Tuesday, September 13, 2011

Kembali Bertapa. Hai UKM !

Assalamualaikum .. & Salam Keceriaan ...



Fuhhhhhhh ! Dekat 14 hari tak update entry. Mantopsssss habis! Merindui nak baca segala entry best best blog korang. Sihatkan anda sekalian ?


Tiada lagi makanan sedap-sedap, kuih sedap-sedap, masakan mama yang sedap-sedap, TIADA ! fullstop..


Disebabkan Pelangi tengah bernafas di negeri lain sekarang. Tengah bertapa kat Bangi. Cuti 4 bulan sudah berakhir, dan bermulanya sem baru. Dah jadi budak tahun dua kat UKM. Alhamdulillah ..


Cepat masa berlalu tanpa berhenti walau 0.00001 saat pun. Dah 4 hari bermaharajalela kat kolej. Rindu yang menebal pada manusia kesayangan kat rumah sana. Rindu sesangat. Huuuu ..


Walau tiada makanan sedap-sedap yang bikin Pelangi makin temtem. Masih ada kuih raya dari rumah. Pengubat rindu katakan. Ngeeee.. Gambar family pun dah tertampal indah kat board. Bila rindu, tenung je gambar tu semua..

 Kereta padat dengan barang. Grrrr..


Dalam lif,check in hotel, pun nak snap gambar. Walau kepenatan drive dari KB..


Kelmarin, dengan jayanya ponteng kelas. 1st day dah cam gitu. Haish! Bukan apa, mesti takde kelas kan 1st day. Yelakan, semua duk busy pasal nak register subjek. Jadual pun tak tetap mana lagi. Banyaklah alasan bila mood malas datang. Hik Hik Hik ..


Wooo.. Dengan ini, kesayanganku 6767 datang vroom vroom ke uni. Mekasih mama abah bagi kebenaran 6767 jejak sini dan teman kakak pergi kelas. Teman kakak bila sunyi-sunyi, memandangkan sem ni duk kolej bilik sorang.


Menghitung hari nak jumpa mama abah ni. Baru jer berpisah 4 hari dah rindu sesangat. Setiap hari mesej mama. Tula, 4 bulan asyik melekat jer tepi mama. Ni dah jauh, mesti lah rasa sedih. Mama pun mesti rindu nak pergi pasar dengan kakak kan. Wuuuu sebak ... Rasa nak menitis jer airmata..


Mama, abah, demi keluarga ku tercinta, inginku belajar rerajin. Kejayaanku hanya untuk mereka. Love u all..



xoxo
kiss and big hug

23 comments:

Nurul Iman Rosman said...

Ooo, pelangi asal KB eh? patut lah comel :)

PinKy MoMMa said...

windu nak komen kat sini adik pelangiku :)

slmt bertapa hehe..penuh kete ye bawa harta karun skali ;)

Ijah EmoTemo said...

selamat kembali ke universiti. hihi.

Rtp Farra Arisha said...

homesick eyh? sabar, tenang..nnt boleh pula jumpa ur family..hehe.

happy learning!! :)

Namee Roslan said...

hey selamat kembali belajar ye pelangi. takpe, blog ni bila ada kesempatan update lah. kami semua menunggu :)ape2 pun pelajaran utama tau! :)

Dorky Guy said...

banyaknya packing..huhu

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

selamat berjuang sys ..!! ewahh~ ary first da skip klas .. cmane dgn ary2 mendatang ni ..?? :D btw , gudluck sys .. sem baru , semangat baru mst la bekobar2 kan .. ^^

Anak Wak Mail said...

haha..jangan nangis pulak duk bilik sorang2 tu.hehe..

belajar rajin2 ye!

shida'R said...

wahhh sbuk lah dia pasni kan hehe ;)

JIJI YU said...

member aku paling hensem ada kat sana..master..nak tak.eekeeke

~azillakhalison~ said...

selamatt bersyudy balik mek..hehe caiyok2

H.J said...

banyak woo barang bawak pegi u.

eh..dekat nga restoran tu..?blh la belanja makan..?hahaha

cha zainol said...

selamat berkuliah dan beresaimen c:

lynda salim said...

amboi banyaknya barang bawak .haha :D : pelik . macam sama :D :D

MaiRa QuEeN said...

banyak barang tu...selamat berjuang kembali ye...

SoLy SoLicious said...

duk kolej mn?? snng2 mai lah kiy..heee

SoLy SoLicious said...

duk kolej mn?? snng2 mai lah kiy..heee

apik pehe said...

mekkk..banyaknyer barang

Cik Ecah said...

selamat ke sekolah semula eehehehe =)

Hanis MY said...

all d best my dear... owh ore klate kito ko?

ASaDa RyutaRo said...

selamat kembali ke uni. hahahaha :P

H.J said...

huhup..ukm tu

Pendekar Berkuda said...

selamat belajar dak montel...

Related Posts with Thumbnails