Sunday, October 14, 2012

Rooftop Prince



Assalamualaikum    (~.~)


Annyong haseyo.. 
**bajet minah korea la fulak . Hahahaha.

Tak nak merapu, merepek, membebel banyak-banyak. Nak review drama korea lagi ni. Yeppi, super duper happy. Happy sokmo bila tengok drama korea. Hihi   :-)

Kali ni drama 'Rooftop Prince'. Tadaaaaaa ! 
Kalau suruh bagi bintang, nak kasi 10 bintang daripada 10. Amik kau semua bintang tu. Serius best. Tak tipu. Sebenarnya pernah nak tengok jugak sebelum ni, tapi macam tak best je drama ni. Bila dah habis layan 'Heartstrings', eh besttttttttttttttt plak drama ni. Walau 20 episod, rasa tak cukup je. Nak lagi dan lagi. 

Sinospis serba sedikit (nak tau semua, tengok sendiri) Haha

Mengisahkan putera mahkota 'Lee Gak' bersama tiga orang bawahannya dibawa ke zaman lain. Putera mahkota ni sebenarnya berada pada 300 tahun yang lepas dari tahun sekarang (ayat macam BM fail je). Kiranya mereka ber-empat ni masuk ke zaman moden (boleh dikatakan macam tu). (Tak logik kan?) Mereka ber-empat ni sebenarnya nak siasat mengenai kematian puteri mahkota. Boleh plak masuk ke 300 tahun selepasnya. Haruslah lucu dan lawak bila mereka yang zaman dinasti tu masuk zaman moden. Dengan ringtone fon pun terkejut. Hahaha (gelak gelak

Mereka ber-empat ni tiba-tiba muncul di rumah 'Park-Ha'. Akhirnya Park-Ha ajar mereka ber-empat ni di zaman moden tu. Ajar berus gigi la, comel je. Apabila 'Lee Gak' terjumpa 'Hong Se Na' , sebenarnya pada zaman 300 yang lepas, Hong Se Na lah yang jadi puteri mahkota. Ini dinamakan kelahiran semula. Pada zaman moden tu juga, 'Lee Gak' menyamar jadi 'Yong Tae Yong'  sebagai cucu kepada chairman syarikat. Kiranya 'Yong Tae Yong' ni kelahiran semula dari 'Lee Gak'. 


Nak tau seterusnya, kena tengok. Best sangat. Rasa nak tengok lagi je. Biasanya dah ada review, haruslah saya letak gambar banyak banyak. Jom tengok! Google chrome pun dah bertukar themes, jadi rooftop prince dah. Heeeeeeee (;




Putera mahkota yang merah tu :)




'Ni masa awal-awal putera mahkota masuk zaman moden, orang pelik tgk pakaian dia'

Mereka ber-empat bersama 'Park Ha' (comel je)



Comel. Hihi :')





Harap maaf gambar banyak sangat. Hihi ;')
Termenangis terngok drama ni. Park-Ha asyik dengan airmata je. Sedih betul (nak salahkan Park-Ha la tu sebab bawak watak yang sedih)..Babai awak awak~ 


xoxo
kiss and big hug

16 comments:

syakey said...

cta ni mcm sweet mweet je.

tp haruslahhh cta korea sweet mweet hihi

Aesya Zealous said...

cam best je. hee

Semut Senyum said...

cite korea mmg sweet2... cute2....

misznina said...

manis aka sweet nye cerita ni.. hahaha..

boni kacak said...

mak aih... 10 bintang terus tu... memang betul2 trbaik ni

Mira Maisara said...

bestnyer citer nie..kumpul episod dlm hard diskk..ehhee

reyna said...

Saya pun dh tgok...last dia sedih kan...try tgok to beautiful to u ...skrg tgh tayang kat onehd ..crita tu best

Iffah Afeefah said...

cite ni best

haha


adehhh duk pk2 sal hero nye

park yoo chun kekdang comel gak kan?

azizah :) said...

wahhh minat korea yer.. sweet jer..

Namee Roslan said...

oh lawa nya pelakon dia. namee takmau start layan, nanti tak boleh wat kerja lain. hehe

CekbOlat-bOlat said...

pelakon prmpuan tu ji hyo ke ? kehkeh.
stakat ni msih terikat dgn dua drama . my daughter my flower dn my ex and the neighbour .

tpi tgok iklan mcm bestt :D

safiyyah osman said...

Mcm best..saya dh lama xlayan cerita korea ..last masa stdy ja sbb kalau layan sakgi xbuat keja len dh hahaha..

Tmbh hero encem plak...ayooo...dri 1eps jump 1eps lgi..heehe

ELeEa said...

salam perkenalan =)

hmmm...nk tgk cite ni kena carik masa yg sesuai

nice blog
sy dah follow
sila jengah ke blog sy jika b'klapangan =)

thanks~

azalia hjsalleh said...

x phm cite nie.. sbb tgk pun dh part tgh2 hoho

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

high five!!!
geng kiter
ai loike this drama
dah repeat 3 kali tengok hukhuk
lawak memula lepaih tue start sedey dah....

LuN@_aiDi said...

dah tengok citer neh terus buat "omu -rice"
terpengaruhkan..hihihj

Related Posts with Thumbnails