Saturday, February 27, 2010

trip to KUANTAN ~

Assalamualaikum & moshi-moshi . . .

kuantan menjadi destinasi kami plak bila plan nak pg KL / Kelantan dibatalkan !!
hahaha . . . ada jerk plan tergempar lau plan A terbatas.
sengal tol lah kita orang.
26 Februari 2010 kami pg kuantan lg.

tak abes-abes ngan kuantan. dah naek bosan pown. . . pg kuantan nieyh pown sebab nak beli pasal barang projek.. banyak gak duit abes tuk komponen tu. tak kisah mane pown asalkan bukan tuk benda-benda mengarut. hu3
kita orang bertolak lam kol 10 pg kot dari dungun nieyh. sampai-sampai ktn, teros pg kedai kat umah firdaus. bwek! haha . . . kacao dia tido. padam muka. bwek ! ;p
last-last kena pg kompleks teruntum gak. duk sane sampai kol 2 lebih kot. lama tol sembang-sembang. aku siap mntak uncle kasi angpau. ahak3 dia kasi tuk kami bertiga.
kami pergi ktn bukan berlima
bukan berempat TAPI
bertiga.
ahak3
wanie , yaya , aina
pagi tue kita orang breakfast ngan sandwich! yummy . . .

lepas selesaikan sal komponen tu, kita orang terus pg ecm. betapa bosannya pg sane. sebab dah tak de idea nak pg mane. huhuhu..
last-last beli tiket wayang tuk movie "Niyang Rapik"..
movie hantu. best !! liyana jasmay the best ~
abes movie dalam kul 6 lebih kot. jalan-jalan sampai bosan kt ecm.

sambil aku makan chicken nuggets yang dibeli kfc.
dengan tak selesanya badan ku time tuh, asyik batuk. seb baek selsema tak berapa teruk time tuh. lau teruk sumpah trip hari tu menyeksaku penuh kepahitan! ha3
time tengok wayang. aku bukan bertiga. tapi berempat. jeng jeng jeng . . .
megamall lak menjadi destinasi pilihan kami plak kelmarin. hakhakdah naek bosan tengok mega. aku sempat ag shopping beli sehelai baju toms girl. wah!
sale! sale! sale!
kaler pink! heee . .
.dah naek penat pown kaki kita orang asyik
berjalan-jalan menghabiskan wang

hahaha . . .

tak sedar diri tol. hahaha

sebelom pergi makan. kita orang sempat singgah kat ekspo dekat ngan terminal tue.
saje jalan-jalan.. window shopping !;)
kita orang pergi makan kat restoran H.Lidah . . .
not bad gak la masakan dia. yang penting kuew teow pilihan aku tak pedas.

tapi banyak ayam . best !! hehehe . . .
memang mengikut citarasa aku. cheh ! hahaha
kuew teow dan air teh ais limau. fuh! ;)
kenyang tapi tak abes. tak selera oden.

lama betul nak buat keputusankeputusan nak balek terus ke dungun atau sebaliknya
disebabkan aku kureng sihat
semua duk risaubutaku tak kisah. aku oke jerk. heheheee
thanks pada orang belanja kita orang makan semalam.
hehehehe . . .dalam dekat kul 12 kita orang bertolak balek ke Dungun
dalam kul 1.20 pagi kita orang dah sampai depan umah. . .
balek-balek, terus mandi. dan melayari lappy kot. windu lappy kan.
pastu tido lah. . .


bestfriendsforever

xoxo
kiss and big hugg;)

Friday, February 26, 2010

malam yang sepi

jom berpayung ! jauhi hujan. elak demam !

Assalamualaikum....

bosan punye pasal. aku abadikan diriku mengadap benda alah nie.. hehehe...
malam yang dingin lagi gelap gulita tanpa cahaya lampu jika off lampu. hakhak
aku asyik terbersin-bersin. fuh! menusuk idung..
arghhhh!! bila nak selesai satu penderitaan aku ini.
tidak sanggup ku alami dan selaminya lebih lama. walau sehari. bagaikan setahun bagiku
hahaha.. bermadah helah la plak malam-malam nie.
sewel !
hahaa..
baru jerk lepas baek dari zon " demam "..
tak sabar nak abeskan zon " selsema " dan " batuk"...

