
kiss and big hug

23 comments:

Izzul Amir said...

aah lah rasa mcm kejap je masa skrg ni. tup tup ah bulan 3 2012 :O

syakey said...

pon sdg mengalami masalah untuk memikirkan praktikal tang mana @_@

bestnyaaaa kalau dapat cupcake macam tu. kalau ada jual mcm ni, sanggup beli, lepastu sayang nak makannn hihi

Rara Nasiha said...

selamat berpraktikal nanti :)

kotak bulat said...

gd luck tok praktikal nnti.. masa cepat je berjalan.. :)

cik LOLA said...

alahai comel nye cupcake tu. nampak macam sedap. weeeeeee!

yes yes rindu my cat. rindu masakan mama jugak. rindu semua :(

lisa said...

nak praktikal dah?!! cepatnya :0

Cik Yatt said...

cupcake..nyum3

kura said...

oo. selamat bershort sem! heheh

dhiera said...

uik, dah 6 minggu dah ea?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

comel wehh cupcake tuh. teliur ambo.. hehe.

PinKy MoMMa said...

time L.I nanti leh melaram laram mcm org dah keje betul2 hehehe..

adik pelangiiiii..akak pun sayang nak makan kek itu ;p

syahirooAhmad said...

selalunye praktikal bukan ke kita yang cari sendiri? bila tak dapat baru pihak pengurusan yang cari..

Liza Razak said...

kalau jauh dari kampung halaman..mesti teringat masakan mak kan..huwaa..rindunyer

Asmara said...

oh dah nak LI ye, selamat bekerja! hehe..

CintaKhadijah said...

makk aih.. die punye sebok tak hengat kiri kanan.. teehee..

btw.. selamat bershort sem, berpektikel n selamat semuanya!

peace yaww..
^^v

syafiqakarim said...

sedapnye tgk makanan.comel.hishh
aku hrp kan masa lambat2 la jalan.
xsangguppp :(


dan,kau belajar rajin2 ye.elok2 ye.
jgn demand2 ye.hahah.dan...

bila nak dtg sh.alam bwk kek?eh eh.

Allya Syahirah Riff said...

owww so sweet that meoowww. hehe :)

widiea azira said...

awk je rindu me0ww. .meoww x rindu pn awak kan haha

♥ p a a n i ♥ said...

okay. aku lapar tengok gambar cupcakes tu.

semutsengal said...

akak praktikal dekat mana ?

Cikgu Ma said...

sebulan x cukup hari lagi, dah nak hbis praktikum..x sabar...huhu

Namee Roslan said...

hehe, chill ok.tp yela namee rasa macam cepatnya masa. dah masuk April.pastu dah nak puasa , raya..lepas tu ?? :O haaa.tahun baru..kejap nya...

aTy _faRed~ said...

mase lepas abes belajar dulu..kene gi LI..rase dah mencabar sangat dah kehidupan waktu tu..hehehe..konon2 dari student hidup enjoy lepas tu jadi pekerje yang kene ikut rutin 8-5 setiap hari..:) sekarang rindu nak jadi student balik..:)

Related Posts with Thumbnails