Sunday, October 21, 2012

Bestnya Hujan



Assalamualaikum .


Hello milo. hihi~
Hujung minggu yang membuatkan diri ni tak nak berpisah dengan comforter. Bestnya bestnya. Suka sangat hujan. Pelangi mesti suka hujan kan? Sebab lepas hujan, ada pelangi. Kan kan. Tanpa hujan, siapalah pelangi. cewahhhh ! 


*Comel tak saya*  :')

Awak comel sokmo la teddy. Hihi :')


Sekarang. UKM tengah berlangsung sesi konvo. Tahniah pada graduan semua. InsyaAllah, tahun depan saya plak kat atas pentas tu. Semoga dipermudahkan segalanya. Ni pun dah 6 minggu dalam sesi latihan industri. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Minggu depan ni, kena start dengan sesi testing system plak. Macam menarik je rasanya. Dekat 2 minggu mengadap kerja kena siapkan 'test script' based on each scenario. Memang kena tahu every process flow, baru tak pening nak buat kerja. Kalau kita happy buat kerja, kerja yang tak pernah kita buat, jadi senang. 

Rindu nak pakai. Ada je dalam kereta. Mama pilihkan ni haa ;)


Hujan oh hujan. Kesian graduan tak boleh nak posing sangat. Dah hujan kan. Hihi
Kelmarin keluar kejab, amboi ramainya manusia dekat dewan tu. Rasa sangat meriah. Ni bawak semua nenek atok semua ke datang konvo. Bagusnya la. Bawak satu keluarga besar. Tahun depan , insyaAllah. Tak sabar nak posing pegang topi tu. Nak buktikan, kakak berjaya. Walaupun habis diploma aritu, memang tak nak sambung degree dalam bidang sekarang. Akhirnya, dengan pujuk rayu mama abah, saya usaha juga. Sekarang dah jadi final year student. Senior kot !

Buat 'hot chocolate' yang best diminum bila hujan ;')


Sampai sini dulu, nak rest rest dulu. Nak hayati air hujan yang turun tanpa jemu. Semuanya anugerah dariNya. Segar je rumput tu semua, pokok pokok macam menari-nari sebab ada angin kan. Indahnya ciptaaNya.. Jaga diri ..


xoxo
kiss and big hug

9 comments:

syakey said...

dengar cta kota bharu on dok hujan memanjang. my sister sampai tak mandi malam haha

insyaAllah. sama-sama kita berjuang sikit aje lagi smpai nak naik pentas tahuns depan. moga Allah permudah ^^

nik ros said...

best hujan2 ni.kalau tido mmg syiokk abis la

shafiqabdshukor said...

hujan memang best.. lagi2 kalau pagi2..
nak pergi keje pun rasa malasje.. huhuhu

boni kacak said...

tahniah sebab jadi senior :)

Namee Roslan said...

bila hujan..buat kita rasa nak tidurrr. hehe. :) hai si comel !!

TK said...

Salam dik..timakasih sudi singgah blog akak..Hujan ke KB? Akak nak balik KB ptg ni..Selamat Hari Raya Aidil Adha..selamat makan2 daging..

Fahri Emje said...

hujan memang , lagi syok wat tdo

FnF Simple Life said...

wahhh...skrg dah masuk musim tengkujuh kan. Bangi mmg syok le,..sejuk. kat tmpt akak pekan tu risau everytime masuk musim tengkujuh... area banjir...

pazil said...

masa untuk berhibernasi ;)

Related Posts with Thumbnails