ia membuatkan ku tidak lena tidor.
menganggu masa tidurku wahai si selsema...
kipas pulak terpaksa bercerai talak satu dari ku
aku kena jauhkan diri darinya selagi aku dalam keadaan zon cam nie
menyeksa tidurku
semoga aku cepat baek !
amin =)
demam membuatkan aku tak selera makan. campor dengan masalah pribadi yang menusuk lubuk jantung teros ke hempedu. sesuka hati jerk. macam la belajar biologi. bongek !

b.o.s.a.n.


xoxo
kiss and big hug;)



Thursday, February 25, 2010

justin bieber

Moshi - moshi :)

ape kes title post kali ni " justin bieber "... thingking ~~~
im in love wif him ! <3>
im taken by u, justin bieber.
your voice make me smile :)
thankx dude!

sometimes hidup kita nie xdew lah 100% happy kan. ada jugak sedih, duga dan segalanya lah. susah nak ramal semua itu. hanya Tuhan saja yang mengetahuinya.
sempat jugak aku coretkan cerita ku tuk this week kat blog ku nie. dah namanya bosan ngadap laptop, lebih-lebih ag menghabiskan masa-masaku di Dungun. tempat di mana aku diajar erti persahabatan yang kukuh?? huh! bila fikir pasal persahabatan nieyh. aku jadi cam bad mood jerk. malas da pikir. biar masa menentukannya.. minggu nieyh. aku baru plan nak ke KB. tapi last-last minit mama aku call malam rabu. cakap dia bz. jadi tak leh lah dak-dak nieyh nak g ronda-ronda KB. cam rasa bersalah lak kat dak-dak nieyh. sorry my friends. bukan ku duga semua nie. next time aku bawak korang k.. lao lah aku balek KB bestnya. xpayah pikir kejab sal problem yang melanda ku...
miss my mama!

24 Februari yang lepas. bufday mama. mama hepy bufday yang ke-44! semoga mama panjang umur dan dimurahkan rezeki.amin. lao ikutkan plan aku. lao aku balek KB. aku nak belikan kek tuk bufday mama. tp aku tak balek plak. laen kali ek mama. miss u so much !

arini, fuh! ada 2 quiz. subjek math & sistem komunikasi. aku nak study cam xdew mood jerk. memang aku tension rasenya arini. quiz math aku tak leh jawab. blurrr....!!!!! first time jadi camtu. agaknya sebab aku tak bawak pensil case kot. aku nie xboleh lao gune pensil orang laen. jadi mudah blurrr... hehehe..;) tp redha jewla kn. huhuhuhu...

minggu nieyh pown minggu yang menyeksakan ku kot !! menyampah aku bila pikir2. bodoh larh! arggghhh! kenapalah semua nieyh berlaku ke atas diri aku yang lemah ini. semoga Tuhan tabahkan hati ku ini. amin. tak pasal-pasal aku menangis. sengal tol.... i miss my home sweet home. gonna miss u bad ! love u bad ! ;)

xoxo
kiss and big hug



Saturday, February 20, 2010

hang out yg HAMPEH

Assalamualaikum ...


Hurmmm, firstly good mowning for all ! fuh! arini terbangun awal plak an. jadi apew lagi. aku usaha kan jugak tuk "update" blog ku yg ku dah 2 3 ari xjejak. ngee =) miss u blog ! adoi ! bila fikir sal perempuan tu, hati ku tak tenang. Hish! menyampahnya kenapa ada manusia cam tu??
semoga aku sentiasa bersabar menghadapi dugaan Tuhan yang dah ditakdirkan untukku. baru beberapa ari kat Dungun nie, tapi aku rasa cam dah lama. ari Khamis 18 Februari 2010 aku spent time kat Kuala Terengganu. kita orang punya class Sistem Komunikasi & BI cancel. jadi kita orang mula bertolak g KT dalam pukul 12 lebih...


