Friday, February 11, 2011

eh ! dah 8 minggu .

Assalamualaikum dan Salam Jumaat . . . .

semoga kita semua dirahmati olehNya di hari Jumaat yang mulia ni.. amin..
moshi moshi. semoga ceria ye segenap pelusuk makhluk alam maya.. eheeee | jari ni haa dah lama rasa nak tekan keyboard ni lama-lama.. dah banyak hari gak tak buat kacau kat blog korang kan.. nanti Pelangi muncul, jangan plak korang buat muka malu-malu nak tegur ye.. jangan sombong tau. nanti jadi ikan kembong. mauuu ke jadi ikan..?? nanti kena makan oleh Pelangi. aummmmmmm !!

rindu bebenar nak tinggal jejak warna kat blog kengkawan.. disebabkan masa yang mengizinkan Pelangi bermanje dengan Pelangi Chenta.. tu yang tak boleh nak update bagai.. hanya mampu melihat dari jauh jerp karya cik adik cik kak cik abang sekalian.. amacam header baru..?? rasa makin hensem dan kacak tak Pelangi Chenta..?? sebab ada model sanggup turun padang.. hik hik hik ^__^

comelkan model Pelangi Chenta.. korang please lahhh jangan duk cair dan jatuh hati kat model tu.. :)

dah 8 minggu untuk sem baru ni.. cepat jer masa berlalu pergi.. tapi rasa cam dah berbulan-bulan kat sini walau baru jer duk stay sini lepas cuti raya cina aritu. sehari di bumi uni bagaikan seminggu jer rasanya.. adat hidup di perantaun (cheh! buat ayat sedih bagai....).

minggu ni Pelangi duk memvengongkan diri dengan coding... oh no !!! Pelangi tak suka tau. kasi Pelangi dah mabuk coding-coding.. rasa nak buat sup jer dengan buku programming yang tebal gedabak dan debab tu.. tapi nasib baik kat kolej takde dapur.. kalau tak, dah lama buku tu jadi hidangan makan malam free.. hua..hua..hua.. ari selasa lepas, ada plak sesi soal menyoal antara student & lecturer pasal data structure, tanya sorang-sorang plak tu. dah la ada markah kan. . memang gawat & gawat lahh bagi mahasiswi macam Pelangi ni.. dah la ada sifat M (malas), pastu tak reti nak usaha lebih.. asyik duk tambah lemak jer tau..

rasa nak nangis jer.. dah malam sebelum hari tu kan. tidur cam tak lena dek berdebar nak hadapi hari tu kan. bila tiba time Pelangi kena disoal-soal.. memang kejab lah. nasib baik.. biar lah markah berapa-berapa pun.. asal dah lepas.. hehehehee...

di malam yang penuh dengan debaran dan dup dap dup dap (tu bunyi dalam jantung). eheee!
korang tau ke apa nie? meh ajar Pelangi mehhh ..
tulisan cakar kucing kan?? bila belajar. ada jerk sesi lukisan..
tu lah buku yang tebal, yang rasa cam nak dibuat hidangan makan malam free..

sapa rindu Pelangi yee selama Pelangi tak muncul kan diri.. (adoi, macam lah ada orang nak rindu kan... )..

sampai sini dulu cerita ceritu dari Pelangi.. kalau ada salah silap, Pelangi mohon ampun maaf yee.. nak mintak maaf tak payah tunggu hari raya tauu :)

jaga diri dan jaga kata-kata mu wahai sahabat. tiada kata secantik bahasa :)

xoxo
kiss and big hug

18 comments:

najihah sahami said...

haha..pelangi!!!welcome back....comey gilerwwww header tu. hak2..jeles2..

Anis izyan Abd Rahman said...

sgt cantik header !!!!! comellll
pelangi , meyh la dtg buat kacau kat blog anis ~ hihi

Cik Tqah said...

hoho.. ptt la.. busy wat programming yer.. da lame xmain ngan coding..dulu-dulu bercintan cintun gak ngan coding tuh

Syukri Mohtar said...

wah..jang geun suk lah..haha.
wah..tgk gamba pun dah pening coding-coding bagai tu..huhu.

AdiSuda said...

wahhhhh..wat coding..trbaekk..heee
^_^

Cahyahana said...

cute sgt cik pelangi,eheheeee.....nice blog@_@salam perknalan~_~

amier azrul alias said...

lorh rebus jelah buku tuu..
kasi mkn abes..hahah!

E.d.Y said...

xsuka programming..huhu

laskar rainbow said...

@najihah sahami : ngadewwww lahhh Mishhh buchuk niemm;))

u perli i eakk?? mentang2 la header i buruk kan...
uhuhuhu

laskar rainbow said...

@anis izyan abd rahman : hehehehe=)thankxxxx dear! tak cantik pun lahh. cam simple jer tu. tak nak beratkan blog. so wat simple2 ;)

laskar rainbow said...

@cik tqah : ermmmm. tuelah dear. naik fening kepala fikir pasal pr0gramming nie. ..

laskar rainbow said...

@syukri mohtar : wahhhhh! nampaknya anda kenal lah model ku..kuang3x!! adusss! tu baru sikit jer coding dia. yang tu baru coding basic dia..tak tengok lagi yang coding berjela-jela....^__^

laskar rainbow said...

@adisuda: habis tu.. dah memang kena buat. ;DD

laskar rainbow said...

@cahyahana : uishhhh! tak cute pun eahhh..thanks dear sudi jejalan kt sini..

salam perkenalan jugak yeeee=)

laskar rainbow said...

@amier azrul alias : rebus eak? habis tu kalau nak study nak pakai buku mana lak? ;DD

laskar rainbow said...

@e.d.y : tak suka eak?? Pelangi p0n tak berapa nak minat... =.=

sang kelembai said...

aduss.
ape la sgt kalu koding2 mcm 2..
senang n kacang rebus la..
meh sini abg ajakan..
huahuahua
ckp dgn penuh segak+bergaya+tampan=mutu keunggulan
hahahahaahha
padahal dulu pon lepas2 cukup2 mkn jew..
kihkihkihkih

laskar rainbow said...

@sang kelembai : amboi ! cakap boleh lah kan =D cuba buat. mungkin akan pening pastu jadi malas buat dahh;DD

Related Posts with Thumbnails