Tuesday, August 20, 2013

Penganggur Yang Setia



Assalamualaikum  (^-^)


Bermula la detik-detik sebagai penganggur yang setia dekat rumah. Ekekeke~ Sesi ternak lemak kat rumah. Syiok amat! Masak , lepas tu tukang masak jadi tukang makan. Ermmmmm mana tak ternak lemak. Hargailah detik cuti yang tak tahu bila penghujungnya kan, dengan sebaiknya. Nanti dah kerja, takdenya nak cuti lama sangat. Think positive, katanyaaaa ...


InsyaAllah, semoga dimurahkan rezeki, dapat kerja cepat-cepat sebelum sesi konvo tiba. Alhamdulillah dapat konvo. 28hb Oktober nanti berkonvolah sambil pakai topi konvo. Dalam hati nak kerja sebelum konvo lagi, InsyaAllah dipermudahkan segalanya  ;')


*google*

Musim exam, test, dah berakhirrrr. Rasa macam tak percaya. Adakah saya dah digelar graduan ? Phewittttt!! Terima kasih mama abah dan family sebab support kakak sampai ke hari ini. Terima kasih lagi sekali sebab kakak sambung degree tanpa sebarang hutang dengan PTPTN. Tapi ada jugak hutang PTPTN waktu zaman diploma dulu, untuk tiga semester. Sob Sob Sob  (--,)


Bila fikir pasal penganggur ni. Mesti kena mengadap dengan soalan soalan ni :-


" Bila nak kerja .. ? "

Dah kerja nanti. Start dah fasa makcik kepoh..


" Bila nak kawen .. ? "

" Dah ada calon .. ? "

" Calon kerja apa jer .. ? "


Heyyyyy meluatttt gila dengan ayat-ayat makcik kepoh. Memang la nampak care sangat bila tanya khabar. Tapi bila dah dapat soalan bocor macam tu, memang anginnnnnn je nak jawab. Sambil jawab dengan nada mendatar. Hahaha

Makcik jangan kepoh sangat , boleh ? Hahahaha .



xoxo
kiss and big hug

Tuesday, August 13, 2013

Selamat Hari Raya :)



Assalamualaikum  .



Kaku tak tau nak update ape kebenda lah kali ni. Eermmmmmm blank . Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua yang mengenali diri ini, yang mana tak kenal tu, Selamat Hari Raya juga. Semoga semuanya dalam keadaan baik selepas beberapa hari lepas kita mula menyambut bulan Syawal. Mohon ampun & maaf ,jika ada terkasar bahasa atau ada yang terasa hati dengan saya.


Raya kali ni, macam biasa lah. Bila dah meningkat umur--duit raya makin kering. Dah takde orang nak memberi duit raya, sob sob sob. Tak kerja lagi, patut dapat la duit raya lebih sikit. Untuk tampung kehidupan sebagai penanam anggur yang setia, tak gitu ?? Hahahaha  (>,<)


Anyway, raya tahun ni, 4 pasang baju kurung kauuuu. Kalah raya tahun sebelumnya, macam ter-over plak rasa. Dah rezeki dapat 4 pasang, syukur lah kan. Tahun ni pun, first time beli baju yang dah siap dekat Jakel, lagi tiga pasang, macam biasa, hantar kat tukang jahit. Tema turquoise tahun ni, ramai kot yang jadikan warna tu sebagai baju raya. Sekarang terrrrminat turquoise, sampaikan ada handbag warna tu, selipar warna tu. Habis semua nak turquoise. Musim warna pinkkk dah mula menghilang. Cheeeewah!


Tahun ni pun special, sebab beraya tanpa ada status sebagai STUDENT dah. Alhamdulillah. Semoga dimurahkan rezeki, dapat kerja cepat. Amin  :')


Tak lupa juga pada sang pelangi hati. Terima kasih sudi datang beraya kat rumah, lain kali datang lagi ye, jangan nak serik pulak. Ngewwww ngewww  :))


Asal suka sangat warna pastel coral orange sekarang ni. Nampak macam gegirl gituuuuu warna tu. Selembuttttt suteraaaaaa katakannnnn . Eheheheee   Antara 4 pasang baju raya, ni dia warna pastel coral. Nampak soft je kan, lepas tu gatal nak letak lace. Meghelipppppp kejab.


Geng bas sekolah. Mama & adik-adik. 


Jaga diri kat sana, wahai pelangi hati. I gonna miss you . . . 

Sampai sini dulu celoteh buat kali ini. Tunggu rasa rajin, nak start blogwalking semula. Ada jugak perasaan nak start semula hobi tu, tapi hati tak terrrr-start lagi. Ekekekeke~ Take care !


xoxo
kiss and big hug




Thursday, August 1, 2013

Alhamdulillah Syukur



Assalamualaikum . . .  Dah mula bercuti sakan dekat rumah, cuti yang tak tau bila penghujungnya. Zaman study sudah berakhir, zaman bekerja akan tiba. Cececeee. Rasa diri macam tak bersedia lagi nak galas tanggungjawab sebagai isteri. Ehhhhh, sebagai pekerja yang dedikasi. Waktu jadi student, boleh rilex dalam satu-satu masa, dah kerja nanti, takde masa nak enjoy sangat dah. Kena fokus! Huuuwaaaaa...



Alhamdulillah :-)



Result untuk tahun akhir semester akhir dah keluar 31hb Julai 2013--Alhamdulillah rasa gumbira gitu. Kiranya apa yang diusahakan, ada lah juga hasilnya. Dalam malas-malas nak study, dapat la naikkan pointer. Walaupun secoet je naik. Berbaloi juga lah dari usaha yang dilakukan. Thanks Allah :')

*google*


Lagi happy, final year project, fyp dapat A-, walaupun tak dapat A, kira ok ok la tu kan. Takde lah teruk sangat. Syukur sangat, segala susah payah nak siapkan THESIS dan fyp, tidur berapa jam je dalam dua tiga minggu sebelum nak submit draf THESIS. Tu semua jadi kenangan :)


*google*

Tetiba terrrrsuka dekat warna ni. Uwaaaaa meltingggggggg :')



Lagi satu, sem akhir hari tu rasa macam banyak sangat dugaan. Pasal tu, pasal ni. Semua tu kuatkan hati jugak, walaupun kadang-kadang ada la juga masa mengalirkan airmata. Bila kita fikir balik semua tu, kita dapat rasa, Allah bagi ujian tu sebab DIA tau kita boleh laluinya. Jadi, jangan merungut lagi. Layannn je mana-mana cabaran, dugaan yang menghalang hari-hari kita. Rasa bangga je diri ni dapat lalui fasa-fasa yang mencabar tu sorang-sorang, kakak sentiasa ingat pesan mama. Ingat lagi, awal-awal sem akhir aritu siap nangis-nangis, lepas tu share dekat mama. Panjang lebar mama nasihat. Dan tu semua penguat hati kakak. Family first :-)


InsyaAllah bulan Oktober nanti, dapatlah konvo. Tak sabar nak pakai jubah lagi sekali bersama topi :')



Semoga dipermudahkan segalanya. Nak dapat kerja cepat-cepat. This year, tak dapat nak bagi duit raya kat adik-adik. Sebab masih penganggur yang tak bertauliah. Sob Sob Sob . . . . Masa yang ada ni, isi dengan buat biskut raya. Lalalalalaaa~ Nanti kerja mesti beli je biskut, takde masa nak buat-buat dah.



Hai AH. Rindu. Jumpa raya nanti :')



Hai Ogos! >,<


xoxo
kiss and big hug

Related Posts with Thumbnails