Kat sane, dak-dak nie sibuk nak mencari-cari tudung indon. hish! lama betol dia orang pilih memilih. siap pergi "syurga tudung" katakan... hehehe... first time g syurga tudung tu. tak dewlah besar sangat. aku ingat besar la jugak. hikhik lepas g syurga tudung. kita orang pergi Mydin Mall. Fuh ramai orang gak kat sana. =)*
*
*
*
peace ! ( bak kata yaya) hehehe..
time makan sizzling~ ;) yummy

Kita orang ada snap picture kat sana. Tapi hang out kali nie cam hampeh jerk. cam tak meriah cam biasa. ag pown si norly pown takde. Hukhuk.. Kt Mydin Mall bukan maen lagi dak-dak nie borong air mineral cactus. fuh! semua sekali dalam 5 kotak jugak. hehe... lepas jalan-jalan kt Mydin Mall tue, kita orang mam sizzling kat sana. aku nyew hidangan sizzling + air mango ;) air mango yang tawar. kihkih lepas sesi makan, tak tahu dah nak pg lepak kat mane plak. tak de idea.

huishhh !
confius !!

last-last kita orang pergi dataran Shahbandar. kat situ ada ekspo. dah la baru sampai, azan Maghrib baru berkumandang. bagosnyew anak dara time-time cam tu duk merayau. hantu syaitan lah yang banyak merayau-rayau time tu. hakhak lepas jerk azan, kita orang round-round kat sana. cam da bosan dah kat ekspo. cam barang-barang yang sama. seb bek tak la berapa bosan duk teman dak-dak nie nak shopping tudung indon.
last-last tak beli pown. kuang3 lawak la korang nieyh. hehehee...




bosan punya bosan.
kita orang pergi minum air buah dekat Seberang Takir plak. air dia best sangat ! dah la murah. xdewla mahal mane pown gelas sederhana besar ;) aku minom air epal. yummy. best sangat! rasa nak minum lagi larh. hehehe.. lepas lepak-lepak kat sana. terus balek umah. ngee.. balek pown sampai dekat pukul 11 malam. mandi-mandi pastu terbongkang atas tilam. hahaha.. semua kepenatan ! ;)


loving you rainbow !


xoxo
kiss and big hug ;)

Sunday, February 14, 2010

oliday "raye cine"

Assalamualaikum..

arini rase bosan jerk duk umah. nak kuar awal-awal malas gak.
jadi lepak jerk atas katilku
nanty windu kat katil, baek habiskan masa seharian bersama katil.. hehe.. tak masuk akal tul. esok dah nak balek dungun, adoi.. nanty mula lah bosan ngadap dungun. campur plak dengan masalah. huh ! post nie aku nak cerita sal aku otw balek kota bharu last thursday. hehe
ari tu memang aku cuak gile pikir sal lesen ku. lesen ku mati 11 februari 2010. fuh! nak renew, tetibe orang kt post office ramai bapak ! terlampau ramai. jadi aku amek keputusan. nak renew lesen kt KT jerk. senang. jadi balik jerk ke rumah. cepat-cepat kemas bju dan sebagainya.
terus bertolak. aku pulak ditemani dengan si norly. thanks norly ! ;)
da sampai KT dekat pukul 4 lebiyh dah. sedih ase. JPJ da tutup !! arghh! tension tul masa tu. sebelum hantar norly balek, aku suh dia tunjuk jalan nak g MCD. da la seharian tu xmakan. jadi rase nak makan r plak. aku beli la satu set Mchicken. yummy ! ;)
pastu hantar si norly balek umah. aku drive sorang la balek KB. dalam kol 6 petang bru aku bertolak balek. singgah kat kedai keropok lak. duit aku terbang RM20. hehehehe..

aku sampai umah dekat kol 8 lebih kot. camtu ah. dah lupe.hehehe.. dah la malam tu tension tul drive. kereta banyak betol. trailer besar pown banyak. nak memotong pown susah. bikin marah adew arh. hehehehe...
cuak jugak first time drive lewat cmtu. hurmm.. takot ade ape2 jerk tengah jalan. ag pown aku nie seorang perempuan yang lemah kan. alhamdulillah xde ape2. balek umah dapat gak lepas rindu kt si bad tersayang! love u sayang !



xoxo,
kiss and big hug :
)

Saturday, February 13, 2010

kepedihan menanggung perit

Assalamualaikum...

