Friday, June 7, 2013

Detik Terakhir



Assalamualaikum . . . Moshi-moshi  !

Detik terakhir sangat. Boleh dikatakan --- drama sangatlah kau. Anyway, sekarang ni waktu kemuncak student tahun akhir, tiada lagi istilah nak ambil angin kat shopping complex, nak gelak sambil gosip itu ini, nak bazirkan masa dengan tengok drama korea dan seangkatan dengannya. Itu semua terbantut. Ini kerana THESIS. THESIS. THESIS. All about THESIS !


Kiranya ni saat-saat terakhir student fakulti saya. Fakulti teknologi dan sains maklumat. Waktu ini tiada lagi istilah nak rilex sambil makan popcorn depan laptop, tidur pun berapa jam je, masa itu penting untuk siapkan THESIS masing-masing. Final exam pun bakal menjelma, study pun tidak lagi. Studyweek diisi dengan menyiapkan THESIS. InsyaAllah dipermudahkan. Think positive !







27hb nanti kena submit draf THESIS dah. InsyaAllah sempat siap dalam masa terdekat sebelum exam pertama menjelma. 11hb ni dah start exam, good luck untuk diri sendiri . Tak sabar nak siapkan THESIS, lepas tu boleh bebas kejab, rasa lega kot kalau dah siap. Sekarang tengah mengarang untuk bab 4 - bab yang penuh dengan hasil kajian dan analisis data. Berpuluh-puluh page kat situ aje, masak lah kalau THESIS tebal sangat. Harap ok ok je. I love you , THESIS. Hihihi .


I love mama abah too. Also love my siblings. Actually love him too  (>,<)


Happy for 19 dear. Take care. Imy .





Much     l o v e .
xoxo
kiss and big hug


5 comments:

asHa Zain said...

kita sama..
sy pn dh final year gak..
pkir psl thesis mmg pening kpala kan?hehe

LaLa mhdnor said...

gud luck dear :)

Sufinah Yussof (SY) said...

THESIS??? dulu masa buat THESIS ni SY pernah nangis kat lab. sebab rasa... tak tergambar dengan kata2 la. alat nak buat experiment kene kongsi dengan student lain juga. semua orang nak siap kan thesis. sampai pegi lab pukul 2 pagi tanpa pengetahuan lab staff. huhu~ collect data dari experiment, perlu data untuk presentation dan untuk THESIS. nak hantar sampel kat makmal pusat lagi. alat tu ada kat makmal pusat je. 1 pulak tu. sebab die mahal, sebab tu ade 1 je. agak juta juga la harga alat tu. tu pon nak kene ikut turn. so kene isi borang segala bagai. hadoi la~ sampai rasa nak tdo je sampai lepas tarikh presentation. but after all that, trust me, bila THESIS tu dah d hardbound, rasa nak menitiskan air mata. pergh! syahdu la pula. but seriously, after all that, awak rasa kepuasan atas kepenatan yang telah awak rasakan. enjoy doing ur THESIS. u will gonna miss this moment. all da best for ur final exam. berdoa. doa itu sumber kekuatan. ^_^

marniey zul said...

all the best ^^. good luck. insyaAllah. boleh :D

najihah sahami said...

haha..mish blaja tahap diploma je. tak penah merasa zaman tekanan thesis bagai ni. ahaha. selamat menikmati ye syg. setakat nak exam pn dah pecah kepala, agak2 kalau mish amek degree mau meroyan kot. lalalalala. gudluck pelangiii. moga kekal berseri. kimsalam kat HIM. hee

Related Posts with Thumbnails