Sunday, February 13, 2011

you're beautiful .

Assalamualaikum kawan kawan . . . (nada ceria lagi senyum sampai telinga)...

masuk masuk terus menipu plak. haish! ampun pak ! ampun bukk ! pasal senyum sampai telinga tu memang tak betul tau. tak pasal-pasal korang duk kata Pelangi over la plakk ^__^

tak nak melalut banyak sangat. ni haa nak buat review sikit pasal drama korea. kalau yang anti mesti cakap cam nie :

" adussss perempuan nie, tak habis habis drama koreaaaaa . . . . " (muka tension..)

" macam takde benda lain kewwww nak tengok kann.. " (muka double tension...)

okey, disini Pelangi akan jawab :

" biasalah perempuan.. nak feeling lebih.. romantik gituuuuu. auwwwww ! " (gelak manjew..)

sekian sudah sesi cakap dan cakap. fullstop . . .
okey, ni nak review sikit pasal drama " You're Beautiful ", drama tu sesangat best ! rugi banyak lah kalau korang tak tengok lagi kan.. walau drama ni mesti ada yang dah lama layan.. kot-kot Pelangi dah ketinggalan dek zaman kan. drama ni kalau tak silap Pelangi dari tahun 2009 lagi.. 

jalan cerita dia camni, ada band femes amosss  (Anjell) yang nak cari ahli baru group kan.. dan manager Anjell tu mendapati bahawa Go Mi Na yang terpilih.. tetapi disebabkan Go Mi Na tak dapat join Anjell buat masa sekarang atas sebab dia pergi Amerika untuk pembedahan hidung.. manager tu mendapat tau yang si Go Mi Na ni ada kembar seiras. adik dia ni baru duk training jadi sister kat gereja.. lama jugak la manager duk pujuk kembar si Go Mi Na untuk menyamar jadi abang dia.. abangnya nak jadi artis terkenal nak cari ibu kandungnya yang telah menghilangkan diri. itu adalah motif abang dia.. dengan apa yang manager bagitau motif abang dia kepada kembar si Go Mi No, adik Go Mi No iaitu Go Mi Nyu menerima tawaran menyamar jadi lelaki a.k.a. Go Mi Na .. 

pasal Go Mi Na palsu ni sebenarnya tidak diketahui oleh presiden dan group Anjell.. hanya manager dan coordinator je yang mengetahuinya.. namun, salah sorang dari Anjelll iaitu Kang Shin Woo sudah mengetahui dari awal lagi yang Go Mi Ho yang dikenalinya adalah perempuan.. dalam jangka masa yang pendek juga, ketua Anjell juga mengetahui iaitu Hwang Tae Hyung.. Hwang Tae Hyung memang mempunyai sifat ingin tahu apabila dia mendapati Go Mi Ho adalah perempuan.. lama kelamaannya, Go Mi Nyu menceritakan segalanya mengenai kenapa dia menyamar menjadi abang.. pada part paling klimaks. dimana Jeremy (salah seorang band Anjell) mengetahui Go Mi Ho yang sentiasa bersama dengan mereka adalah perempuan.. di mana ketiga-tiga menyimpan perasaan kasih dan sayang (love love loveeee) dengan si Go Mi Nyu... tapi, dalam hati Go Mi Nyu terselit perasaan cinta pada si lelaki ego, Hwang Tae Hyung.. banyak babak comel antara mereka berempat :)

korang tengoklah sendiri lah untuk dapat feel lebih kan.. Pelangi tak nak cerita semua... nanti sampai esok malam pun belum tentu habis kan .. 

walau Pelangi tak cerita sampai habis. tapi Pelangi ada tampal gambar kacak mereka ! 
jom ushaa ! please jangan duk nak goda-goda Hwang Tae Hyung (Jang Geun Suk)... :)

Go Mi Nyu. comel bersama si scooter. ni part first. ni otw pergi gereja.
Go Mi Nyu menyamar jadi abang kembarnya.
tu lah bila Go Mi Nyu menyamar jadi sang abangnya, Go Mi Na :)

konsert time !
part Go Mi Nyu tidur dalam bilik Hwang Tae Hyung
Go Mi Nyu berpakaian si gadis =)
Go Mi Nyu bersama Jeremy yang comel ..






ni lah baru betol betol Go Mi Na :)

time masak masak. sangat comel lahhhhh ^__^
photoshoot :)
si romantik. lebiuuuu lahhhhhh. :)
part awal yang paling comel :)
ANJELL :)
barisan hebat "you're beautiful.."
amacam... lenguh mata tak tengok si kacak dan si cantik kat atas. memang ni entry yang paling banyak gambawww kan. rasakan lahhh ! heheheee | takpe kan... sebab kacak kan :)

kalau yang dah tengok drama ni.. bagi lah komen sikit-sikit kat bawah ni haaa | nak tengok gak amacam kata-kata korang kan pasal this drama. meletop ke tak letop langsung ^__^

hensem ! mimpi indah kejab. eheee ! already jadi profile picha kat fb. heee!
thanks pada yang sudi bazirkan masa tengok gambar kacak kat atas sana tu haaa | nak bagi hadiah apa ni yee. okeylah percutian di rumah sendiri selama lamanyaaa :)   bubyeeee !

