Saturday, September 25, 2010

bila pink itu jadi cinta hati.

Assalamualaikum & Salam Lebaran
*kita masih dalam bulan syawal kan. so, still boleh wish selamat hari raya*


nak dekat one week aku tak sentuh si blog. sorry ye pelangi chentaku. tak sempat ok. campur ku buat-buat busy. maafkan lah tuan mu ek. pelangi chenta tetap ku cinta. ok. tak mau sedih cam gini. tak comel tau. (cam duk bercakap dengan manusia pun ada, walau pun hanyalah blog. tapi amat ku hargai dirimu wahai pelangi chenta). last update pun pasal hari raya. tu pun time tu still kat rumah. sekarang dah kat negeri orang dah. selangor. a.k.a. bangi okeyh. sape yang tak tahu. sudah tau kan. sesapa yang masih fresh lagi pasal pelangi chenta. hai aku ucapkan. trimas buat kalian sanggup usha blog yang tak seberapa ni. amat ku hargai ok. so,selalu lah ye melawat kat sini. tak kena bayar pun. tapi connection internet tu kena bayar kan. ala, nak free kan. bawak lappy korang ke mcd. so dapat wifi free. hehehehe | dekat one week jugak lah aku bertapa kat bangi ni. dah one week jugak ku dah meninggalkan family ku yang tersayang tercinta yang sentiasa ku rindui walau pun ku dalam tidur, still merindui mereka. mereka sentiasa bersama dalam doaku. sentiasa mereka sihat sentiasa dan diberkati olehNya. amin.

so, first entry lepas cuti beraya. aku nak story pasal hari ku yang sebelum ni. ek. dengan keadaan hujan yang turun tanpa dipaksa. buat aku jadi cam nak bertenggek kat pelangi chenta. nasib baik sudah angkat kain di ampaian. hujan turun punyalah lebat. thanks God. aku paling suka hujan. cam best jer. dah la sejuk. best best. sekarang ni, bila petang jerk. asyik hujan je kat bangi ni. dah banyak kali redah hujan. si payung tak ku miliki. akan ku beli nanti. insyaAllah. asyik lupa jek. tak sanggup nak redah hujan selalu. nanti buat jadi selsema, tak suka. sape suka sakit kan. so. jauhi lah main redah hujan. time balik dari kb ke bangi. balik bersama si tia. naik bas pukul 9.30malam. punyalah lawak. nasib baik tak kena tinggal bas. thanks mama abah dan family ku. i miss u all so damn. you all always in my heart. emuaaah. terkilan. sebab malam tu tak sempat peluk cium mama. nak cepat naik bas. faham-faham lah. dah kejar bas. sebab terlepas. tak sempat. i miss u mama. miss u so much. thanks God give mama for me. my mama so sweet. i love u so much. i miss your smile. your perfume. all. fullstop.

.rina.tia.wanie.
menjalani dunia uni semula selepas nak dekat 2 minggu berada di negeri cik siti wan kembang. sungguh seronok berada di rumah, buat ku liat nak balik uni. rasa rindu kat katil, bilikku, my kucing, semua lah. kehidupan kat uni minggu lepas raya buat jadi malas nak pergi kuliah. hahaha | tapi otak still duk fikir pasal mid term. alhamdulillah mid term already finish. lantak lah dapat berapa, asal dapat akhiri dengan sempurna. kelmarin (24sept2010) adalah hari terakhir. pagi ada lab test programming dan pada petang hari plak, paper statistik. naik mengong gak otak ku time tu. dah la. tetibe. peristiwa itu berlaku. omg. sungguh cuak. hanya Allah saja yang tau betapa hatiku berdegup kenyang. macam puting beliung agaknya. hahaha | nak jawab periksa pun seram sejuk weh. selama ni tak pernah camtu. its ok. akan buat diriku lebih prihatin lain kali. lawak pun ada. lupakan jela. tapi diri ini tak boleh lupa. kenangan terindah kot. haha | kenangan yang jadi mahal bila aku dah habis kat uni.


.nice one.
.makan-makan time.with tia.
.si kebab bersama soup.
.rina & tia.
.chomeil.
.duk siapkan tutorial math.
minggu ni. dan minggu depan. ada kelas ganti yang hari raya baru ni. so tired. tak pasal-pasal kelas habis petang. tak boleh nak rehatkan diri a.k.a. tidur. hahahaha | maaf kalian. hobi yang tidak akan ku tinggalkan. thanks kekawan. tia. tira dan rina. happy with korang. 22sept2010. mulut terasa nak hirup muchroom soup jerk. so, aku ajak mereka join bersama. makan kat pusanika uni. sempat lagi snap photo photan. *what the meaning of photan???* hahaha | sorry. aku create sendirik perkataan tu. so. buat-buat faham eak. trimas. kat atas sini, aku uploadkan photo untuk korang tatap. walau aku tak hensem pun. jangan jeles.


bosannya saturday ni. ingatkan pagi tadi ada koko. tapi takde. bajet rajen katakan. hahaha | tapi bangun awal arini. dalam pukul 9 lebih dah celik mata. bangun terus mandi manda. pastu layan drama korea *cinderella man*. best weh citer tu. try la korang usha. hero pun jelita dan cantik. eh eh. ensem. bagi para gadis. pasti tergoda u. hahaha | so, untuk hilangkan boring. layan jerp drama tu. ok lah. aku akhiri jela post kali ni sampai kat sini sajalah. rasanya dah panjang giles dah ni. ni bukan karangan yang cikgu nak dalam 500 patah perkataan kan. buat pe nak mengarang. haha | takde markah pun. have a nice weekend ye kawan-kawan semua. thanks sudi baca blog pelangi chenta. takecare.

.bye.

xoxo
kiss and big hug


1 comment:

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

Related Posts with Thumbnails