Thursday, October 18, 2012

Cemburu Buta




Assalamualaikum . . .

Moshi moshi (dah berjangkit dengan budak opis, sebab dia memang orang Jepun) Hihi (^,^)
Suka kejab dengar dia jawab phone. Duk moshi moshi je. Ngeee..


Mimpi ke ni update malam-malam. Dah la bukan hujung minggu. (kelip-kelip mata). 
(Buka cermin mata)

Ehhhh tak nampak apa yang tertulis dekat entry (rabun katakan). Realiti la ni. Rajinnyaaaaaaaaa saya update. Suka suka suka. Selalunya malam je, rehatkan minda dan badan (layan drama korea). Layan drama korea je saya dapat. Nak layan suami, tak de lagi. Coming soon. Ntah bila tak tau. (tak payah nak menggatal sangat, kerja dulu ye kakak *ingat pesan mama* Hihi)


Banyaknya imagination malam ni. Meriah plak entry. Kih Kih Kih ('',)


Ades! Terlari dari tajuk asal ni wei. Cemburu oh cemburu. Kenapa kamu buta? (-,-)
Tak baik tau kata buta buta. Manusia yang buat cemburu itu buta. Kan kan? (Pandang awan *bajet duk taman bunga malam-malam).

Alololo cuwit muwit 

Cemburu tanda sayang la (alasan). Manusia ni tak lari pada alasan, ada je alasan itu ini. Ayat harus hiperbola dan ligabola sikit (mentang mentang TRW nak lawan bola sabtu ni, gomo kelate gomo). Dah namanya sayangggggg, mesti terselit juga perasaan yang tak harus ada -CEMBURU. Memang la tak nak cemburu, tapi hati ni tiba tiba fikir negatif , lepas tu sedih sedih. Perempuan kannnnn. Jiwa tu selembut warna pink. Ada je nak cemburu. (saya la tu....) Semua orang camtu kot... (alasan lagi....). Cemburu pun ada batas dia, tak salah nak cemburu, jangan melebih lebih sudah (nasihat diri sendiri) .

L.O.V.E. = CEMBURU.   hihi


(semua gambar dari abang google, abang gitu. haha)


Tengok mama abah dating pun saya cemburu jugak. Yela kan anak-anak dah jauh dari mata. Sambil tunggu yang adik bongsu habis tuisyen, sempat makan dan dating berdua. Lepas tu mula lah sms 'anak perempuan yang sorang ni', kata duk dating. Eiiii mama, saya jeles. Nanti kawen, nak buat mama jeles plak. (Nakalnya sayaaaaa ni) Ngeoowwwww! Hehehehe... 


Terima kasih yang sudi singgah. Tak dapat nak hidang air teh dengan baulu la. Kalau boleh hidang, dah lama saya hidang tau. Walaupun saya lama bebenar tak merayap singgah blog orang. Ada je hari-hari yang singgah sini. Thanks a lot awak awak !


Tak sempat punya kerja. Blog masakan dah lama saya tak komen. Rindu nak baca entry akak-akak kita. Dan ramai sangat yang singgah sini sebab review pasal blog masakan hari tu. Tak sangka dapat tolong awak awak semua. Nanti nak share lagi, banyak lagi blog masakan yang tiptop (senyum bajet comel) :-)


Sampai sini dulu la ye, kesimpulan la ni, macam karangan dulu dulu. Hari ni dan kelmarin keluar opis pukul 7 malam. Bagusnya budak intern ni (puji diri sendiri). Baru intern, tak kerja lagi kan?? Kerja balik pukul berapa datuk harimau??? Kesian suami saya lapar kasih sayang. Ehhh melalut. Babai . Hik Hik Hik


Nape saya nakal ni. Tolong jangan salah sangka, saya tak nakal sangat, so so je. Heeeeee



xoxo
kiss and big hug

9 comments:

shafiqabdshukor said...

susah ni..
ngan mak ayah pon ank cemburu..
kena kawen cepat ni.. hehe

Iffah Afeefah said...

haha nakal sikit plus manje

auw cemburu ngn mama

sbb tu mama pon ske bg cmburu ank die

boni kacak said...

cemburu biarlah berpada..tapi yang tula susah nak buat.hehehe

Hafizin Jamil said...

eiii..jealousnya bila dia sokong TRW..haha

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

MawardiYunus said...

cermin mata patah :(

syakey said...

ni balik lambat-lambat ni boleh jd pekerja cemerlang ni! hihi

cemburu tu macam rencah rasa dalam cintan cintun ni lahh. tp yang si dia tu pon jangan lahh dok asyik kasik jeles aje. sian pompuan, penat tauu jeles2 ni

hihi

pazil said...

kehkehkeh.jeles mak dating dengan ayah tu tak boleh blah ;)

Related Posts with Thumbnails