Sunday, September 16, 2012

Hai Saya Budak Intern



Assalamualaikum   .


Lamanya tak update blog.
Kalau dah kerja, cam mana lah nantikan. Takut memang tak sempat nak singgah ke alam blog dah. Sedihnya. Homesick jugak ni. (>,<)


Tahun baru. Tahun ketiga di UKM. Alhamdulillah  :')
Kolej baru. Dua tahun stay kat kolej Burhanuddin Helmi. Sekarang kolej Ibrahim Yaakub.
Suasana baru. Dah jadi budak intern, kena lebih bermotivasi.
No more rilex for Monday until Friday.

Pengorbanan sebelum capai kejayaan kelak. InsyaAllah. Semoga dipermudahkan segalanya. Walaupun internship, masih stay kolej. Ramai yang garu kepala, eh boleh ke. Dah sekarang Pelangi stay kolej. Maknanya boleh la tu. Tak gitu? Walaupun nak sampai Cyberjaya, around 30 minutes jugak. Layan je la. Bukan senang nak jadi senang  :)

Kereta macam rumah bergerak dah. Hihi  (:


Dah jadi budak Intern dekat Fujitsu, dalam department Application Services. Kat sana, ramai yang Chinese, tapi semuanya mesra, takde nak sombong sombong. Rasa best jugak. Mestilah rasa cuak jugak sebenarnyakan bila tengok sekerat je pun orang Melayu. Tapi bila dah seminggu kat sana, dah selesakan diri dah slow-slow. Hee ^^


Lepas internship, tinggal one more sem lagi. Kalau lepas semuanya, bulan September 2013 dah boleh konvo. Naik pentas lagi sekali. Tapi kali ni mesti pakai topi petak ada bulu bulu tu. Hihi. Masa konvo diploma aritu, takdekan. Jadi kali ni mesti ada punya. Tak sabar nak posing posing sambil pegang topi tu. Alahai, sabar dan sabar ye awok  Y____Y


Terima kasih my love. Gaduh gaduh pun, tetap sayang. Sedangkan lidah lagi tergigit, apatah lagi diri kita. Chewah. InsyaAllah rezeki tu awak dapat . Much love love  :-)



xoxo
kiss and big hug


12 comments:

syamsid dhuha said...

Hik3 welcome to cyberjaya . :-)

Syazwan Che Deraman said...

banyok nyo selipar dio.
buleh ko tekan brake tuh?

wan pelik lagi bena.
intern tu apa ye?

Cikgu Ma said...

dh lalui zaman pakai topi bulu2...hehe...selalu gak p ukm dulu, tumpang PTSL...

: husna : said...

bestnya dah nak habis belajar...
gud luck ye :)

Iffah Afeefah said...

eh td bru g KIY

ade blogger duk sne jugak

rainbow cloudy =)

boni kacak said...

tak pe.. nanti da lama lagi selesa tinggal kat sana.. sabar je..hehehe

Hani Othman said...

teringat masa intern dulu... serammmm!! huhu

misz sheyla said...

topi bulu2 dah tinggal kenangan..sabo... t dah pakai topi bulu2...mesti sedih sebab rindu zaman dulu2

Outbound di malang said...

salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

azizah :) said...

moga terus berjaya syg.. jijah pon tak tahu bila nak smbg study balik..hehe rindu konvo gak..

hafiz hafizol said...

gudluck akak.. nati kita konvo skali.. huhu.. InsyaAllah :)

Namee Roslan said...

dah nak habis belajar dah !! hehe

Related Posts with Thumbnails