Sunday, March 24, 2013

Bila Sabar Itu Penting


Assalamualaikum . Salam ceria  !


Hujung minggu kali ni, melekat je kat kolej. Macam biasalah, tak payah nak enjoy sangat weekend, tunggu enjoy balik rumah nanti. Yeayyyyy ! Lagi dua minggu nak balik rumah. 


Tak sabar nak kemas baju.


Tak sabar nak start enjin kereta.


Tak sabar nak singgah seven eleven, beli air nescafe dan gula-gula.


Tak sabar nak tengok muka abah mama. 


Tak sabar nak main dengan meow.


Nampak sangat ke taksabaran disitu. Dah memang rapat dengan family, tu yang tiap kali tak sabar nak balik rumah. Asyik pangkah kalendar je tiap-tiap hari. Sayu gila rasa. Dah kerja tak tau la macam mana, kalau kerja jauh pada familykan. Waktu belajar ni, ada la jugak cuti semester, bila dah kerja, semuanya tu non hadooooo. Nak cuti pun, kena cuti untuk yang perlu je. 


Semoga dimurahkan rezeki , dapat kerja cepat-cepat. Amin.


Dah nak habis bulan March, bulan April dah nak tiba, tak lama dah kot nak sampai hujung semester. Projek tahun akhir, tak bergerak sangat lagi nih. Minggu ni nak kena proceed apa yang patut dah. 

InsyaAllah bulan September nanti :')  *gambar dari google


Dalam sibuk fikir projek tahun akhir, sempat lagi melayan drama korea "King of dramas". Ni dah sampai episod 12 dah pun, baru je tengok hari Jumaat lepas. Drama korea la ganti tv, kat kolej mana ada tv. Duduk rumah pun, bukan layan tv sangat pun, kadang-kadang siap pasang external dekat tv lagi, tu pun layan drama korea jugak. Tak cukup yang di download, layan kat onehd lagi, nak korea sangat, dari zaman sekolah lagi.


Hurmmm. Okey entry entah ape-ape. Terima kasih sudi baca. Hihiii

Take care.

xoxo
kiss and big hug


14 comments:

MarnieyZ said...

hehe, hari tu dah tgk kat TvOneHD. mmg best. Btw, good luck kak. In Shaa Allah lulus dgn gilang gemilang. ^^
p/s : tetiba rasa takut nak study jauh2 sbb tak pernah berjauhan dgn family pun.

cik nana said...

bersabar ye. putaran hidup. sikit2 nanti habis belajar rehat dulu dgn family lepastu baru keje ye :)

che mija said...

tak sabar nak komen entry pelangi ^_^

the malay male said...

bawak2 bersabar

ANISRAHIM said...

Mesti duk counting the day kan :D

Good luck =)

J.Syazwana said...

mesti dah keje nanti ko carik keje yang dekat rumah kan biar senang boleh balik rumah selalu. tak pon duduk rumah terus. kan kan. hahahaha

hana hadi said...

sabar-sabar mesti ada apa2 yang menjadikan diri xsabar.hehe

aiin baharom said...

syiokkkkk nye balik kg ye....org tersayang menanti....

aiin baharom said...

syiokkkkk nye balik kg ye....org tersayang menanti....

syafiqakarim said...

semoga dpt kerja cepat2.
apa di harap tercapai

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak yg dah beranak pinak ni pun mcm tu juga perasaan bila nak blk kg berjumpa family... memang tak sabar rasanya....

~ayusleeping~ said...

sabar itu sebahagian drpd ima.. ^_~

~ayusleeping~ said...

sabar itu sebahagian drpd iman.. ^_~

Namee Roslan said...

hehe.saya dapat rasa, rapat betul kamu dengan mak ayah kamu. how sweet ! :D

Related Posts with Thumbnails