Saturday, December 8, 2012

Trip ke Pulau Pangkor


Assalamualaikum . . .

(*,*)
Entry wajib happy happy sikit. Rasa macam lama sangat tak online, menjadi pelarian ke rumah mak saudara kejab. Kat sana no more internet.. Buat ayat sedih plak. Anyway, ni entry kasi senyum sampai telinga. Jumaat (30/11/2012), mama call pagi tu, bagitau yang plan nak ke Pangkor. Aiseh! Dalam hati, bestnyaaaaa adik-adik lain. Kakak mu sangat jeles. 


Lepas tu, mama bagitau suruh naik train ke Ipoh, sebab nanti family tunggu kat sana. Okeyyyyy sangat happy sebab boleh pergi. Kena keluar office awal sikit la kan, dekat pukul 6.45petang tunggu KTM, nasib ada kawan sudi hantarkan. Hati tak sabar nak jumpa familyyyyy  :')


Dalam happy tu, rasa cuak jugak, sebab tak biasa nak train ke Ipoh. Dah search satu satu mana yang perlu. Hihihi Kan kena naik train ETS. Dah sampai kaunter, tiket pukul 10.05 malam. Dah la masa tu around 8.30 malam. Lamanyaaaa nak tunggu kat sana, dah la alone. Okey sabar sikit :)


Sampai Ipoh dekat pukul 1.00 pagi, kesian mama abah tunggu anak dia lama sangat. Lepas tu kita orang hidangkan perut dengan satay. Yummy.. Malam tu stay dekat hotel area Ipoh je. Pagi esoknya, baru bertolak ke Lumut untuk ke Pangkor. Yeppi, super happy..


Cuti cuti sekolah ni, ramai ya ampun orang tengah tunggu nak naik feri. Panjangnyaaaaaaaa beratur. Sabar jela. Dah sampai resort dekat Pangkor dalam pukul 1.30 petang, pertama sekali check bila masuk bilik, dapat wifi tak? Jenuh adik-adik bawak dua laptop ke pulau. Takkan nak tinggal dalam pajero kan? Bahaya ok. Dah la bilik dekat dengan reception, haruslah line wifi laju sangattttttttt. Sampaikan tengok youtube, takde buffer. Okey what? Kat pulau plak tu. Kan?? :')

Takde kerja ambik gambar pakai fisheyes. Hehe :)

thefamily.

Kat pulau pun, kita orang sewa kereta. Senang nak ke hulur ke hilir kan. Tak payah nak tunggu van pink. Jenis kuat berjalan betul, mahal kan kalau setiap kali nak pergi cari barang tu, barang ni kalau naik van pink. Hihihi :')

Lepas park pajero, jalan nak ke jeti plak.


Mama ajak beli topi kata taknak. Bila mama beli, saya plak pakai. Hihi~
Asal semua tengok saya duk peluk bantal pink bila nak ke jeti. Jeles la tu takde. Huu -,-




Indah :)

Atas permintaan anak perempuan sorang, abah drive jugak pergi kota belanda
:-)

Petang tu, sempat layan kaki main ombak pantai. Bestnya pemandangan. Indah kan. Lagi indah kot kalau bersama suami. Ehhhhh! Heheeee Adik-adik sempat ber- snorkeling, kita tak minat. Hanya main main air, lepas tu mama rajin tukang amik gambar anak dia. Mama dah faham anak yang asyik nak bergambar. Hekhekhek :')

Terima kasih Allah bagi hadiah family yang terbaik di dunia :)
Love you.

Terima kasih juga pada kekasih hati, sudi jumpa bakal mak mertua. Ehhhhhh! Glurpppppp.. Ada rezeki, cepat masuk merisik. Kih kih kih. Belajar dulu ye Pelangi. Semoga dipermudahkan segalanya. Cepatlah habis belajar. Nak kerja plak   :-)


PERHATIAN ! Awak awak semua, terjahhhhh blog NI, jom dapatkan domain percuma untuk setahun. Saya pun buat. Awak awak pun jom la sekali. Jangan malu-malu. Durian runtuh ni sampai 25 Disember je. Cepat rebut benda free untuk setahun :')


xoxo
kiss and big hug

17 comments:

Syazwan Che Deraman said...

rugila dio tak minat snorkeling.
bilo lagi nak rasa ikan kutih makanan kat tangan.
hehehe

ReeneeRaaid said...

Eh, I pergi lumut last weekend. visit husband. ktorg gi pangkor hari ahad. kebetulan.. hehe!

best kan? nasib baik x hujan

luqman zakaria said...

bestnye..xpernah g pangkor..huhu

cik nana said...

best nye snorkeling. dah snorkeling kat perhentian dulu best nyaaaaa..

yana lyana said...

seronoknya.. :)

azalia hjsalleh said...

bestnyaaaaaaaaaaaaa
teringin sgt nk gi pulau
tp x dpt ;(

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Cikgu Fikri said...

lama xpergi pangkor..
dulu pergi pun sbb ada program rekreasi kat situ...
abseiling (cam ni ae eja?), snorkeling, kayak.. penat sgt...
ada 1 part tu ktorg kena wat orientaring ngan jungle tracking..tp yg ktorg pelik tiba2 jerk penghujung point tu kt tepi jalan..tiba2 ada van pelancong dtg.. rupa2nya bukan pergi jungle tracking pun, tapi pergi pekan..shoping! kurang hasam! kalau tahu pakai baju smart2..hahahaaha...
(sorry terkomen pnjg plak.. hehe)

Deq's Qienz said...

wahhhh syioknya...prnh pergi kursus aritu.
leh tahan tmptnya..slam kenal ya

boni kacak said...

bestnya..ntah bilalah saya dapat ke sana ni... asyik tak berkesempatan je..

Teenager Housemaid said...

waaahh..bestnyaaa!!!

Shima Mazlan said...

besttt .. lame xg vacation .. balas kunjungan .. rerajin la jln2 kt blog sy .. done follow u ..

saifudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

saifudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

saifudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

nik ros said...

seronoknya pi pangkor. mmg best sis pi sana tahun ni.
try snorkelling. tak suka tapi seronok gak ..hehe

outbound malang said...


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

Related Posts with Thumbnails