Tuesday, August 20, 2013

Penganggur Yang Setia



Assalamualaikum  (^-^)


Bermula la detik-detik sebagai penganggur yang setia dekat rumah. Ekekeke~ Sesi ternak lemak kat rumah. Syiok amat! Masak , lepas tu tukang masak jadi tukang makan. Ermmmmm mana tak ternak lemak. Hargailah detik cuti yang tak tahu bila penghujungnya kan, dengan sebaiknya. Nanti dah kerja, takdenya nak cuti lama sangat. Think positive, katanyaaaa ...


InsyaAllah, semoga dimurahkan rezeki, dapat kerja cepat-cepat sebelum sesi konvo tiba. Alhamdulillah dapat konvo. 28hb Oktober nanti berkonvolah sambil pakai topi konvo. Dalam hati nak kerja sebelum konvo lagi, InsyaAllah dipermudahkan segalanya  ;')


*google*

Musim exam, test, dah berakhirrrr. Rasa macam tak percaya. Adakah saya dah digelar graduan ? Phewittttt!! Terima kasih mama abah dan family sebab support kakak sampai ke hari ini. Terima kasih lagi sekali sebab kakak sambung degree tanpa sebarang hutang dengan PTPTN. Tapi ada jugak hutang PTPTN waktu zaman diploma dulu, untuk tiga semester. Sob Sob Sob  (--,)


Bila fikir pasal penganggur ni. Mesti kena mengadap dengan soalan soalan ni :-


" Bila nak kerja .. ? "

Dah kerja nanti. Start dah fasa makcik kepoh..


" Bila nak kawen .. ? "

" Dah ada calon .. ? "

" Calon kerja apa jer .. ? "


Heyyyyy meluatttt gila dengan ayat-ayat makcik kepoh. Memang la nampak care sangat bila tanya khabar. Tapi bila dah dapat soalan bocor macam tu, memang anginnnnnn je nak jawab. Sambil jawab dengan nada mendatar. Hahaha

Makcik jangan kepoh sangat , boleh ? Hahahaha .



xoxo
kiss and big hug

12 comments:

Azwar Syuhada said...

Wah, dah habes blajar. Syoklah dia.. :)

budak kecik said...

kann. mmg kena sediakan jawapan siap2 utk mkcik2 kepoh. haha.

saya pun akan grad 2 oktober nanti. alhamdulillah ^_^

Nor Farhanah said...

Huwaa bestnya dah nak convo. Kita baru nak masuk Sem 1. Isk Isk Isk, selamat menternak lemak Kak! Hehehe

Anak pak cik Azhar :) said...

haha...makcik2 kepoh nie memang sentiasa ada..sabo jelah ngan kerenah n soalan diaorang.

Cinta hazanis said...

nnti update gambar konvo eh. hehe

Asha Lya said...

Selamat menepuh alam pekerjaan...

Asyifa Mustaffa said...

dah abis study ye...tahniah...
selamat berkonvo...:)

najihah sahami said...

ammboi...dah berani mengata makcik2 nampak. haha. cepat2 keje. belanja mish makan sedap2. haha

FnF Simple Life said...

Tahniah cik pelangi... moga cepat dapat kerja dan selamat berkonvo ye ;)

J.Syazwana said...

Padan muke ko. Hahahaha. Naseb aku h nak kawen. Eh? Kahkahkah. Takde aaaa lame lagik :P

Cepat keje weh. Best pgg duit sendiri. Tp bile pk pasal kawen arghhh pengsan.

Aesya Zealous said...

kita dah nak setahun grad..wohoo!

EZAN IDMA said...

takpe nnt dah kerja teringin dok rumah haha

Related Posts with Thumbnails