fuh! title untuk post nie pown cam jiwang kot. ahaks no komen lah yew
anywy, aku nak cakap skit kat sini tentang dalam minggu lepas yang aku banyak
menanggung derita a.k.a " sakit hatiey "
mungkin ini semua dugaan dalam setiap kehidupan. right??
memang ini suatu yang aku tidak duga
suatu kenangan yang membuatkan aku lebih tabah dan lebih cekal
aku jadi lemah untuk mengharunginya disebabkan aku tidak percaya dengan apa yang aku alami. disini aku ingin luahkan sedikit luahan hati yang merana kerana itu. memang perit !!!
dalam persahabatan, yang penting adalah "keikhlasan"....
mungkin semua orang tidak mengerti cam mana itu keikhlasan yang patut kita create time bersahabat ni. aku nie kan. bila dah benci atau dah tak suke orang tu disebabkan perangai dia yang menyampahkan aku. aku memang anti ah. sebab selama nie aku layan baek, dia layan aku jauh dari sasaran aku, dia terimalah padahnya!!
hope dia sedar lah dengan kesalahan dia tu! oh perempuan !!
hahahahaha... stop pasal perempuan yang kureng !
opsss! terlebih suda !


minggu lepas, siap ada test lagi. test subjek diagnosis dan selenggaraan komputer yang diajar oleh En Nasran. Test tu ari Selasa. Boleh tahan soalan dia. aku group first yang exam, sekali dengan yaya dan aina. minggu lepas asyik pikir sal projek jerk. nyampah tol. bila lah nak abes pikir sal projek tu. im still waiting...



xoxo
kiss and big hug ;)

Thursday, February 4, 2010

ke BOSAN an



hurm tak kala telinga terasa bahang lagu. kan ku irama kan lappy ku dengan

MUSIC


oh muzik
oh la la
jom ikut irama
haha kebosanan melanda diriku. jadi akan ku layan kan telinga dan kepala ku dengan rentak muzik kegemaran / peveret ku !
if korang semua bosan, mesti ada hobi yang korang suke lakukan
jd samalah ngan diriku. aku lebih suke menelaah "facebook" si "mukabuku".. hahaha.. sesuatu yang tidak akan masuk ke alam final ku. oh bila fikiran ku memikirkan pasal final, otak ku jd blur. something buat aku jadi keras, cam ais di kutub utara. fuh! otak ku nie sudah penat untuk semua tu. tapi aku kena gak jalani nya. aku pasti aku akan berjaya. korang semua mesti nak tengok parents gumbira kan. kita memamg tak boleh nak balas jasa mereka, namun dengan cara cam nie lah kita dapat mengembirakan mereka. sayang mama abah.

kekadang, fikiranku lebih gumbira dengan lagu-lagu yang bingitkan telinga ku. aku suka benda macam tu. lebih membuatkan diriku lebih bahagia. hek3 rindu mama abah. adoi. arini apesal aku jd bosan giler-giler. hehehee.. ntah tetibe rajin plak nak meng-update blog nie. tak pasal-pasal ruangan blog penuh dengan coretan-coretan macam nie. hakhak

comei kan teddy tu. cute bangat !


lagu nobody by wondergirl nie cam bez plak. rancak jerk. hik3 aku siap bt ringtone n95 ku lagi. betapa fanatik terhadap lagu tu. hahahaha... bosan weh!

xoxo
kiss and big hug ;)


cerita ku


Assalamualaikum
sesungguhnya minggu nie memang hepy sekali. ape yang tak hepi nyew, class banyak cancel. suke nyew dalam hati. kih3 dalam sehari tu, ade yang hanya ada satu class saje. mane tak hepi. ahak3 dengan masuknye duit JPA, membuatkan diriku makin tak tentu arah. bukannyew tak tentu arah ape, cuma dah ada duit. best berbelanja. tak payah pikir sal nak total-total lao makan ke ape. sebab malas nak mintak ngan parents. kalau boleh nak jimat cermat. kan amalan mulia tue. ala, ag pown duit biasiswa tu, sem nie banyak kne save r. sebab last nnty, kita orang nak g oliday kt Melaka. Beznyew, xsabar nyew rase di hati. hik3


Sudah nak dekat 1 bulan lebih aku nie hidup tanpa cinta. chewah! ha3 selama nie ada jerk cinta cintun dalam kehidupan seharian. namun sekarang aku nak hidup single. single is better. right.
biarkan hati ku terubat dengan kenangan-kenangan jerk. hahaha...