xoxo
kiss and big hug

35 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu..best cite ni...
da khatam dah..haha

miss epa said...

hee.best best.kita pun dah pernah layan. :)

intan abidin said...

wah comel gambar tu...terpesona tau ...hehehe :)

GaDiS OGi' JoRo' said...

suke giler cite ni.
sume scene comel comel! hehe

najihah sahami said...

tiba2 i rasa cam muka go mi nam cam muka i. boley x?haha

Syukri Mohtar said...

best jalan cerita dye..ost drama ni pun best..

James Buns said...

awal thn lepas dah tengok.

LOVE PARK SHIN HYEE

aliza said...

saya pun tak habis lagi tgk cite nie.huhu

IndahNya Ciptaan Mu said...

mmg best citer nie :)

AdiSuda said...

alamak..korea..xsuka..xsuka..tp xanti..heeee..^_^

hani syamsul said...

citer ni mmg superb lah kak !
tae kyung handsome gila :))

hani syamsul said...

citer ni mmg superb lah kak !
tae kyung handsome gila :))

hani syamsul said...

citer ni mmg superb lah kak !
tae kyung handsome gila :))

Nur Ezzat said...

ezzat baru abes tengok cter ni semalam..
memang best sangat!!!

lagu2 diorang pon best2 belaka..
i loikeee tae kyung!
go mi nam pon comell sangat..

you're beautiful! huhuhu

~eZmALiZa~ said...

mak oiii....pjgnye entri nie..btol2 cecah lantai lahhh!! hahahaha....wanie ni btol2 gile korea kan??hehhehe... :D

SIELA MIKAIE said...

cter nie memgbesh glerrr!!!!!!!
promote cerita my girlfren is gomiho plak...tgklaaa..hhehheheee

nuralynZAKREE said...

saya dh jatuh hati dgn mereka semua ~
citernya behh... tgok kat lappy my aunt... kt 8tv tak beh.. huhu...
sukanya citer nehh...

nuralynZAKREE said...

saya dh jatuh hati dgn mereka semua ~
citernya behh... tgok kat lappy my aunt... kt 8tv tak beh.. huhu...
sukanya citer nehh...

laskar rainbow said...

@ieyla : memang dah best kan;)))

laskar rainbow said...

@miss epa : bagus bagus lahhh dah layan;))

ngewwww =))

laskar rainbow said...

@intan abidin : terpesona? opsss! eheeee

laskar rainbow said...

@gadis ogi' joro : ;) a'a kan...scene dy cantek jerk. rasa nak pg korea la plak =)

laskar rainbow said...

@najihah sahami : perasan tol budak Mish sorang nieyh haaaaa

laskar rainbow said...

@syukri mohtar: yuppppp! ost dia mmg best ddengar....banyak kali repeat pun tak bosan auwww;))

laskar rainbow said...

@james buns : wahhhhh! tak sangka JB layan koreaaaa!
;D

laskar rainbow said...

@aliza : nanti tengok lah sampai habis..tentu suka laaa..;))

laskar rainbow said...

@indahnya ciptaanMu : yup..;)) besttt sesangattt~~

laskar rainbow said...

@adisuda : huisssshhh! nielah salah seorang lelaki yang tak minat korea..;DD

laskar rainbow said...

@hani syamsul : memang superbbbb! ;)
yuppp! handsome~~ akak punyewwww;))

ehek ehek ehek...

laskar rainbow said...

@nur ezzat : baguslah dah tengok habis...best sangat kan kan kan...

kan dah cakap best;))
taw xpew.lagu dia..siap wat ringtone lagi taw;)

laskar rainbow said...

@ezmaliza : ahaaaaa;)) nie kes giles drama korea...tu yang tampal bebanyak gambauuunyewww...hehehe;))

laskar rainbow said...

@siela mikaie : wahh! mmg dapat feedback yg memberangsangkan pasal drama nie;) bagussss;))

best ek my gf is gumiho? pelangi tak layan lg drama tu..

laskar rainbow said...

@nuralynzakree: hehehe;)) taw xpe..pasti akan jatuh hati ngan mereka2 itu..comelkan mereka;))

zahidah dihaz said...

memang best....jangan ambik pakwe saya ya..hehehehehe


Tentatif program semalam:

1. Derma darah @ UiTM

2. BPIEF @ BCCK

3. Karnival Mesra Belia Sarawak

laskar rainbow said...

@zahidah dihaz : heeee! pakwe saya lahh;)

Related Posts with Thumbnails