agh! malas da nak pikir pasal love is cinta nie. biarkan ia berlalu tanpa derita. last week, memang bz jugak la kita orang. hurmm dengan class yang padat cam sardin. aku punye jadual makan pown dah berselerak. ade hari yang aku tak makan. ag pown selera makan aku dah berkurangan sekarang. hurmm. ikut suka ati perot lah. nanty yang saket perotku jua. hahaha..



last week pown memang bz sal upu. pening da kita orang asyk nak siapkan pengesahan tuk send kt all of universty yang kita orang pilih contohnya Utem, Uitm, UKM dan seumpamanya dengan nya. Kos yang kita orang pilih pown bukannya semua berasaskan diploma yang kita orang ada sekarang. disebabkan tak semua Universty ada kos kita orang. memang pening r nak pikirkan pasal U nie. last-last dapat gak la kita orang poskan benda alah semua tu pada hari yang tenang. alhamdulillah. syukur ke Ilahi =)


xoxo
kiss and big hugg :)

Monday, February 1, 2010

perCHENTAan



sesungguhnya
perchentaan itu suatu perasaan yang murni yang tulus suci di antara
lelaki dan perempuan
namun di sebalik perchentaan yang tulus suci itu
terkandung begitu banyak dugaan dan cabaran
untuk mengharungi dunia yang penuh dengan onak duri

pepatah ada mengatakan
kita tak selalunya berada di atas, kita akan juga berada di peringkat bawah, cuma masa yang akan menentukannya

bila di kenang segala memori dan kenangan
bersama sewaktu " jatuh cinta "

begitu indah bagaikan mimpi

namun semua itu hanyalah kenangan dulu kala

hari ini tetap hari ini hari-hari dulu tak kan berulang
chenta memang mudah dilafazkan begitu mudah ditafsirkan
tetapi
chenta melibatkan perasaan manusia

tak selalu kita gembira

perasaan sedih juga menyelubungi kita
di waktu kita bercinta

hati ini milik siapa
yang penting hati ini milik Allah

Tuhan Yang Maha Kuasa

chenta membuatkan seseorang itu begitu lemah
jika berlakunya perpisahan di akhir waktu

hanya doa yang akan sentiasa bersama kita
apabila masalah sentiasa menyelubungi perhubungan kita

manusia sentiasa leka dengan kehendakNya
apabila bersuka ria dengan godaan chenta namun
chenta akan menyatukan dua hati menjadi satu

dalam perkahwinan
perkahwinan itu adalah bukti chenta yang paling kukuh

seperti
mama dan abah ku

i love u all :)
chenta itu adalah abstak kepada kehidupan kita

yang akan mencorakkan kehidupan kita
dengan kegembiraan & kesedihan


xoxo
kiss and big hugg ;)

terjah MESRAMALL

Assalamualaikum
rase bosan plak duk umah time class banyak cancel
hurmm.. dah bosan asyek tido, jadi aku coretkan sedikit warkahku di blog nie
anywy, kita orang pergi mesra mall
ari sabtu malam
30 januari 2010
memang dah lama tak terjah mesra mall nie
jadi kita orang pergi sane jab, ag pown malam tu membosankan kami
kami pergi berlima
one ni , norly , aina , leeya & tikah
sampai jerk sana, lupe plak pasal pesta komputer
bukan banyak mane pown cam pc fair
jadi malas lah nak usha-usha
tapi ramai jugak orang datang, nak cari parking pown susah woo..
kuar jerk dari kereta, fuh ! semua posing sakan
dah lama jugak la tak snap pic sama-sama kan
jadi kami gamitkan sedikit memory dengan cebisan gambar untuk dikenang nanty
ternyata memory itu lebih bermakna ketika kita semua berjauhan
kita orang ape lagi
dah lama tak makan "donut big apple"
semua makan sorang satu jerk
beznyew !
sempat ag snap pic kt situ
hehehee
antara pic-pic yang sempat kita orang abadikan bersama..
*
*
*
*
*


credit for me (;
cian orang laen tak nampak plak. kui3




berposing sakan semua
*
*
*
*
semua memilih peveret donut
loc : big apple


gumbiranya mam donut & air oren ;)

*
*
*
*
*
*
*
*
(:





xoxo
kiss and big hugg;)


Related Posts with Thumbnails